Eldkvarn

Eldkvarn ljuder ur högtalarna idag. Jag njuter av texterna, jag njuter av,Plura jag njuter av samspelet i text och melodi. Samtidigt som vissa texter skär in i hjärtat ger en påminelse om hur ont livet kan göra i vänkap, kärlek och romantik...
 Kungarna av romatik.


Lerumsloppet 2009 och Lsc:s representanter

Ja i lördags gick alltså loppet av stapeln. Nästan 1000 deltagare fanns på plats och passerade mållinjen!! Själv klart deltog representanter från Lerums Sportcentrum. Vi hade också ett försäljningsbord med massa erbjudanden mitt på Bagges Torg. En fantastisk dag med strålande sol!

  
Jessica fanns bakom Lerums Sportcentrums stor försäljningsbord denna dag, som både Marie och jag kollade in.

 

Mina små litottar sprang lilla loppet och Amanda och jag representerade Lsc i stavgång 

Sandra, Fredrik, Amanda och Hanna tog sig runt.  Amanda slog morsan med en sekund i stavgång efter en jämn slutspurt på Bagges torg! Vi hade alla en härlig dag!:)

Till en vän från en vänBackar tillbaks klocka några år och tillägnar en i mitt tycke Kizz bästa låtar "Detroit rock city", till en en god vän och fantastisk människa!

Caroline Larsson-vilken röst!

Japp, lördagens välgörenhetsgala "tänk med hjärtat fick ett besök av mig och Marie-Louise. Faschinerande att lyssna på alla uppträdanden bestående av bla. olika körer, Torgny Melins, Roland Utbult, David Carlsson, Gryningstid och framför allt CAROLINE LARSSON. Oj så bra! Vilken röst denna unga tjej har. Det var riktigt kul att se och höre henne live för första gången, vilket jag definitivt ser fram emot att göra fler gånge!! Marie-Louise och jag hade definitivt kvalitetsumgänge denna lördagskväll, vi njöt av varandras sällskap, som riktiga vänner gör och av all musik-som sagt framför allt av Caroline Larsson. Rekomenderar www.carolinelarsson.com !!!

  
Torgny Melins                  David Carlsson      CAROLINE CARLSSON!!!
 

En vacker avslutning av dagen

Det blev senare än vad jag hade planerat, denna kväll.. Avslutar med en mysig vårbild från igår eftermiddag av mormor och 4 barnbarn.

Caroline Larsson live och även Gryningstid

Ja, faktiskt i Udevalla kyrka imorgon. Både Caroline och Gryningstid står på scen på Välgörenhetsgalan "Tänk med hjärtat". Det ska bli ett nöje att se och höra dessa artister live. Mycket spännande!! Ni som är nyfikna gå in och lyssna på http://www.carolinelarsson.com/ och www.myspace.co/gryningstid . Nix pix dax för lite markservice här-kan undra när den börjar att fixa sig själv..?? Och snart dags att sova några timmar också. Skall möta Jessica kl.08.45 i centrum. Oxch sen lär det gå i ett imorgon!! Jag hoppas att vi syns i centrum imorgon!!

Lerums loppet imorgon lördag

Bagges Torg imorgon på dagen lär vara ett stort folkmyller!!:) Start och mål av LerumsLoppet och alla marknadsstånd. Lerums Sportcentrum finns givetvis på plats- Definitívt att ni ska söka upp det om ni funderar på att träna eller fixa till en snabb bränna. Under morgondagen bjuder vi på fantastiska erbjudanden vad gäller träningskort och solkort!! Givetvis finna det lite att stopa i munnen på vårt bord också. Givetvis har vi en tävling också!! Jessica finns på plats vid bordet !!
Själv tar jag mig runt 5 km med stavar tillsammans med Amanda bla. Wilma och Selma ska springa lilla banan = 1, 6 km.  Det blir nya löpar skorna på och givetvis nya Lsc tröjan!! Så ta er till Lerums Centrum imorgon och leta reda på oss ifrån Lerums Sportcentrum i våra nya tröjor!!


En spännande dag har förlöpt

..och jag är faktiskt riktigt trött. Ska stupa i säng strax. Ska lägga in massa bilder om Wilma som Maja Gräddnos, Lsc:s försäljningsbord på Stadium och massa mer som hänt denna spännande dag. Men det får bli imorgon. Nu väntar sängen och sen åter en ny spännande dag. Tar stavarna tidigt imorgon bitti. Allt föratt ladda inför Lerumsloppet på lördag. Missa för guds skull nu inte Lerums Sportcentrums försäljningsbord på bagges torg under Lerums Loppet- Tävlingar och erbjudandenoch givetvis lite att stoppa i munnen också!! Ni får allt bärja er tills imorgon med allt nytt-kan tillägga att jag tänker somna med lurar ikväll i tonerna av Caroline Larssons "In the moment"-För jäkla bra låtar helt enkelt!! Syns imorgon!

Jobb

Sitter och jobbar en stund nu framför datorn, när de små har lagt sig. Blev en färd till Allum och äntligen inhandling av de där gardinerna till Wilmas och Selmas rum. Det blev riktigt snyggt! Ni ska få se senare. Just nu tar jag en liten paus och tar en kopp njutningsfullt tee, så här påkvällskviste, Har Caroline Larssons "In the moment i lurarna"- en cd välvärd att lyssna på!! jag återkommer om denna cd lite senare..

Liten blir stor

Var med Wilma hos skohälsovården på kontroll i morse. Oj vad min älskade lilla unge har vuxit!! 116 cm lång 19 kg tung. Kanske inte den allra största 6 åring som skådats men visst har hon vuxt til sig.

Så här såg det ut i förmiddags när vikt, längd syn och hörsel kollades av. Wilmma själv tyckte inte att besöket var så roligt-hon ville snabbt till klassrummet föratt öva inför morgondagens teaterföreställning-Pelle Svanslös, där hon spelar Maja Gräddnos.


