Julstrumporna har anlänt..

.. och några timmars sömn står på spel. Med Elvis på tv:n är det svårt att slita sig. vet är makalöst att se den mannen musicera!! Om än att det deinitivt inte är dagsfärska schower är det ändå otroligt sevärt!!
Klockan börjar närma sig fyra denna julaftons morgon och nu äntligen julstrumporna fyllda i vårt hus. Fyra svarta strumpor med godis och paket finns uppradade i vardagsrummet. Tänk att även att fast att man närmar sig arton så är man ändå ett barn just på julafton..♥
Tomten har lämnat julstrumpor i vårt hus!! Årets julskinka!

Vår mästerliga gran omringad av tomtar och paket!!

Nix mina vänner. Elvis i all ära på tv:n men jag ska ta och krypa till kojs nu. Som mamma är jag otroligt glad att ha mina ungar samladei min närhet mig denna julhelg. Även om vi inte lever under samma tag alla månadens 30 dagar så betyder mina tjejer otroligt mycket för mig. De är styrka kraft och kärlek för mig. Jag vet att de tror på mig, och jag tror på dem! Jag vet att det är bland det viktigaste vi kan ge till varandra- att vi tror på varandra! Vilken känsla det är att ha någon som tror på mig! Fantastiskt! GOD JUL mina älskade tjejer!!! ♥♥♥♥♥♥


Så stod hon i hallen likt en lucia..♥ ♥ ♥

Nästan alla paket är inslagna och ligger på plats under granen. Det luktar jul i vårt hem. Skinkan är färdig och vi har intagit det första smakprovet av vörtbröd med skinka och julmust. Mmmmmm. Så juligt gott!!

Nerkrupna i soffan fram "Love actually"- en alldeles underbar film. Med levande ljus och granens sken är det lugnt och stilla och massa njutning i vårt hem. När allt är som lugnast en halvtimme fö midnatt och julafton är här och ingenting mer egentligen ska hända - då öppnas yttrdörren och så står hon bara där i stearinljusets sken i hallen och säger " Hej mamma". Åh vad jag blev glad!! Min älskade stora tjej överraskade mig totalt. Hon som skulle komma hem först imorgon var nu här redan ikväll. Vilken underbar början på denna julafton 2009- Mina fyra prinsessor är samlade här hemma. Sån tur att jag bad tomten om fyra julstrumpor även i år..♥ ♥♥ ♥


GOD JUL♥ ♥ ♥

Så är det då ÄNTLIGEN dagen före julafton. Ja, faktiskt äntligen när man som jag har barn i sin närhet. Dessa dagar är en enda lång väntan för alla små. Det är underbart att vara del av deras väntan och spänning!


Ungarnas jul kretsar mest runt paket, lekar och julgodis. För egen del är jag så gammal att även om jag älskar paket och glada överraskningar, så är det viktigare saker jag funderar över och gläds åt under julen. Det är faktsikt inte alla som julen är en glädjande högtid för. Och livet kan förändras i ett ögonkast.. Om en halvtimme är det "sång för de hemlösa" på trean. Att bidra med att köpa tidningen "Faktum" vid Ica när jag handlar, är för mig ett bidrag till dem som är utan hem och familj.Och jag ägnar dem en tanke under jul. I går samtalade jag med en god vän om benämningen "ensamvarg" och dess negativa klang. Jag har funderat mycket på detta ord i dag. Och min tid till eftertanke idag går till just alla våra ensamvargar, som inte alltid har gjort detta val själva utan har blivit utvalda från tillhörande och grupperingar. Jag är full av beundran till er som trots motgång kämpar på!
Ta dig tid till eftertanke denna jul så att du kan vårda din relationer ömt- visa i ord och handling dem som du håller kär så att julen blir den glädjande, fridfulla och kärleksfulla helg som den faktiskt är! 

En riktigt God Jul till er alla önskar jag och mina fyra prinsessor! ♥♥♥


Mitt juliga barn


Här är hon då mitt lilla julbarn. Precis fyllda 6 år. HURRA! HURRA! HURRA!HURRA

   Denna födelsedag har haft ingredienser som Julgodisbak, ihärdigt snöande och kalas. Paketen var många och det var allt från Babyborn till Hanna Montana. Min lilla prionsessa var nöjd och belåten när hon ganska nyss somnade efter en lång, intensiv och mycket rolig födelsedag!

Julklappar,födelsedagspaket och tomteskägg

Puh! Allt är inslaget!!

Förutom de kvarstående paketen att handla. Vilket jobb det var att slå in allt. Det har tagit långt över halva natten.. Nu är det jul! Nej, förresten vi firar ju födelsedag först. Så självklart blev det inslagning av 6-årspaketen också.
 Mysigt och pirrigt med alla paket- här är förstårs de mesta barnens paket, för i detta läget, ja då är även en snart 18-åring barn. Det måste nog vara ända dagen på året i den åldern som de vill vara barn..hm..Klart jag kan känna igen deras känsla vad gäller julafton och klappar. Vad är det i paketen? Jag gillar paket och överraskningar och har nog överfört detta även på mina ungar. Framför allt de små- de är mycket för att överraskla mig med små hemmagjorda paket osv.-de vet ju hur pirrig jag blir av att öppna paket.

Vi skrattade ordentligt innan småtjejerna skulle lägga sig, tidigareikväll-Kolla in barbados sida på facebook igen så att ni får er ett underbart skratt på dessa numera "valrossar". Kan säga att jag hoppas definitivt inte de är ute efter att skapa ett mode i dessa mustacher-skägget var mer klädsamt. Vad gäller röstningen till "the beard of the year, så kan den som vill göra detta tom nyår. Självklart har vi röstat! Tävlingen har också inneburit en önskan om en egen facebooksida, vid 7 års ålder!!-allt för att kunna rösta själv, på sin favorit!!

detta var morgonens blogg inlägg som inte blev postat i tid..

Det luktar knäck i mitt hus..

Kan det bli så mycket mer julkänsla- Peter Jöbacks jul-cd på spelaren och knäckdoft i hela hemmet!♥
 
Jul, jul strålande jul. Ikväll var det småtjejerna och jag som julstökade..

 ..men imorn kommer de andra två hem- då är det riktig jul i mitt hus♥♥♥♥! Känslan av mina barndomsjular blev extra påtaglig idag- dels av samtalet med min morbror och mina kusiners sidor på facebook, men också av kvällens julbestyr i vårt kök- mormors gamla hackare hänger med än..

 
..liksom brickan som har sett sina bästa dagar, men för mig är det mycket mormor i just den brickan och den passar perfekt att göra knäck på. Jag är övertygad om att min mormor ler i sin himmel av dagen idag fortsätter att ha ett vakande öga över mig!♥♥

Nu inslagningsdags av alla julklappar och morgondagens födelsepaket..


..Inte vilken nykel som helst..