Wilma tycker om att titta på likheterna i våra händerMin andra lilla skönhet- Selma var på 5-årskontroll på BVC lite senare på förmiddagen. Också hon hade vuxit-17 kg och 109 cm lång. Min minsta prinsesa håller också på att bli en ståtlig tjej!! Efteråt fick hon följa med till Sportcentrum. Det var ingen hitt..Så när hon tillslut fick vänta i bilen medans jag avslutade ett telefonsamtal, såg hon ut så här..Mitt favorit läppstift hade gått åt..Min lilla pillerill..:)

Vi åkte och mötte Wilma och mormor. Och hos mormor är småjejerna just nu. Har lite och fixa med, så de får äta och busa hos mormor ett par timmar nu. Här är iallfall min lilla Maja Gräddnos som har haft genrep idag..


Morgonpromenad som smittar..

Spännande värre att ens egen 17 åring också hade satt klockan tidigt i morse för att morgon promenera innan frukost. Strax efter kl.06.00 gav vi oss ut i den nyvakna omgivningen. Om än åt olika håll och hon utan stavar.

Kanskeinte lika piggt vid frukosten en timme senare.. Kan hoppas att hon skaffar sig en rutan av detta ändå..


 Två tröttissar vid frukostbordet i morse: Wilma och Amanda.

Tänk att byta tankar kan ge så mycket..:)

Genom att närvara och vara i nuet och inte forsera fram i tankarna-flöt hela dagen fram och blev så otroligt bra. De röda trådarna kom på plats vad gäller mina projekt på jobbet. Kändes mycket bra! Wilma och jag fick plats med egen tid-shopping av kläder till Funky kidz showen stod på tapeten, till Selma och henne. Jordgubbar!!! valdes också som medhavd frukt till morgondagens skolväska-hon har smak för delikatesser redan nu, liten som hon är. Fikan hos en god vän var pricken över i denna eftermiddag, för Wilma innan det var dags för barnprogram och tv-soffan. En riktigt njutningsfull dag som inte följde planerna, men genom att ta tillvara på vad som bjöds och bara njuta blev dagen full av njutning.                                                                       

En del för mig viktiga ord med goda vänner utböts också i telefonen, utan att vara planerade. Vi får se vad mina ärliga ord leder till.. Wilma sover gott. Imorgon väntar undersökning hos skolsköterskan-spännande!!
Själv håller jag på att få undan lite pappersarbete både vad gäller jobbet och mitt privata, men jag håller inte riktigt fokus på närvaro i tankarna så jag ska krypa ner bredvid Wilma istället.


Mer och mindre njutning..

Kan säga att sitta vid min dator och försöka vara kreativ är dessvärre ingen större njutning just nu. Jag är nästan grå snart!!tfärdig..jo faktiskt. Jag tycker om att sätta mig vid min dator efter en lång aretsdag och varva ner. Kolla av mail och skriva ner lite tankar, ideér, texter och jobba. Att inte vara uppkopplad utan tappa internät stup i kvarten stjäl både massa massa td och energi!! Gode gud att jag fixar detta snart!!
 Så nu ska jag istället njuta i mina nya rosa lurar från www.pikmee.se och lyssna på låtar och röster som ger mig energi och njutning. Kanske kommer jag åt mina bilder idag , så att jag kan fästa ögonen på någon riktigt, för mig, vacker och njutningsfull bild, annars kanske jag har någon i mobilen..:)..

Funky kidz show, Dergårdsteatern söndag 26 april

Ja, ni har väl köpt biljetter till Lerums Sportcentrums fanatstiska Funky Kidz sow med alla underbara funkykidzare!!! Att se alla dessa ungar och deras kreativitet i vad de har lärt sig i rytmik och dans under terminen är en superupplevelse!!:)

Vill ni se just mina ungar uppträda, Selma och Wilma, så är det till kl.12 föreställningen som ni ska köpa biljetter. Då kanske ni också stöter på en stolt mamma i form av mig!:)

Amanda som numera är Funkykidz instruktör visar upp kreativiteten hos "sina" funkykidzare kl.12 och kl.15.

Varmt välkomna till Dergårdsteatern och denna fantastiska show på söndag. Biljetter finns att inhandla på komin!

 Amanda i full färd att skriva ut diplom igår till "sina" Funkykidzare!! Det ska bli jätte spännande att se henne i rollen som instruktör på söndag!!!:)

Yes, återigen ett par Converse

 Inköpet på stadium häromdagen slutade med löpardojor inför Stavgången i Lerumsloppet på lördag, och et tpar CONVERSE. Underbart!! Har ju haft Converse fram och tillbaks sen jag var 15. Jag är ett med de skorna kan jag säga. Har varit  på jobbet mellan kl.06.30-21.00 idag i mina nya converse. Oj, vad jag trivs i dem!! Så, mina vänner -ni som inte testat, investera i ett par Converse-Väl värda sina pengar!!

More friendship

Gårdagens inflyttningsfest hos Anna o lången bjöd på umgänge med både gamla och nya vänner.En del mer nära än andra. En del kommer man närmre ju mer åren går och en del kommer man ifrån. Och sen alla dessa nya möten som jag gör ständigt och i ett. Var kommer de att hamna?? Spännande Så nära och så viktigt-Vän av kärlek-Marie-Louise. Igår på gårdagen party.

  

Annki.................................Anna...................................Ove..........................Janne....Vänner som jag har roligt tillsammans med som här under gårdagskvällen. En lyckad tillställning!:)

Att vara vänner

Ja, äkta vänskap-det är kärlek det. Att vara sådär riktigt goa vänner så att man förstår och respekterar varandra och hjälps åt i vått och tort. Amanda och Nathalie är exempel på vad vänskap är. De har utvecklat ett enormt band mellan sig. och jag som mamma vet nog inte hälften av allt som de har gått igenom tillsammans. Jag är så stlt över dessa två fantastiska tjejer och deras arbete att vara där de är i dag i sin underbara vänskap. De står stadigt sida vid sida i vått  och tort.
 