Dagens goda idag har faktiskt varit pratstunden med min morbror. Minnen från förr återupplivades och tanken på den där kusinträffen som varit påtal tidigare under åren blev påmind igen. Det var verkligen jättekul att höra han och mamma samspråka om gamla minnen. Var som är i nuet är att faktiskt ett litet kusinbarn är påväg att anlända i dagarna. Nyckeln på bilden då? Jo faktiskt är den tillhörande en av min morbrors tidigare bilar. Jag fick den av honom som liten flicka att ha som låtsas nyklar i min docklek. Mina ungar har haft dem till detsamma- så efter lite letande fanns de alltså kvar bland docksakerna på morgondagens födelsebarns rum! Jag tror jag ska sätta nyckeln och den lilla vita gubben bakom glas o ram o förära min morbror med en dag.
En aktiv handling på facebook innebar att jag hittade mina kusiner där också. Så vi får väl se om en kusinträff ska gå av stapeln under 2010- Själv tycker jag att det hade varit jättekul!!

Julsnön har fallit som aldrig för denna dagen. Detta innebar precis den härliga vinter och julstämning som vi alla önskar. Plkåkning och snöänglar i massor hela dagen!
Ytterligare en strykning på listan

Tidig måndag eller sen söndagsnatt, det beror på hur man vill se det. Klockan har iallafall för ett bra tag sedan passerat midnatt och jag kan äntligen dra en lättnandes suck över att årets vykort är färdigskrivna- i sista minuten precis som vanligt!!

 
Annars har kvällen förlöpt ganska frysande. Det känns som om kroppen har tagit stryk av dagens strapats till Liseberg i kylan. Jag är fortfarande ruggigt frusen och halsen börjar göra lite småont- sån tur att jag har en hel massa teer hemma. Några timmars sömn så tror jag allt tee under kvällen ger effekt. Imorgon är en ny dag med resterande punkter att plöja igenom från jullistan- sov gott mina vänner!! Väl mött imorgon igen!


Upptining

Levande ljus och en varm middag gör upptiningen av min kropp mycket lättare. Efter att ha tillb ringat hela eftermiddag på ett juligt men ocks¨riktigt kallt Liseberg, så är hela jag som en isbit. Sån tur att det är fjärde advent idag så att alla fya ljusen fick tändas i staken. Detta i kombination av att jag hade redan för några dagar sedan bestämt mig för njutning av choklad denna dag. Jag kan säga att den där choklad kakan som kom i brevlådan häromdagen (på facebook får man tips om än det ena och en det andra- som att få gratis choklad i brevlådan! :)), kom väl till pass idag. Snart är jag upptinad..och då får ni alla bildbevisen på hur en nöjespark firar en riktigt stämningsfull jul!!

 

 En  ny smak från MARABOU. som smkade gudomligt!
Bilder från Liseberg, soon alltså


Paket över gränser

Nu är de "norska" små paketen färdiginslagna och ska strax börja sin resa norröver. De ska nästan ända upp dit jultomten bor! Vad gäller kylan och sträckan så har det inte någon dragningskraft alls för mig att vilja följa med på resan. Men dessa två..

..Ine, vårt norska hjärta och Leo vår goding.!! De två de har den dragningskraften så att jag nästan skulle kunna åka med julklapparna på färden. Men bara nästan. Jag längtar redan tills halva januari har passerat de två passerar gränsen till våra länder och beträder marken här omkring! ♥ ♥ ♥

Morgonen här har förlöpt sen ottan. Idag var det nämligen dags för tomte bollen. Och kan ni tänka Tomten dök upp här- mer från detta om en stund!

Lyckliga jag

Vissa versioner av låtar blir ibland inte så bra som orginalartistens. Några versioner blir bättre.

 <Denna version av Bryan Adams Heaven är inte den bästa som jag hört. Versionerna med Bryan Adams himself är låsta- de går inte att kopiera över från varken youtube eller hans hemsida, tyvärr. Kan finnas en annan som gör låten i klass med honom- eller kanske bättre, vem vet..??
 KiSS- "Hard luck woman". Jag kommer ihåg när jag fick LP:N i födelsedagspresent! Lycklig- det var bara förnamnet! Oj, vad den spelades på mitt rum- och framför allt den här låten! Därefter har jag hört låten framförd av många fler än kiss- inte alltid bra men i vissa fall så ini h-e bra. Självklart glömmer jag aldrig en sommar för några årsedan då låten tillägnades mig-en tjej född 67..!, på en spelning- lycklig- Självklart!

Nu tar jag med mig denna lycklighetskänsla in i sömnens timmar för att vakna upp på den lyckliga sidan imorgon- dagen blir såååå mycket bättre då!!

Julenatt och Eldkvarn!♥

Jag har suttit en stund med mina tankar, funderinga och ord vid datorn denna juliga lörsags natt. Helt tyst, endast susandet av tre prinsessor- den fjärde är på intågande, frågan är bara om natt hunnit bli morgon innan dess.. ett s sätt att ladda batterierna. I denna stund spelas tonerna av Eldkvarns "hunger Hotell" i bakrunden. Jag pånns om ondagens magiska kväll på Lorensberg-ett slags lyckorus.
Bröllopssång med Eldkvarm text och musik..underbart- Jag ryser!!!Och här 3:ans spårvagn..Så jävla, jävla bra!!!!!


 Tänk vad många goda minnen. tankar och underbara känslor och lyckorus som kan skapas med sådana här klipp på youtube!!

Fortfarande 5 och ett halvt och inte sex..

Det är väldigt viktigt just nu att min lilla prinsessa fortfarande är 5 och ett halv. "det är jag hela tiden ända tills tisdag, mamma. Då är jag 6 år inte nu! 
Dessa små liv!
Disco-kalaset har nu hunnits med 16 tjejer på 6 år som dansade "disco" under den nya discolampan i hennes rum, som uppmonterade av hennes pappa en stund innan kalaset.
Kolla in så ljuvliga de är!


 "Knoll o Tott" vid kalasbordet- Två bästisar!!
 Storasyster agerar lekledare för lillsyrran och hennes kompisar! Sminkad och glittrig-Stylad av ytterligare en syster!
 Min älskade lilla bus-Fia-snart 6 år!! Tänk hon läser helt flytande!!
 Dansen är i full gång..
..och godispåsarna kom också i hamn..


..och så här slutade kvällen..
..näsblodet forsade ur huvudpersonens näsa..överansträngning?? Jag skulle tro detta efter denna långa dag- full med spänning och väntan inför kvällens kalas..Allt gick bra iallafall och en timme senare sov min sköna helt utslagen på kudden i sin säng!

Veckans jullunch

Jullunch på jobbet blev det i veckan. Mysigt med ett alldeles enastående julbord. Självklart blev det också uppvaktande av Eleonor och hennes tidigare födelsedag!

 ..tänk att mormors ord om att "magen blir fortare mätt än ögat" fortfarande är aktuellt på julborden..

 Fantastiska Åsa!! Jag hade förresten den stora äran att stöta på henne i centrum idag-Glädjande! Jag blir alltid glad av Åsa och hennes klokhet!
 Kolla in underbara Sandras tallrik- Inbjudande!!
 Inte så många manliga ansikten vid detta julbord..Ett närmare bestämt..vilken miljö, förresten för denne nygifte man!

 Jessica!! - vilken tjej-En riktig inspiratör till glädje och skratt!!
 Eleonor- 65 år- Kan ingen tro!!