Här, Nathalies underbara födelsedagspresent till Amanda. Ett fantastiskt mästerverk i ord och bild över deras vänskapsband, som inte kan göra någon oberörd!!

Läs i LerumsTIdning om "mina" program deltagare och mitt fantastiska jobb!!

Japp, en stor artikel tilläggnade Lerums Tidning två av mina fantastiska program deltagare och ders utvecklig framåt. Läs och nju!! I artikeln förstår ni säkerligen vilket fantastisk arbete jag har, ett verktyg till andras framgång!

http://www.lerumstidning.com/visa_manniskorokultur.asp?id=9829  Ni kan givetvis också gå in på
www.lerumssportcentrum.se och läsa mer om min arbetsplats. Ha nu en fortsatt skön söndag, så hörs vi lite senare!!

En färd i Epa traktor

Lördagen var bokad till inflyttningsfest hos Anna o Lången i deras supersköna radhus på Hallsås med pool och allt. Jag fick skjuts till festen av Amandas kompis Niklas i hans Epa traktor. Jag har inte suttit i en epatraktor sen jag var 15, tror jag. Det var väldans var utvecklingen har gått framåt där också. Ser inte direkt ut på utsidan som någon skillnad av en vanlig bil. Så tack snälla Niklas för skjutsen!! Jag hade nog aldrig kommit fram kånkandes på apelsinträdet som Anna och Lången förärades

 Amanda, Nathalie och NIklas! Tänk vilken förmån jag har som får äran att följa dessa fantatiska tonåringar på deras väg in i vuxen livet. Om än att de emellanåt tar lite kringliga vägar och gör tillvaron lite komplicerad för sig, så är de i grund och botten så fantastiska och unika! Nathalie förärade Amanda med en fantastisk tavla som hon själv har skapat om deras vänskap. Amanda och jag tjöt som stuckna höns när den öppnades- Du är underbar Nathalie!! 

 Niklas och hans Epa traktor.

Nix mina vänner skall träffa in fantastiska söndags grupp här under eftermiddagen. Jag återkommer med alla spännade möten som Anna och Lången fest bjöd på lite senare. Och även mer om Nathalies fantastiska tavla!!

Massa ute lek i vårvärmen

Ja, innan småtjejerna åkte till sin pappa i torsdags så hans det med massa lek ute på gården varenda eftermiddag förra veckan. Tänk vad bra vi bor som har sådana enorma möjligheter till massa lek precis utanför husknuten!!:)

 Wilma  Selma

 Mina bustroll!!:)

Tandläkarbesök!!

Årliga besöket hos folktandvården med Wilma han vi också med i förra veckan. Som tur är har alla mina fyra tjejer tyckt att det är ok att gå till tandläkaren. Jag tror att familjensfantstiska tandläkare Elisabeth har ett finger med i spelet!:)
 Legobygge i väntrummet på folktandvården.

   Vilken kanon tjej på att gapa i tandläkarstolen!!


Maskinvation

En morgon förra veckan tog sig alla jordens maskar sig fram på vår gata såg det ut som. Wilma var helt faschinerad när vi gick till bilen och fick parera föra att inte trappa på någon. Själv har jag aldrig sett så många maskar på gatan förut..


mmmMc Donalds

Passar på att skriva nu när jag för stunden når grannens nätverk..Jag hoppas att mina nya saker från Telia till mitt nätverk kommer i morgon och att de fungerar!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Här är några bilder på när Wilma och Selma fick välja middag en dag i förra veckan- Mc Donalds!! De älskar detta.
    Det finns mer nyttiga alternativ i Mc Donalds menyn numerockså!:)


..och ännu ett födelsedagsbarn denna den 17:e april

Maria min barndomsvän-Hon som föörmodligen lärde känna mig först av alla mina vänner..Hon fyller också år denna dag. Har varit hemma hos henne och övriga familjen och firat hennes dag nu ikväll. Ingela, Marias mamma fanns givetvis också på plats för att gratta sin dotter. Alltid lika roligt att träffa dem. Mor och dotter har verkligen en röd tråd mellan sig vad gäller deras känsla för all världens barn. Oavsett vems, vilket, ålder, kön, färg eller anledning, så finns det i deras famn alltid plats för alla barn och har så alltid gjorts. Säg det barnet som inte har passats av mamma Ingela när vi växte upp. :) Så ett jätte Grattis Maria idag på din (och Amandas dag)!
 

Grattis Amanda!!

Min älskade stora tjej Amanda fyller 17 år idag! Tänk va, va tiden går! Att min lilla första unge har blivit så stor!!Här är hon dagens födelsebarn den 17:e april 2009 Min älskade Mandis pandis!:)


Egen tid

Jag har precis kommit in efter en kvällsrunda på 5 km med stavarna och lurarna som ända sällskap. Oj vad jag trivs då. Låt efter lå driver mig att fortsätta gå framåt på något vis. Jag får en kick och massa energi. Jag älskar musik!!!:) Så skönt att få den där stunden av egen tid efter en dag på jobbet med massor av möten, en eftermiddag tillsammans med ungarna. Jag måste på något sätt fylla på migsjälv med ig själv på något sätt. Planerade att fortsätta en stund med att skriva ner tankar och idéer på datorn framför Husfruarna på tv:n.. Men idag var inte nätet med mig alls. Jag måste ta mig tid att ringa telia imorgon.Det känns som jag vill ha helt ny teknik i mitt hem vad gäller datorer och nätverk-gärna en tekniker att tillgå också! Någon ledig?;)

               
Så avslappnat blev den tv stunden idag.. men håll utkik-kanske kommer jag jag åt nätet senare..:)

Utelek

Ja, hela eftermiddagen gick åt till utelek med Wilma och Selma som åter är hemma. Om än bara i två dagar den här gången, men ändå. Mysigt att ha dem här hemma igen!! Och härligt med alla ungar på gården!!