Detta var smakprov från denna lilla jullunch!

Mer i ord och bild av allt som händer och sker i nuet, tidigare minutrar och komman..ja, det läser ni här- Såklart!

Kärt barn har många namn..

Klart att det är så! :) Mina äldsta tjejer har två nman var och de yngsta har tre. Lägg sen till alla smeknamn! om de äl kära och älskade-ja, mycket! Jag tillhör dem som gärna utvecklar namn och tilltal med smeknamn och andra tillägg. Tänk den dagen som jag blir mormor- oj, vad många smeknamn dessa barnbarn kommer att få av mig!
Funderingar på namn ocvh dess betydelse och viktighet har startat efter en fika med Kribbe denna
lördag.
   Kribbe, en fantastiskt god vän- Oj, vad jag utvecklas och lär av dialoger med kunskapsmän som honom!
Jag funderar vidare ord, värderingar betydelse och kalité..spänannade! Förmånligt nog, så vet jag att jag kommer att ha många kommande dialoger med Kribbe om dessa banor.
 Kommer ni ihåg, dett -mitt svarta paket.. Det är numera överlämnat, dit där det hör hemma..
Jag skrev om förväntningar i tidigare inlägg.. Vad ligger det då för förväntningar i detta svarta paket..?? Inga, faktiskt- jag är riktigt riktigt glad över att paketet är överlämnat,med kärlek, precis som den röda tråden i dess innehåll! Att känna tacksamhet och kärlek är en förutsättning för att kunna utvecklas vidare. En hel massa tacksamhet och kärlek till just dig som läser min blogg, kommenterar och ställer frågor, som gör att jag utvecklas vidare i detta för mig roliga skrivande- tacksamhet och kärlek till det svarta paketets ägare för livsnjutning!! 

Nu tillbaks till fortsatta funderingar och julstämningstänk!


Juliga förväntningar för stora och små

Förväntningarnas tid- är den nu i dessa juletider..?? Jag tror man kan säga det. Alla barns ögon är fulla av förväntningar av vad som komma skall den 24:e och vi stor har kanske en och annan förväntning på vem som ska komma hem till jul. Julefrid och julemys sätter vi alla också förväntningar på. Eller hur?
I dag är det kallt. Riktigt j-a kallt!! Jag myser i mitt hus. Det finns inte så många spår av gårdagens kalas mer än alla nya små leksaker på min lillas rum. Min julkalpps lista är klar- finns några klappar kvar att inhandla- om det blir idag eller imorn spelar inte så stor roll nu vet jag ju vad jag ska köpa!
Mina egna förväntningar just nu, ligger nog i julemys-Det känns mysigt med julen i år-Men jag är inte riktigt där en har ju ett kalas kvar att fixa först. 6-årsdagen den 22:a- den är viktig!!
I går blev jag överraskad mitt älskade kusinbarn kom med denna presnt till mig!! Älskade unge- Hon är vuxen, men ändå är hon fortfarande en liten prinsessa- jag har ju haft henne i min närhet sen hon föddes! Så kom hon med lite överrskning till mig! Tack älskade unge!!

 Tehrese och en älskad unge till- min älskade MATILDA!!
 Jag blev faktiskt lite tårögd,- Detta var ingenting som jag förväntade eller egentligen förstår. Jag är bara väldigt glad i dag över hennes lilla drag! :)Klappar från Wilmas från Wilmas fadder till de små, väntade överrskande i skolan. De ligger nu under granen i väntan att få öppnas först den 24:e.
Jag kan förvänta mig massor av både framtiden och människor runt omkring mig- men jag är övertyg att det är bara jag själv som kan inbbringa dem. Jag förväntar mig julemys och det är jag själv som får göra det mysigt! Det är också det avgörande i min känsla av att det är mysigt!!


Tre stora män

En lite snabb paus mitt i alla förberedelsermitt i nuet. KOllar igenom bilderna från onsdagens magnifika afton. Så här kommer fler bilder. Känn stämningen denna kväll med Eldkvarn på Lorensberg!

 

Nionde raden-kunde inte sitta bättre!!

Efter avslutad konsert och full av all intryck från denna maiska afton, blev det sittning på närliggande park. Den magiska känslan späddes på av Parks härliga miljö och sittningen vid bordet.


 Tre riktigt stor män!!♥

Kolla in mitt tidigare inlägg om "The beard of the year"- kanske blir det någon av männen vid detta bord som ror iland vinsten..
 Idag lite tid till eftertanke av denna magnifika kväll, så att den rätta känslan, utan några moln, bärs med inom mig länge, länge..


Julspel

Vilken hä'rligt underbar dag, dagen idag är. Efter två timmars sömn fick jag den äran denna skolavslutningsmorgon att följa med mina små i skolans fackeltåg till treornas julspel. Enomrmt stämningsfullt!
Därefter direkt Ica och handling av en hel massa kalas mat och godis till kvällens stundande disco-kalas. Lite små trött ska villigt erkännas att jag är. men ttänker bara på det när jag känner efter. Julmusik och kalasförberedelser är mycket mycket härligare att ta till sig tankemässigt än trötthetskänslan. Ska lägga in morgonens bilder så småningom..om det funkar.. Datorn lever just nu sitt egna liv och vill inte alltid ta emot foton..


"The beard of the year 09"

Kolla in filmklippen "The beard of the year 09" och "Jultomten..?"på facebook och BARBADOS. Ett måste för den som behöver pigga upp sin tillvaro med ett eller flera skratt!! Gissa om jag har skrattat..??!!! :)  Håll koll på utvecklingen i denna tävling!! :) Det kommer vi göra! :)

 BARBADOS- ett band väl värt att hålla ögonen på i dessa dagar!! :) ..och vem ska få vår röst..??


En lärorik dag, tillbaks till minnet av räkor och vin..

Tolvtimmar på jobbet, sen två timmar framför skärmar.. Det är mycket som rör sig upp i huvudet efter denna dagen. Jag är nöjd med mina val och det är där jag ska landa. De sista timmarna fick mig tankemässigt tillbaka till ett restaurangbesök många år tillbaka i tiden, när jag körde hem i vinternatten. Jag ler faktiskt för mig själv- Hur hamnade jag här tankemässigt? Det berodde inte på räkorna som fanns på dagens julbord..Hur som helst så spelar det ingen som helst roll. Jag bär med mig ett underbart minne av ett möte med räkor och vin på en restaurang, long time ago.. Det är denna goa känslan av detta restaurangbesök som jag tar med mig tillsammans med den lärorika dagen idag..
 
www.myspace.com/larzoon  Här hittade jag många snygga tatueringar och även den här bilden..!! Min blomma på min vad!!

 

Natten är sen och jag har ett par timmars förberedelser för morgondagens disco-kalas kvar.. Min minsta lilla prinsessa skall ha alla tjejerna i klassen hemma på discokalas imorgon, vilket måste förberedas nu..sån tur att natten är lång och att jag har övat vakenhet från natten igår..fler bilder från gårdagen..bla på tre STORA män är också på ingång här.. men först min lilla älskade snart 6-åriga prinsessa!!