    Selma cyklar äntligen utan att hissna på sin 12 tummare i år! ;) Kopia av mig som liten!

 Wilma i vår stora sandlåda.  Wilma i bilen med sin "nya" favorit skiva- en "ny/gammal" Barbadosplatta som hon fått i påsk-Hon traglar nu med att försöka lära sig alla egelska ord i "Bye, bye"- Garanterat knäcker hon den nöten inom ett par dagar om hon ska fortsätta lyssna på  låten i samma takt som hittills..!

Avslutar med "Prövats har jag nog" med Gryningstid

Åh vad bra den är, senaste låten med Gryningstid. Har deras Myspace sida uppe och lyssnar på deras låtar. http://www.myspace.com/gryningstid  Jag gillar texterna skarpt i deras låtar. Och mystiken. Så jävla bra rent ut sagt! Fick se att Gryningstid ska stå på scen I Udevalla den 25:e. http://www.tankmedhjartat.se/ . Gå på detta ni som har möjligheten och faktiskt är det en välgörenhetsgala också!!!  Lyssna, ni som inte gjort det än!

Nix, dax att krypa ner. Datorn börjar strula här igen. Kommer fortfaranade inte åt mitt egna nätverk utan hoppar ur nåtet rätt vad det är. Vansinnigt irriterande! bästa att koppla bort dataarbete medans tid e denna kväll. Och imorgon blir en tidig dag. Först jobb o sen kommer små tjejerna hem!!:)

Middagsbjudning

Amanda och Matilda hjälptes åt att laga middag till sig och sina vänner idag. Matilda stod för handlingen och Amanda lagade spagetti och köttfärssås och fruktsallad till efterätt. Tjejerna var faktiskt sams hela middagen!!:)  Nu sitter de framför varsin tv med respektive kompisa´r o kollar film. Emellanåt är det riktigt mysigt att ha lägenheten full av tonåringar. Bara  mina egna är sams, så kan jag ha hur många som helst i huset! :)

   

Alex, Nathalie, Astrid, Amanda och Matilda vid i middagsbordet i vårt kök, denna annandag påsk.

På tal om god mat och middag. Här bilder som visar smakprov på Linda Claessons blivande kunskaper som hon serverade gästerna i torsdags.

   

Middagen serverades i familjen Claessons fantastiska vinkällare!   

 Jag önskar Linda fantastiskt mycket lycka till i sin kommande kock karriär!! Vilken 16-åring till att kunna laga mat!!:)

Oops online, tillgänglig, når nätet-fast inte mitt!!

Detta är helt sjukt. Hur kan jag nå grannens nät men inte mitt egna som har bättre signalstyrkA???? Får iallafall passa på att skriva nu medans det fungerar.

Har varit i Allum och "fönstershoppat". Amanda fyller 17 år till helgen så jag kollade in några eventuella paket. Tänk, ja vad tiden går-17 årsedan den lilla varelsen föddes och nu e hon näst intill en vuxen kvinna. Både vacker och klok. Jag är en mycket stolt mamma. Det är jag förresten över dem alla fyra. Jag tycker att jag har gjort ett jäklans bra jobb som fixat banan åt dem så som jag gjort. Klart jag ´jag har mina fel och brister. Jag är inte fullkomlig. Men jag har hela tiden strävat efter att göra det bästa! Och det fullföljer jag hela tiden även att förutsättningarna inte alltid är de bästa. Jag vet att en del vänner ser mig som en stark människa. Har svårt att se detta drag hos mig själv. Men visst fasen har jag en kämpaglöd! "Det finns alltid en positiv intuition bakom allt handlande", ni vet. Kan man se detta är det mycket lättare att hålla fokus och att inte ge upp. Tror jag har ärvt min strävan att fortätta framåt i livet av min älskade mormor- Harriet Viola Theresia Gustavsson, född Eng. Jag har tagit mitt efternamn efter henne. Hon han tom se mitt körkort med Eng som efternamn på mig innan hon dog. Och en sak är säker. Jag vet att mormor är grymt stolt över varje steg som jag tar i mitt liv, där hon vlar i sin grav och sin himmel. Hon uppfostrade själv upp fyra barn och gjorde det bästa ur de situationerna som gavs henne. Synd bara att hennes begränsning vad gäller sång och musik aldrig avtog. Hon hade nämligen en fantastisk röst. Jag älskade som liten att höra mormor sjunga när hon stod i köket på Ljungbacken och torkade disken. Varje lördagsmorgon löste hon också melodikryset. Hon kunde definitivt sin musikhistoria. Mitt intresse till musik har jag ärvt av henne-även min begränsning..Trots min 4:a i musik, så sjunger jag bara avslappnat när jag är själv i bilen..men men singstar gillar jag ju också förstårs. Då kommer tävlingsinstingten in och jag sjunger så det gnisslar-Jag ska helt enkelt vinna..Och pepparpeppar-det gör jag som oftast..;)

 En lördag, tidigare under våren, sjunger singstar hemma hos Tehrese!:)

 Mormor och morfars grav, påskafton 2009. Jag går hit emellanåt och "sniker" till mig en "pratstund" med mormor. Jag vet att hon älskar det. För min mormor älskade verkligen mig för den jag är och inte för det jag gör! Puss på dig, mormor!

Nix pix, har lite annat här att fixa med. Kom ett livstecken från en god vän som kan data-Får se om min dator kan passa in i dagens schema där.. Håll tummarna att vi hörs senare!:)

Denna teknik!!!

Vilken dag! Vilken kväll!! Så underbart härligt att vädrets makter varit med oss under denna långkediga helg! Ända molnet och faktiskt inte så litet utan ganska stort och grått just nu är min dator och nätverk. Jag får verkligen ingen ordning på denna för mig så nödvändiga tenik. Det är nu jag önskar att jag hade kommit så långt på min väg att jag hade en ny liten tjick dator med mobilt bredband-kunna vara uppkopplad var och närsomhelst utan problems! 
 Den här med bredband står överst på önskelistan för tillfället!:)

Nej, mina vänner det är mest frusterande att sitta här framför just nu med ett nät som hoppar ur datorn iett. Tidoch energi till att få små saker gjorda på datorn. Jag hoppas kunna lösa denna problematik så fort som möjligt.


Här en härlig påskbukett som Marie-Louise inhandlande till sina föräldrar igår. Njut av bilden och föreställ er doften av av  vår i dessa ljuvliga tulpaner. I morgon står ytterligare en lediga dag på tapeten!

Att skapa sig njutning

Jag sitter ute på altanen. Solen värmer och jag lapar i mig av alla solens strålar. Jag fullkomligt älskar detta- att vistas utomhus och värmas av solen. Njutningen står definitivt på topp nu när jag har flyttat med mig datorn ut- att sitta här i solen och skriva av sig-det är bland det bästa jag vet. Det skulle givetvis varit bäyttre med en smidigare dator och ett mer fungerande nätverk..men, men..solen skiner ju som sagt!! Och mina tankar och känslor kan ju forma sig i ord och det är ju huvudsaken. Samtidigt flyger tankarna iväg och jag placerar in mig själv i en för mig lika stor njutningsfull miljö där inte vädret spelar in. Jag ser mig själv sitta och skriva i ett rum där utsikten leder mig tillen fantastisk energikälla och jag känner värmen av den röda tråden i denna miljön. Få förunnat att kunna livnära sig på sitt skrivande och sina ord, men ändå rätt många som fixar det. Jag skulle älska det! Frågan är bara vad jag har att berätta. Vad i mina ord fängslar en läsare? Behöver jag fråga mig detta? Nej! Jag tillhör ju dem som finner njutningen av att skapa ett par rader med mina egna ord och känslor.  Här i en av mina skrivande stunder.Den här bliden symboliserar mycket av den röda tråden som står för njutning välmående i mitt liv. Wilma fullkomligt älskade sina svarta reebook med röda snören i. En symbol på att man faktískt kan fixa sig det man vill ha i livet-för hur många skoaffärer vi plöjde igenom för att få tag i dessa röda snören har jag ingen aning om. När jag var på väg att ge upp och försökte övertyga min älskade dotter om att det inte gick att få tag i röda skosnören till hennes små skor. Ja, då fans de där- närmare än jag någonsin kunde ana! I år är skorna försmå till Wilma- Selma får ta över dem- kanske blir det inte samma känsla för henne vad gäller att sätta sina föter i dessa skor men den röda tråden i form av snörerna finns där ändå.

Ladda batterierna

En lugn avkopplande långhelg med inte några måsten. Detta är faktiskt vad påsken hittills har bjudit på. Känns riktigt skönt! Jag behöver den här ledigheten och bara varva ner. Ladda batterierna. Jag har många järn i elden som oftast. Hra ett fantastiskt arbete där jag jobbar med olika saker och arbetsuppgifter kan ändras från den ena dagen till den andra. Men jag gillar den spontaniteten. Här hemma är det emellanåt på samma sätt. Jag menar att med två tonåringar och två småtjjer är det inte så att planeringen håller hela dagen. Det gäller att vara både spontan och impulsiv för att kunna ta tillvara allt som livet bjuder på. Klart att det varit tufft emellanåt, men jag har lärt mig att arbeta framåt och gå mot det som jag vill ha!:)
 

Påskaftons lunch hos mamma!

Amanda och jag hade ju egen tid i torsdags och styrde bilen ut på landet och till familjen Claessons gård. Vistelsen bjöd på lantluft och trevligt umgänge-ett sätt att verkligen ladda batterierna!:)

 Amanda hjälper Linda i köket!  De har kul ihop, Amanda och Linda!
    Kvällen bjöd på grillning på Claessons härliga altan.
Jag återkommer med fler bilder från denna vistelse när min dator och nätverk är bästa vänner igen. Gud vad detta är frusterande att nätanslutningen hoppar ur i ett. Jag har ju ingen aning alls vart problemet ligger. Nu får det bli kaffe på altanen istället.

Mysiga väninnor!

jag tillhör de lyckligt lottade som har valt en väg där det finns ett gäng mysiga väninnor som jag har att tillgå och umgås med. Annki och jag avslutade långfredagen nere vid sjön- Aspens badplats. Vi satt i flera timmar under en faktiskt stjänklar himmel och pratade om allt mellan himmel och gjord. Om kärleken och männen i våra liv. Finns den kärleken som bara vill mig väl?? Självklart!! Vi spånade mycket om attraktion. Vad sitter attraktionen hos en man tex? He, he..ja säg det..Men visst vet jag..;)..    Här är Annki vid i midnattens timma långfredag 2009.

Har njutit av solen denna påskafton med en annnn mysig väninna-Marie-Louise  Blev en hel del skratt denna förmiddag i solen på BggesTorg även om leendet är med just på bilden här. Attraktion blev ett ledande samtalsämne även här. Visst finns det människor och män i mitt liv som är mer atraktiva än andra..men atrraktionen kan också avta av olika själ..I vilket fall som helst hade vi en mysig förmiddag med mycket spånande.. Nu är det strax dags för en senarelagd påsklunch hos mamma. Glad Påsk på er mina vänner!!

Rosa lurar

Här är de- de ROSA LURARNA  som matchar mina skor!!:)Finns att köpa hos http://www.pikmee.se/ och en massa andra snygga tillbehör till telefoner och datorer. Jag rekomenderar er att gå in på sidan och registrera er för nyhetsberevet för att få erbjudande om en massa läckra väskor  och lurar bla.