Gårdagens musikaliska rus sitter kvar!!!

Fortfarande i en lyrisk känsla efter tonerna av Eldkvarn på Lorensberg. Jag är såld på dem!! Hemma i jätte snabbis föratt fixa till ett foto till  förra veckans 65-åring. Min vackra arbetskollega Eleonor!! En alldeles fantastisk 65-åring!!

Jag bjuder på en av bilderna från gardagens alldeles fantastiska upplevelse- Kolla in kungarna på scen!!!

 Eldkvarn-de är bara bäst!!!!

Nu åter med raska tag tillbaka till jobbet och stundande jullunch. Mer förmedling av gårdagens intryck och känsla kommer vidare under dagen. Och målet för idag..hm..faktiskt inte helt klarlagt..


Kvällen som skulle bli, som inte blev men som blev...

Hur och varför är inaktuellt i denna sena timma. När jag begav mig hemifrån  tidigare under kvällen hade granen kommit på plats i vardagsrummet. Stilig och grann!  

När jag kom hem till mitt sovande hem för en stund sedan hade granen bytt skepnad- Så här ståtlig ser vår nu klädda gran ut numera! Tack alla inblandade! Tjejerna hade fixat detta med mormors hjälp!

 Granen är ljuvlig!

För egen del blev det så att förväntningarna uppfylldes och jag begav mig in till stora staden för vidare arrangemang denna kväll. Inte för att jag inte ville vara med och klä julgranen, utan föratt planerna på denna kväll har funnits långt tillbaka.
 Lorensbergsteaterns scen några minuter
innan  kvällens konsert med ELDKVARN!!  En fantastisk konsert och ett fantastiskt arrangemang av givetvis www.kottemanagement.se Bilder från kvällens konsert och lite samvaro efteråt kommer imorn!! Nu är en fantastisk kväll till ända av de bästa av de bästa på scen och återträffande av bla världens bästa Peter och världens bästa Coffe.
 En bild från samvaron på Park för någon timma sedan..nu definitivt läggdags!!


..och granen är på plats

När inte dagen idag bjöd på den förväntningen som jag hade, måste nu möjligheter skapas för dagen istället.. så nu är julegranen på plats. Inte klädd ännu- det är ju högtiden för de små så det får väntas tills kvällen. Men den granen är iallfall satt på plats nu. Ett litet trixande med granbar liggande i hall och vardagsrum och därefter att få granen rak i foten..men "I´m good with my hands".. så årets finnaste gran står ståtligt i vårt vardagsrum.

 Något tidigt för en del och så även för mig sen några år tillbaka. men med en liten prinsessas födelsedag den tjugoandra december så ska granen vara inne och klädd till denna födelsedag. I år ännu tidigare pga stundande disco-kalas..wow!! :) Så med julen har jag lärt mig som dagen idag- förutsättningar kan ändras och förväntningar kanske inte inbringas- acceptera och ta en ny väg..

Livemusik

I dag är det lite tuffare toner som håller ställningarna. Idag är det Infalmes på spelaren
Här ett klipp från Scandinavium för ett par dagar sedan- Kavlitetsmässigt inte det bästa- men gör ni som jag: ÄLSKAR LIVE MUSIK- ja, då kan ni snabbt leva er in i känslan av att vara där i publikhavet framför en stor scen med stora artister på..

 


Tillägg till önskelistan

En halvtimme till mig själv i oasen har passerat. jag har en livsnjutning och ett lugn inom mig som är underbar. Jag är så oerhört tacksam överatt jag idag ser vikten i att träna mitt mentala jag. Alla borde lägga träningstimmar på det, lika väl som på sin övriga kropp. Det är genom denna träning du verkligen lär dig uppnå det du vill och det du kan. Lugnet som hela tiden förstärks inombords skapar också förutsättningar till att ta sig förbi mottgångar och allt annat som uppstår på resan genom livet. Förresten skapas det istället möjligheter av mottgångarna genom den här sortens träning kan jag tycka. Trots besvikelsen över det som jag egentligen ville infinna mig på idag inte kommer att bli av känner jag en hunger av dagen.

Till allas vår älskade tomte kan jagnu lägga till ytterligare en sak till min lilla lista: En ny tatuering!! Vill gärna besöka grabbarna; Mattias och Andreas på "Black RoseTattoo, i Partille! Vore en bra start på nya året att ha en ny skapelse på kroppen. Kanske är det dags för vår "norska prinsessa att slå mig följe till tatueringsstudion..;)???Snabbt kom verkligheten tillbaks och jag riktar min text återigen till tomten..Den där bärbara mac är nog årets julklapp iallafall- tredje gången som skriver detta inlägget nu..jag tror min Pc helt enkelt vill bytas ut.. Mycket oroväckande med tanke på vad den innehåller..


Tidig morgon

I denna tidiga morgontimma har jag varit vaken i över en timma redan. Ändå har jag INTE morgonpromenerat..hm.. Vi har halsont på den här adressen idag. Kanske var det därför som det somnades på soffan till barnprogrammen tidigt igår kväll.. I allfall så vaknades det redan strax för halv sex denna morgon med en liten rör och alldeles igensvullen hals.

Smärtlindring, såklart! Jo, nu är alvedonen
på insidan den lilla kroppen- men det har tagit nästan en timma att få i sig dessa ynka droppar. Det är fröken kräsen som har ont i halsen! Nu ligger hon iallfall nerbäddad till barntv:n. Inte ens chokladkalenders bitar från igår och idag har hon fått i sig. Detta om något är en bra referens till att min lilla prinsessa är sjuk. Kankse kan vara denn tidiga timme som påverkar också. Min unga fröken är inte någon vidare morgonpigg liten flicka- mer lik en trasdocka på mornarna. Men kvällarna däremot- då piggnar hon till. Vad ska det bli av henne tro- Kanske en skrivande själ, nätterna igenom. För trots sin ringa ålder( bar 6 dagar kvar till 6 årsdagen..), så är fröken enorm på att använda papper och penna. Hon skriver små historier och slags dagbokshistorier. Helt underbart!!


Så dagen idag blir till att ställa om. Flexibilitet på högväxel..Jag har inga större problem med detta längre- Förutsättningarna för dagen har ändrats och jag får ställa om bara helt enkelt- Målet, det kvarstår ju såklart!! Nu dags för en varm kopp tee i lugn och ro!!

Sidospår el spikrakt fram

En sammanställning av 2009 är lite förtidigt att göra än. Men lite funderingar åt det hållet har börjat att komma. Finns helt klart stora förändringar i mitt liv som jag har arbetat fram. Även om jag tar lite sidospår emellanåt, så i det stora hela håller jag mig på vägen emot ett resiultat full av njutning! Bra jobbat!- är vad jag vill säga till mig själv och fortsätt spikrakt framåt! :)

 Massor av lärdom av 2009 finns att ta till vara på- i nuet är det mest att dra lärdom av att det som är viktigt för mig är kanske inte viktigt för dig och tvärtom.. Vi är alla olika men väl värda samma respekt! Nu dags för oasen så att jag fortsätter min bana fram som jag vill och kan.. Hej på en stund el godnatt- vi får se..