Jag kan ju använda mig av ett på snygga lurar för att lyssna in mig på tex Tommy Nilssons breda reortear innan jag går på hans konzert på Dergårdsteatern den 12:e juni. Smart va?! För den som ännu inte har köpt biljett till detta fantastiska arrangemang rekomenderar jag att gå in på ticknet och köpa sina biljetter omgående!:)

Så här såg det ut i förmiddags på failjens Claessons altan. Tre trötta tonåringar lapade sol- Amanda, Linda och Tobias.
  

Trasselsudden Alvin trivdes också i solen denna förmiddag!

På tu man hand med Amanda!:)

Ibland blir jag så där riktigt glad över att umgås med min äldsta dotter. Det gör nästan ont i hjärtat avstolthet och känslor av hur mycket jag älskar henne. Vistt jag älskar dem alla, mina fyra fantastiska tjejer. Men det är faktiskt alltför sällan som Amanda och jag är på tu man hand numera och umgås bara vi två.
Igår vad det så att det var tid för oss två. Inga andra syskon med. Bilen laddades med boxen av svenska melodifestivallåtar. Och jäklar i havet vad vi har sjungit. Egentligen blev det inte så mycet prat i denna gången utan bara varit liksom. Och att fylla bilen med schlagerlåta och ta en längra tur tillsammans med Amanda är verkligen skitskoj. Jag tror faktiskt att hon har en ådra av mig vad gäller att finna en oerhörd glädje och njutning av musik. Hon ahr en fantastisk förmåga att använda sig av svenska språket. Jag tror precis som jag själv njuter hon av samspelet mellan text och melodi i låtar. Förresten är det 17 årsedan idag långfredag som Amanda föddes kl.10.51, fast den 17: april!:)      
Kolla in skönheten själv, min vackra snart 17-åriga Amanda- igår, vårklädd, påväg till failjen Claessom med påskblomma!

Skärtorsdag och det är vårvarmt!!:)

Har sovit ut och vart på tu man hand med stavarna en vända. Nu är en shake och duschen som gäller. Därefter blir det till att sätta upp några affischer om Tommy Nilssons spelning på Dergårdsteatern den 12 juni. Några bra tips på där affischer får sitta ifred och syns bra? Ska ta en sväng till jobbet också och köpa GNLD kosterskott till en god vän som precis som jag mår toppen av dessa produkter! Nix nu får jag allt sätta fart.

Förresten, GRATTIS Niklas till guldet!!! Kan tänka att du är riktigt super super glad nu när FÄRJESTAD fixade guldet!!:)

Gryningstid

Lyssnar in en ny singel av Gryningstid " Prövats har jag nog". Gå in på www.myspace.com/gryningstid och njut av resultatet mellan Gryningstid och producenten Peter "pp" Samuelsson på ppp recording !! Oj så bra den e!!! Christine i Gryningstid är också en gudagåva vad gäller texter!

Annars har dagen förflutit med 3 måltidsersättningar och ca 3 liter vatten sen klockan halv sex i morse. Känner mig pigg som attan!!


Min älskade bil har idag fått sprillans nya sommardäck och en storrengöring! Åh vad roligt det var att köra iväg med pårlan efter detta! Bilia är allt bra!!Så här såg det ut av Matildas uppplockninga av varorna som jag var o handlande..Spännande! Elin ska sova över hos oss inatt. Matilda och står i köket just nu och lagar tacos. Amanda, Alex och Nathalie kommer hit och äter också. Mysigt det ska bli att vara hemma ikväll med alla tonåringarna!


Visst är de söta tonåringar-Matilda och Elin!!:)


Försommarkonzert

Tommy Nilsson kommer till Lerum och Dergårdsteatern den 12:e juni. han gästas på scen av Lerums gospelkör- spännande. Biljetter finns att köpa på ticknet. Kan tänka mig att de kommer gå åt snabbt. Ett stort o bra arrangemang, här i "lilla" Lerum som jag verkligen ser fram emot! Ni hänger väl på? Håll utkik efter affischerna som jag kommer sätta upp. Hjälper killarna på bokningen lite.


Första affischen sattes givetvis upp i Sportcentrums entré idag:)!

Annars har det varit en givande ganska lång dag på jobbet. Har fått undan lite administration och sedan var det återigen repan under kvällen. Piggheten håller fortfarande i sig! Härligt!
Imorgon blir det upp tidigt igen. Jobbar fram tom ett snåret. Sen ska det äntligen bytas till de nya däcken!! Kan hoppas att solen lyser som bara den i Sävedalen då. Tänkte nyttja tiden med en rask promenix-Någon kaffetörstig vän som är i närheten av Sävedalen vid den tiden har jag inte hört av..
"Sometimes goodbye is the second chans"- en spännande textrad som kan sättas in i mycket. Jag tror att det ibland är bra att sätta punkt och säga hejdå för att komma vidare och hitta nya vägar på olika plan i livet. Men visst ibland är det väldigt svårt att säga goodbye. Så länge hoppet finns, ni vet.. men att låsa sig fast.. nix att istället bestämma sig för ett goodbye och en andra chans.. Så otroligt klokt!:)

Imorgon blir det lite matshopping på Ica. Påskblomma till mamma och tant Eivor ska inhandlas och påskgodis till ungarna. Tror nog jag ska ta en sväng till mormor och morfars grav med en liten påsklilja. Mormor älskade blommor. Och jag var verkligen deras tös..Mormors och morfars "lilla" Annie, det är jag det. Faktiskt kallar mostrar och kusiner mig ännu för Annie när vi ses. Fast det inte blir så ofta numera. Konstigt nog lyssnar jag direkt till detta tilltal av deras röster fortfarande, men skulle aldrig reagera av någon annans röst tilltal med Annie..
Godnatt på er kära vänner!

Fjärde helfarts dagen och oj vad pigg jag är!!

Sant som bara den faktiskt. Slog upp ögonen redan klockan fem i morse och kände mig utsövd. Trots att jag bara sovit i fem sex timmar. Det är just detta som jag älskar med helfarten- pigghetskänslan och att få en sådan energi att utföra det som jag ligger efter med. Det känns faktiskt suveränt. Fast visst finns suget efter godiset där emellanåt, men icke sa nicke. Godiset får jag stå över ett tag till.För er som inte har kollat in PikMees hemsida-gör detta. Vilka väskor såååå snygga att ha sin dator i!! Och lurar, är riktigt sugen på ett par rosa, tror de e identiska med mina skor  . Jag tycker ju om att matcha;)!! Får se vad det blir. Påskpresenter till ungarna först ska kollas ur PikMees sortement, tror jag bestämt. Nix dags för sovan o husfruarna en stund. Återkommer efter det med att berätta om ett spännande arrangemang som händer framöver här I Lerum..

Miljöombyte

Fick en lust, en känsla, ett behov av att komma bort från väggarna. Jo, faktsikt. Jag har en del jag funderar på och att bryta miljö, mönster och vardag skulle nog påverka mitt beslutsfattande gott. Påsken står för dörren och jag är ledig. Både från jobbet och de små. Jag har några erbjudanden att byta stad nån dag eller fler. Men hur det än är så är det min känsla som avgör. Känner ni igen? I det här fallet finns det ju vissa städer jag vill åka till och vissa som inte känns så aktuella. Kanske ska jag göra någonting helt annat. Får en känsla av att jag skulle vilja åka iväg och göra något som jag aldrig har gjort. Vidga mina vyer helt enkelt. Hm..spännande vad har jag för möjlighet att ge mig hän min känsla och vad blir det för resultat av att genomföra det. Ska bädda ner mig och lyssna på min mentala platta och fokusera på om min känsla av att byta destination till okänd mark skulle skulle föra mig ett positivt resultat..Men men ikänslomänniska som jag är lär jag mig mer och mer att förlita mig på min egen magkänsla..Godnatt och sov så gott, denna sena timme! Kanske är det så enkelt som att byta promenadslinga till något nytt med stavarna på mornarna..;)

Tredje dagen på Helfart- Vatten, vatten och åter vatten!!!

Har precis landat i vardagsrummet efter en en arbetsdag som idag varade i rätt många timmar. Jag känner mig väldigt pigg, men har varit hungrig nu ikväll. Hungerkänslan har jag dämpat med massa, massa vatten. Har också under kvällens arbetstimmar i repan arbetat stehårt med att INTE fokusera på chokladen på receptionsdisken. Och det gick vägen. Jag känner mig mycket stolt över mig själv!!:)

Dagen började annars med vatten och omega3, ni äter väl det föresten?? Och en kvalitetsäkrad sådan som ger resultat. Se bara på min hud-vilket fantastiskt resultat jag har av att äta GNLD:s omega 3. Det går inte iord beskriva känslan att inte längre behöva brottas med utslag i ansiktet. Ett tack till min arbetsgivare som intruduserade GNLD:s omega för mig!!:)
DEt blev en 45 minutare med stavarna idag igen-wow vad jag håller fokus och är målmedveten. Ni skulle bara veta mitt mål..;)!!! En så länge är det bara mitt, men jag lovar att dela med mig av min målbild bit för bit framöver. Ju mer detaljer jag skapar för mig.
Efter stavarna blev det lite "styrkelyft". Jag baxade in de slitna sommardäcken i bilen och styrde mot Volvia i Sävedalen. Där var det ju redan uppbokat att jag skulle komma och lämna dem så detta besök flöt på med en inbokning av däckbyte på onsdag kl.13.30. Det tar en timme ungefär. Får se vad jag ska fördriva den tiden i Sävedalen med. Kankse kan ta en kaffe med en god vän som jobbar där i krokarna. Om nu tidsschemat stämmer mellan oss den dagen. Kollar upp detta imorgon, tror jag bestämt.
Därefter bar det av till jobbet för service till underbara kunder hela dagen. Även om planerna inte direkt blev  som jag hade bestämt mig för under förmiddagen. Försökte att sitta ute i solen under lunchen men det blåste inga varma vindar så blåbärsshaken tog jag inomhus istället.
Och nu är som sagt hemma igen. Faktiskt känner jag mig inte hungrig längre. Idag har det blivit 3 shakar och ca 3,5 lite vatten! Bra va?? Blir nog nästan en liter till innan jag har lagt mig.

I morgonblir en tidig morgon. Tänkte vara på jibbet vid halvsjutiden. Så imorgon får stavarna vila. Blir massa admin på förmiddagen och sen ett jätte intressant möte som jag ser fram emot. En god vän skulle ev komma til Lerum på jobb imorgon också-kanske hinner vi synas innan jag börjar i repan vid halv tretiden.
I morse hörde jag några riktigt bra sammansatta ord på radion-"Jag vet vad jag är och jag vet vart jag ska. Det är vägen dit som jag håller på att kartlägga. Så känns det precis just nu. Det här är mitt liv och jag är där jag är idag. Och jag vet  vart jag är på väg, vad mitt mål är. Jag kommer definitivt nå dit! Jag håller på att beta av hur jag kommer dit helt enkelt!

Njutning

Vad kan njutning vara mer än genom mat? Oj, vad vi bollade detta i dagens träff. Så viktigt att ta redapå vart njutningen sitter just för mig. För måste vi alltid äta, när vi umgås? Sitter inte njutningen i umgänget och inte i maten?
Finns ju massa mer att njuta va livet än just mat. En kvällspromenad där jag öppnar alla mina sinnen och tar in allt, kan vara ett sätt. En rid tur. För mig sitter massor av njutning i musik..En biltur med massa bra låtar, på cd:n och jag njuter för fullo. Att lyssna på musikkunniga människor i både tal och utförande ser jag som stor njutning. Samtal och umgänge med mina vänner är också livskvalité och njutning. Vissa vänner ger ibland mer njutning än andra. Kan kanske bero på min egen sinnesstämning också..Närhet njuter jag av. Jag trivs i närvaro av dem jag tycker om. Jag är kramig av mig. Och jag behöver kramas! Tänk på detta mina vänner ni som inte är här utan där..Jag går mer igång av er närhet än er frånvaro;).. 
 