Önskelista

Det var mycket prat om den stundande julen och dess eventuella paket vid sängkanten när den ena av de små skulle sova. hade jag läst alla önskelistorna? Skulle hon få det hon önskade sig? Men som den godhjärtade unge hon är så funderade hon en stund och undrade varför jag inte hade satt upp någon önskelista på kylen som hon och hennes systrar har gjort?? Ja, vad ska man svara.Jag älskar ju paket och överrskningar, så självklart hoppas jag ju att tomten tycker att jag har varit såppas snäll i år att det inbringar några paket..;) men en önskelista..hm.. Jag tror att de två stora känner mig tillräckligt bra för att kunna ge sin mamma något önskvärt, om de bara tänker till..;)
I allfall kom hon på, där mitt i gränslandet till om tomten finns eller inte, att vi skulle skicka tomten allas ¨åra listor - även min.. Så imorn bär det av med alla önskelistor till dig, tomten. På min står följande:

* En bärbar mac-dator
* En Iphone
* Prorogram varor Mac
* Dvd box/ Boken med Backyard Babies
* Dvd med högtalarsystem
* Smycken

 Jadu, tomten- fyra listor på kylen och en här på sidan- det blir ingen vila denna jul..;)!!


Julsstök tar på krafterna..

..julpyssel i skolan, Pepparkaksbak, jullek med syrran och hennes kompis och adventskalendern..allt detta juliga tar på kraftern.. Min söta lilla prinsessa deckade totalt på soffan till barnprogramen. Så underbart söt hon är denna lilla snart 6 åriga lilla snurpa.

 Idag kom hon och hennes syster hem från sin pappa-med hål i öronen. Hon var så söt- men tyckte att det gjorde ont att ta hålen. Hon hade också fått riktiga örhängen på sitt vuxen kalas hos sin pappa- hon väntar med spänning på att de ska sättas i..

Egenhändiga paket var med hem också!

Mina tjejer är stora och kloka flickor nu! Härligt! Och de talar bestämt om att jag får vänta till julafton på att se vad som är i mitt paket! Underbart!!

Årets julpyssel i skolan hänger dinglande i vårt köksfönster nu. Varsitt brunt "pepparkakshjärtan" i tyg hade mina små prinsessor skapat. De har tom sytt med nål och tråd kanten runt sina hjärtan. Så välgjorda och så fina! Jag blev alldeles rörd! De är ju faktiskt bara sju och snart sex år och ändå så pyssliga- kan de brås på sina pyssliga storasystrar tro ..:)!!? Vi har jul i vårt hus- lägg till julmusiken på kökets cd! :)

Jag återkommer om en stund med lite tankar och funderingar lite senare denna december kväll..Tänk bara halva månaden kvar och sen ett nytt år står redo..Vad ska jag ta med mig från 2009 in i detta nya 10-tal..?? Det får ni snart veta..

Julstökande

Ett stort paket och fler små mjöliga händer som samsa runt köksbordet med resterande pepparkaksdel- Kan det bli så mycket mer julstökande..??!! :) Småtjejerna är hemma igen och blir så faktiskt resten av detta året. Om det kommer att vara jul i vårt hus i år? Gissa! Lite julstökande varje dag och doffterna som hör julen tid sprider sig runt hela vårt hem. Det känns som en riktig mysig väntan på kommande julhelg i år. Vad som är så speciellt i år mot andra jular, vet jag faktiskt inte. Kanske kan det vara min egen inställning..

Idag har jag varit hemma hos Marie, min underbara arbetskollega på förmiddagsfika och en skogpromenad som  kunde ha slutat vilse ute i det gröna.. Ett vägarbete uppstod helt plötsligt i Maries promenad bana. som tur var gick det att ta sig förbi. Mycket tänkbart talk runt hennes köksbord dessa förmiddagstimmar. Tyvärr var kameran intre med men kan säga att Maries hus är full av tomtebolycka- ett underbart hus!!

 Kloka underbara Marie!


En ledig man

Mitt i denna decembernatt sitter jag vid köksbordet med penna o papper i högsta hugg. datorn i all ära, men den är inte hundra, hänger sig ibland osv.. och den riktiga känslan när det gäller att få ner mina tankar är med att använda penna och papper. Jag trivs med att sitta så här timme ut och timme in utan att bli avbuten, föratt kunna knäcka nöten till att få min plan att se ut som jag känner är rätt för just mig. Att förlita mig på min känsla och vad den säger mig om vad som är rätt för just mig är ett otroligt viktigt verktyg för mig idag för att kunna författa mina planer på min resa genom livet. Men jag har också lärt mig att stanna up och kolla av lite fakta mellan varven. Det brukar bli den perfekta blandningen i beslutsfattanden då.
Jag har förmånen att omge mig med fackmän och kunskapsmänniskor. Detta gör att fakta finns allt som oftast att tillgå.

  Förresten tror jag att jag har spelat igenom varenda Eldkvarns cd idag, som jag innehar, under mitt skrivande. Det är något speciellt med Plura och de andra och samspelet mellan text och musik i deras låtar. Jag får någon slags inre kick av dem. Det ger mig energi att lyssna till dem. I like ELDKVARN!!!
Mellan allt skrivande och tänkande blev det iallafall en eftermiddagspromenad och därefter en tur till Lindex. En rejäl kasse med allt möjligt blev kontentan av den trippen. Om det är julklappar..?? Kan säga att JAPP! det böev ett armband till mig själv. Endast! Nu är det iallafall dags att sluta ögonen några timmar. Skall ta mig till oasen inan det är dagsatt somna in ordentligt.. Imorgon blir det väckning tidigt mycket ska göras innan morgon och förmiddag går över till eftermiddag som jag med nyfikenhet och spänning ser fram emot..!! :)

 I trötthetens timma lyssnande till Eldkvarn och "en ledig man"??? 

Lucia

Klart att vi har firat i skolan detta år som alla tidigare år. Numera blir det inget lusande av de stora tjejerna men ack av mina två små söta prinsessor. I år blev det en lucia och en tomtenissa. Valet av att vara tomtenissa var alldeles självklart för unga fröken och jag ser fakttsikt att hon är mer en tomtenissa än en lucia. Lillasyster däremot är en äkta änglalik lucia om än att kronan kliade något..;)

Min alldeles egna lilla lucia!!

 Min tomtenissa- Tänk att klänningen inhandlats för endast 30 kr på röda korset!!

 Självklart fikades det denna julfestskväll i skolan. Fler bilder från de fantastiska uppträdandena kommer!


Telefontid

En mysig stund med Ine:s röst i andra sidan av luren. Denna fantastiskt glädjande norska skönhet. Avståndet glöms bort när jag sitter med henne i telefonen. Känslan är som om det var som igår hon bodde på andra sidan gatan. Januari känns nu som en månad att se fram emot- Ine o Leo besöker svensk mark igen!

 Jag har två små prinsessor som kommer bli överlyckliga att Leo kommer på besök, snart igen..!! :)

 Det svarta paketet är åter inburet från bilen. Risken är annars stor att det går i kras innan bilen styr mot den adress som det ska till. Telefon är inte alltid verktyg i tid..
 Här en bild som önskats- 2009 års pepparkakshus!! SKapat av Matilda, Wilma och Selma

Projekt välbefinnande

Projekt välbefinnande är skapat. Jag ska ta mig från pukt A till punkt B. Tänker jag på vägen till punkt B, serjag ingenting. jag blir bara SKITSKRAJ!! Men tänsker jag på punkt B mår jag hur bra som helst- jag är i välbefinnandets paradis! En underbart härlig känsla! Hur ska jag då ta mig dit? Det ska du få följa här. Et steg i taget och pusselbitarna kommer att falla på plats. Även om vägen är skrämande så vet jag att den kommer bestå av många möjligheter!Köksbordet denna måndagsförmiddag och jag är startklar på punkt A och skapandet av välbefinnandets paradis. 


Begränsade Julkort

Att vara sent ute vad gäller fotobeställninga av årets julkort på mina tjejer, är ständigt återkommande. I sjutton år har det varit så. Alltid är planerna att de ska vara beställda i tid, men bilden har alltid tagit olika turer och blivit beställd i sista minuten. Vissa år har de skickade julkorten också kostat flera hundra kronor.. Även i år står julkorten på min lista. I går kväll somnade jag med tanken på att jag måste fixa beställningen idag. Det skulle bli sent och dyrt som vanligt! Puh! Och så nu på förmiddagen, efter min "tur" till oasen, slog det mig följande. Jag har bilden, jag har fotopapper och jag har en skrivare.. Så enkelt det blev! och kostnadsmässigt..Ja ni förstår själva!! :) Begränsningar är till för att övervinnas och mentalträning är ett kraftfullt verktyg till detta!! Min skrivare har jag haft i några år utan att tänka tanken på att den även kan användas till julkort..korkat?..hm..kanske..men mästerligt att skapa möjlighet en förändring!! Om jag är nöjd med mig själv idag? Japps, att jag ger mig själv tiden till min träning är värt mycket!!

 Så här är de-årets julkort..nyfiken..? Får du inte ett i brevlådan så lovar jag att du får ett här på bloggen så småningom..

Julesnö

Små, små vita flingor i luften denna december morgon. Alla fönster tyder på värme där innanför med sina stakar och stjärnor. Det andas jul! Känslan av starten som jag har gett mig själv denna morgonär obeskrivbar. Först ugänge med stavarna i dryga fyrtio minuter. Därefter in i värmen och en härlig havregrynsgröts frukost. Tänk förresten vilken helomvändning jag har gjort här. Till för några årsen tillbaka var det för mig helt otänkbart för mig att äta havregrynsgröt. Bara ordet havregrynsgröt fick mig att se en bild av en tallrik som gav mig rysningar och kräksreflexer! Genom att ta frysta blåbär och blanda med havregyn, vatten och psylliumfrön, så är detta nu min favoritfrukost. Några droppar mjölk till och lite solrosfrön på- mmmmmm Underbart gott! Jag blir mätt på ett härligt sätt. Efter frukosten tog mig till oasen och en halvtimmes meditation. Idag är jag värd all bekräftelse i världen efter att gett mig denna morgonstart!

 Tjejernas inbjudande julbord 2009. Både tomtar, krubba och pepparkakshus finns med. Stämningsfullt och mysigt!

My girls! :)

 En mormor och fyra barnbarn-KÄRLEK!!!!!! My girls!!

"Solstorm" med Persbrandt.. känner en viss rädsla redan innan filmen har börjat!
Rädslor beror på okunskap och är till för att övervinnas. Ibland kostar det både blod, svett och tårar föratt ta sig igenom.. men sen är man igenom också..Mödan värd att inte känna rädsla längre.

Kvalité och kostnader

Har suttid en stund och studerat siffror. Siffror på kostnader på olika programvaror. Vilet gissel. Mac eller pc?? Kostnadsmässigt, så vinner pc men kvalité?? En liten smidig bärbar mac, som alltid kan finns med och som är helt utan virus. Visst låter det underbart!!?? ..kanske att jag ska fortsätta tro på tomten iallafall så här i jultider..Sån tur att jag tillhör dem som diggar papper och penna-jag benar ner tankar och funderingar till detaljnivå..Puh!
Att själv slippa ställa sig vid spisen och middagslagning, var en underbar lättnad denna söndag. En härligt god middag överraskade mig gjorde mig mycket glad!  Tack! Uppskattningen gav en fantastisk känsla inombords.


Spild mjölk..

"Man ska inte gråta över spild mjölk sa alltid min mormor. Hon hade rätt...

Idag ska jag göra en plan, en plan för något nytt  En plan på hur jag ska ta mig från punkt A till punkt B. Jag har inte stakat ut vägen, men jag vet vart jag ska. Hur det känns? Både läskigt och spännande på samma gång. jag brottas med tid, energi och okunskap vilka gör mig SKITSKRAJ!! Men jag har mina verktyg, så nu är jag på väg..

Gårdagen bestod av många,många funderingar. Funderingar över beteende, relationer och värderingar. Här finns inte så mycket rätt eller fel. Alla borde ta sig en funderare på dessa ord tänka över vad dem betyder i ens liv. Är jag nöjd med relationerna i mitt liv? Vad har jag för betende mot andra och vad har andra för beteende mot mig? Hur vill jag att det ska vara? Vilka värderingar är viktiga för mig? Hur påverkar de mig i mitt liv? Lever jag efter dem? osv. Lite småjobbigt- men mycket nyttigt och jävligt lärorikt.


 ???? ja, den här manicken är väl behövd fungerande i varje hem...


Vem vill inte vara på ett långsamt tåg?

Vad är motgång och vad är framgång? Just nu tar jag vara på motgångarna. För tillfället laddar jag inte cd:n med musik..men under större delen av dagen har detta gjorts. All världens låtar har plöjts igenom och skapat känslor i mitt inre. Jag är påverbar av musik, säg mig någon som inte är det.. Jag älskar musik! Men just nu har jag stängt av tonerna av ljuv musik. Nytta och lärdom har dragits, kanske mot ett håll som inte anades..vi får se..

Det är lördag och scenerna är många att avnjuta god musik.. Ta chansen om du får! Fick höra att Eldkvarns konsert igår var magisk- så är du i närheten i Vara eller i Göteborg på onsdag- KÖP DIG EN BILJETT!! ELDKVARN ÄR MÄSTERLIGA!!
 ..så vem vill inte vara på ett långsamt tåg??

 Klart att många av mina Eldkvarns skivor har varit på cd:n idag. Text och musik som skapar känslor och tankar..

God sinnestämning

Musik är ett fantastiskt verktyg till att behålla den goda sinnestämning som jag vill vara i varje minut. Helt klart lyckas jag inte hela tiden, men med några bra låtar som når mina öron så är det iallfall ett sätt att hitta tillbaks till sinnesfrid snabbare.
Här en höjdare från youtube: 5th sonic brigade och God Damn!!

 

Framgång

En tidig morgonpromenad i detta frostiga landskap. Lördagmorgon, ensam hemma inga tider inga måsten. Egen tid! Tid för tankar, reflektion och lösningar. En alltmer viktig tid i mitt liv, som låter livet ta den riktning som jag vil.