Vikt

Jag gjorde en mätning idag. Detta innebär att jag ställde mig på den fantastiska tanita-vågen. Ut kom siffror som sa mig det som jag egentligen visste innerst inne. Min totala vikt hade ökat till 58 kg..hm..4 sk "godiskilo". Resultat av för lite mental träning och fokus. Så hur goda än alla choklad-ägg är i påsk, så lär det definitivt inte slinka ner något hos mig.  Fett % och fettmassan i kilo, var ok. Liksom musskelmassan. Har precis tagit min 3:e och sista shake för dagen. Det blev blåbärssmak på den. En kall sådan. Mycket svalkande och god. Energin och piggheten börjar komma. Jag kommer garanterat att med lätta steg promenera ut med stavarna i morgon bitti. Nu ska jag utsätta mig för ett rejält träningstillfälle-dags för Ica och handling. Återkommer om hur detta gick senare under kvällen.

Dag 2 Helfart

Jordgubbshake till frukost efter en 45 minutare med stavarna.  Nästan 2 liter vatten och 3 GNLD:s omega 3 kapslar har också slunkit ner. Jag känner mig riktigt nöjd. En härlig start på en vdermässigt grå söndag. Nu blir det duschen och vidare till jobbet. Har precis förbert dagen träff för söndagsgruppen.

Mindre roliga saker som att packa in sommardäcken i blien, står på tapeten idag också. Ska till Volvia tidigt imorgon bitti och lämna av dem. De nya ska sättas på fäljen.Min chocklad älskade Selma. Chocklad är det bästa hon vet!! Passar bra att gå på helfarten nu nä Wilma o Selma är hos sin pappa till tisdag efter påsk. Inga frestelser av chockladägg här hemma! Amanda och Matilda får få något bättre än godis i påskpresent. Får klura ut något som de blir glada av. Nix, dax för duschen!!

Helfart-XtravaganzaHar funderat i nån vecka över att gå på helfart 1-2 veckor. Dels föratt få bort de där "godiskilona" och dels föratt se om jag blir lite piggare under mina vår allergiska veckor. Helfart vad innebär det? Jo, kort o gott innebär det att jag "äter" 3 Vlcd, 3-5 litet vatten och kaffe och te utan någonting i/ dag. I kombination med att jobba med min målbild genom mental träning är det inga problem att gå på helfart. Snarare rätt bekvämt och energiberikande. Jag får en otrolig energi av att gå på helfat. Nu hoppas jag att så också är fallet under dessa allergiska veckor. Jag ska beskriva mina dagar under helfarten här på bloggen.
Idag är alltså dag 1. Den här dagen har mest gått åt till att hålla fokus på att jag faktiskt vill köra helfart nu. Vaknade vid niosnåret. Ett glas vatten och 3 av GNLDS:s omega3 kapslar var starten innan en 45 minutare med stavarna. En dusch och mata en maskin tvätt. Sedan bar det av till Lindex en snabbis. Växlade några ord med "min favorit expedit där- Malin. Hon är alltid lika glad och trevlig och ger otroligt bra service. Fortsatte till centrum och tog en kaffe på centrumtorget. Blev sittande där i nån timme. Vilken härlig stämning det var i centrum idag-fullt med glada människor. Det märks att våren är här!! Hela dagen har jag burit med en vatten flaska som jag har klunkat regelbundet ifrån. Det är faktiskt min "prövogrej" att få i mig tillräckligt med vätska. Åkte till Volvia och beställde nya däck till bilen, suck!! En hel förmögenhet med nya däck..men, men ett måste.
Under eftermiddagen blev det kaffe och småprat på soliga altanen med Amanda. Riktig kvalitetstid faktiskt!! Det är en ren njutning att umgås med min äldsta dotter på tu man hand, när hon är på detta humöret. Tänk om några dagar är hon 17 år!
Under sena eftermiddagen har jag polerat vardagsrumsfönstrerna och fönstret till småtjejernas rum!! Vilken skön känsla att äntligen få bort vinterskiten från fönstrena och se dem spegelblanka!! Har hunnit med 2 spår av den mentala träningsplattan också mellan varven. Jag är mycket nöjd med min dag så här långt. Visst har det bliit några träningstillfällen också-hittade en dajm i väskan..men näe, det är helfarten som gäller, så den fick va!
Hur klara jag att hålla denna fokus nu då? Jo, genom den mentala träningen och hela tiden arbeta och påminna mig om min målbild! Jag har också "styrt" om lite grann idag för att lättare kunna hålla denna fokus- mobilen har fått vara på ljudlöst hela dagen, allt föratt jag inte ska lockas in i något som jag inte har koll på att jag klarar. Har precis kollat av telefonen och det var nog en god planering att ha den avstängd. Det fanns en del erbjudanden för dagen som inte direkt gick i helfartens riktning. Några personliga sms fanns där också, som verkligen höjde mig och fick mig glad och ännu mer fokuserad. Dessa fick mig också att inte känna sorg över de sms som jag inte har fått från dem som jag saknar. Jag kan ju faktiskt inte påverka det. Nu ska jag slänga mig i soffan framför tv:n i mitt skinande rena vardagsrum. Det blir vatten och en stor kopp tee att festa med denna lördagskväll.Har minst en liter vatten kvar att få i mig.


I morgon blir det jobb-Har min söndagsgrupp och några säljsamtal. Fast innan dess har jag njutit av en runda med stavarna förstårs!!:)

RSS 2.0