När jag slår på morgon tv:n möts jag av nyheten att Tiger Woods tar timeout från golfsporten på obestämd framtid. Efter de senaste två veckorna var detta beslut egentligen inget oväntat. Han framgång med golfklubban i handen är enorm. Nu talas det om otaliga otrohetshistorier istället. Om så är fallet ligger inte i mitt intresse. jag förstår att någon form av problematik i killens liv föreligger och han har valt att ta tag i detta. Nu är det inte golfklubban han mäta framgång med. I denna del av hansliv är det helt andra utvärderingar av framgång än hole in one som ska till. Jag hoppas att han har bestämt sig för att göra sin bästa framgångshistoria någonsin och önskar honom varmt mycket lycka till!

Otrohet, förresten. Jag tror inte på det. Jag tror på trohet. Jag tror på förtroende och framför allt tror jag på kärleken och livet. Genom god kominikation med sig själv och sen vidare till andra tror jag grunden till dessa värdeord ligger.  Jag mötte en kvinna för etttag sedan som pratade tittulerade mannen bredvid hennes sida som "MIN" man, som om han var en porslinsvas som hon bestämde över. Hon ägde honom i orden, och jag kan säga att de upplevdes inte varma poch kärleksfulla. Skrämande. Ja, definitivt! Vi människor äger rätten till något stort och helt fantastiskt, nämligen vårt EGET liv. Men vi kan definitivt inte ÄGA någon annan människa!!

 Framgång? Ja, definitivt. Känslan inom mig är väl värd att lyssna på och genom att arbeta aktivt med detta har jag också lärt mig mäta framgång på olika sätt!

En mycket värdig 2:a!

Jag tror stort på Calles karrär inom rockmusiken!
Själv funderar jag vidare på orden älska, lita och leda som jag tog med mig från en föreläsning tidigare idag. Blev med mjuden min underbara arbetskollega Åsa på lunch och ett mycket tänkvärt föredrag med en präst från Råda församling. ag kan varken älska, lita eller leda någon annan om jag inte älskar litar på och kan leda mig själv. Klokt och Sant!! Det är i detta den inre styrkan sitter! Och detta är hela tiden ett pågående arbete..

  ..det som känns, det känns..

Uppskattning av mig och Idol-Calle..

..och bekräftelse. Viktigt! Livsviktigt! Och idag fick jag motta en uppskattning av en av mina kunder. Kolla in mitt fina ljusfat!! Jag blev mycket överraskad och otroligt glad! 
..de där omtänksamma orden  i ett sms.. betydelsefull bekräftelse..Idag är tacksamhet viktigt!

Idol Calle får sin bekräftelse för den tfantastiska Rockkille han är-Ett samtal och en röst av mig!! Även om jag skulle vilja uppleva känslan av vad en livekonsert innebär, så är jag oerhörd tacksam att kunna avnjuta denna idolfinal med makten över tv:n och fjärrkontrollen här hemma..

 

Än är Idolfinalen inte över- fortsätt lycka till Calle!! :)


Ett svart paket..

Här är så det svarta paketet som inte tillhör julklappshögen. Innehållet i detta svarta får mig att bli alldeles varm innombords. Paketet påminner mig om kärlek- riktig äkta kärlek- där man är älskad för den man är oavsett vad man gör.. Det påminner om livet om utveckling och om vackra ting!

  For someone speciel!

Mina älskade ungar- tre av dem iallafall tillägnade mig detta vackra pepparkakshjärtan under pepparkaksbygget i veckan. Underbart!

  Kärlek!
 Syskonkärlek!!


Verktygslåda

Denna morgon har gått åt till att reparera  mig själv efter en icke avslappnad natt. En natt där verklighet blandades in i mina drömmar och skapade ett jättekaos. Jag vaknade med ett obehag inom mig denna morgon. Ut och andas syre denna tidiga morgon-länge och väl, raskt och svettigt! Därefter en härli tallrik gröt och nu har jag precis avslutat min mentala träning- och I´m back! Jag är definitivt värd mer än att ta med migsaker som inte påverkar mig väl in i drömmen. Jag ha tillgång till den största av alla verktygslådor och det är den jag ska plocka ur! Besvikelse handlar ju om förväntningar och det är precis vad som snurrade runt i min dröm- mina förväntningar som inte uppfylldes. Idag  accepterar jag och tar med mig erfarenheten och jag laddar med musik. Musik som får mig att må så bra som jag vill må!. Som här Plusgrader!!! Finns gruppen kvar??

Sex and the city och 50-årsmingel

Medföljande tidningen PLAZAs stora julnummer får man en sex and the city skiva. Underhållningsvärde i stjärnklass!!! Precis vad jag behöver just nu. Ett medvetet underhållningsvall. Jag har en hel del att förhålla mig till efter den här dagen- Förmånligt och lärorikt, men jag måste också släppa allt en stund föratt kunna ta till mig och justera mitt förhållningsätt mot alt. Det är i just dessa ögonblick som "sex and the city" gör underverk på ett avkopplande sätt med min hjärna. Bilder på Plazas julnummer och ett svart paket?- kommer.. Ett svart paket med silver snöre har åkt in och ut i bilen idag...Vems kan det vara..;)?? Och vad är det i...? Gissa de ni tills bilden på dess existens kommer. Är det du som saknar paketet kanske..;)???

Annat undrhållningsvärde kan kanske dessa mingelbilder från helgens 50-årskalas!! :)


 Vad händer på köksgolvet egentligen?

 Underbara Anna!!


Jag tror på tomten igen..;)

..iallfall på han så väl arbetande tomtenissar. De finns där precis överallt- bara att stanna till och ta tillvara på nuet så dyker de upp och serverar vad de har att juda på! Låter det tokigt? Att ta tillvara på nuet och sätta vårde innebär också att lära sig och se det där lilla, lilla som gör allas vår tillvara så fantastisk. Det är just dessa små guldkorn som tomtenissarna serverar övervakandes av stora tomtefar..Och om han är verklig..hm..det återstår att se.

Dagen stora guldkorn är iallfall att Eldkvarn står på Saga teaterns scen i Borås-Missa inte detta alla ni som har möjlighet!!! Det är ett guldkorn av stora mått, garanterat.!
Njut av Eldkvarn o "lilla Sofie"- en underbar låt i både text och musik!!


Födelsedagsdag!

Till alla dem som har sin födelsedag i dag. Jag har nog så länge jag minns förknippat den 9:e december med min bardomsvän, Therese- och gör så fortfarande. Denna dag är hennes födelsedag- det är först då som vi är lika gamla..;)! Alldeles nyss fick jag mer information om just denna dag- Christoffer-en god vän med en stor personlighet, har också han sin födelsedag idag! Så ett stort grattis till honom också på dagen idag!

 GRATTIS Coffe!!

Annars har denna onsdagsmorgon varit full av effektivitet- morgonpromenaden ger ett otroligt energipåslag!. Detta innebär att både disk- och tvättmaskiner är fullladdade och går för högvarv. Andra promenaden ner till skolan är också den tagen. Inte lika rask som den första, men ändå lika full av syre. Min lilla prinsessa går med långsamma steg. Hon vill nämligen ALLTID åka bil. Hennes ben är nämligen oftast allt för trötta för att promenera. Så mornarna gående påväg till skolan är inte de raskaste jag har gjort.

 


Det blir inte alltid som man tänkt sig..

..och visst är det detta som är charmen med livet, men jag har inte alltid sett det så. Att ta sig hit har varit ett mödosamt arbete, men varit värt varenda ögonblick av blod, svett och tårar. Mitt förhållningsett mot mig själv och mitt liv är pågående och ständigt under utveckling- "I love to live my life, and I proud to be me"!!

Dagens generalrepetition var min lillas. Jag hade den äran att ta del av hennes av och påklädnad och detta skötte hon galant trots sin ringa ålder- Hon fullkomligt älskar att uppträda, den ungen!

 Övning på hemmaplan- ljuvligt vackert! Min lilla älskling!

 Änglalika!

 Så otroligt duktig på att hålla reda på sina tillhörigher och få dem av sig!

 Två helt underbara 5-åriga teaterapor!

Har läst ännu mer ov produktinformationerna från igår- och idag vet jag varken ut eller in..hm..Har iallafall lyckats att förhålla mig till sifferkombinationen som kallas prislapp! Vilket alltid är en bra början. Detta liksom ordets Hej betydelse har styrt mina tankar denna kväll. Tänk vad glädjande det är att få höra ett glatt hej från ett helt oväntat håll!!

Nu dags för kudden i några timmar..

Pepparkaksbak

Efter att ha haft förmiddagen för mig själv och laddat med en massa energi, var det efter skolans slut dags för pepparkaksbak. Tänk att en pepparkaksdeg kan vara så dryg att mina två små till slut tröttnade på både bakning och degsmakande. Ikylen finns halva degen fortfarande kvar!! Det blir till att baka fler gånger denna december.De tog som sagt på krafterna att baka pepparkakor- Burken är fylld till hälften och halva degen finns i kylen tillsvidare!

 
Efter denna kraftansträngning var det sen dags för generalrepetition av vad som komma skall under veckan!!..


Morgontv!

Tänk vad mycket inspiration och njutning morgontv bjuder på. Ytterligare god musik idag med idag  BackyardBabies i studion. Jag ska ta detta för vana att ha tv:n på de mornar som jag inte har tidspress.En box/bok om BackyardBabies presenterades med alltså både text och ljud om bandet-Definitivt ett hett julklappstipps- iallafall till mig..!!:)

Njut här av BB!!Lucia

Med alla tomtar och pynt på plats och ett välstädat hem är morgonkaffet ännu mer njutbart än vanligt. Jag myser! Till och med lucialinnen och tomtedräkt är strukna och hänger på galgar och väntar på få visa upp sig i årets lucia tåg. Jag tror förresten att de små blev jätteinspirerade av lucia efter i söndags. I år stod de och tindrade med ögonen vid kröningen av årets lucia i vår kommun. De övar julsånger stup i ett. De är underbara!

 Luciakröningen ett stort ögonblick för små prinsessor!

Teknik i jul

Sitter och jämför teknik, pris och kvalité av produkter som jag inte har någon kunskap om. Oj- vad ansträngande dessa produktbeskrivningar är att läsa-kan kanske bero på min kunskapsnivå här.. Eftersom det handlar om julklappar kan jag inte avslöja mer än att jag läer om fantastiska produkter, med fantastisk teknik och kvalité till ett fantastiskt pris. Ska det bli rätt och bäst behövs expertis! Jag ger upp läsandet..iallafall för ikväll!

Igår var var vi samlade stora som små. Värmande glögg, middag och underbar cheesecace! Vilken söndag så njutbar!
 Värmande glögg för oss alla som avnjutit den årliga luciakröningen på BaggesTorg!


 En mysig söndags eftermiddag, helt klart. Detta är något som jag njuter stort av- att samlas stora som små några timmar runt middagsborde!

 En mamma och två snart vuxna döttrar!:) jag kan undra nä'r de är tillräckligt stora föratt inte tro på tomten längre..;)


Juligt i denna julemånad

Idag var det så dags att hämta fram tomtar, krubba och julkyrka från källarförrådet. Oops! ännu mer julstämning. De små prinsessorna sover nu. De är helt slut efter allt upppackande och utställande av tomtar och dyligt i hela hemmet. Med stearinljusets sken sitter jag och njuter av tystnaden och detta mysiga sken som tomtar och ljus för med sig. Det är dags att tänka igenom julklapps listan. Några paket inhandlades idag, men jag har ett stort gäng kvar på min lista. Med fyra tjejer blir det en del paket att inhandla- jag tycker att det är mysigt att ge bort paket och framförallt till dem som jag håller av!
 Två förväntansfulla små tjejer- undra avd det är för julsaker i lådorna!!?
 Min stora tomteljuslykta- en ärvd sak som "vaktar" köket över jul!

Tomtens högra hand.

Småtjejerna fick lämna sin önskelista till jultomten igår i Solkatten. Detta resulterade i att jag har "hjälpt" tomten med några inköp denna dag. Inhandlade både till stora och små prinsessor. En riktigt mysig dag i några av Göteborgs affärer, helt utan stress. Jag har ju fyra önskelistor med än det ena än det andra att hjälpa tomten att hitta! :)

 Mina två små prinsessor träffar jultomten!!


Morgonstart med Plura

Ernst Brunners texter tillsammans rockmusik och äktheten och djupheten förstärks! Härligt förvånat lockades jag från markservicen i köket till musiken som strålade ur tv-apparaten. Plura, Staffan hellström bla- och Oops så bra det var!! Jag tog vara på nuet och stannade upp en bra stund framför tv:n och bara njöt! Vilken härligt bra början på veckan!!
Annars var denna morgon vädermässigt grå och huvudet något trött. Så den ljuva musiken från tv:n var som hämtad från ovan i detta nuet och drog mig till den fantastiska sinnesstämningen som jag älskar att vara i. Jag är redo för veckan. Defnitivt!!

 Här ett klipp med Plura- NJUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fikatime

Något tidigt, men den årliga kröningen av Lerums Lucia var fastställd till just denna söndag också.. Kan undra hur det kommer sig att man inte frångår att kröningen alltid måste ligga på en söndag- Tänk om kröningan av Lucian i denna kommun alltid var den trettonde och att man skapade ett arrangemang som ingen vill missa utan eftermiddagen den trettonde december är vikt till kröning av Lerums Lucia för gammal som ung i denna kommunen Vad tror ni??
Traditionen bjuder en söndagsfika i centrum och i år var det med Katarina och Evelina vid bordet på Ahlséns.

Ännu mysigare blev denna söndagsfika av att ungarna sysslingar slog sig ner. 
.. ljuset kunde varit bättre när sysslingarna fångades på bild..
.. den ene sysslingen år också mitt gudbarn och ni ser han har några år på nacken vilket tyder på att jag också har detta..;)!!!

Mer om ännu mer från dagen idag blir det om en stund. Har också fått önskemål om ännu mer från Firandet Dennis 50.. Vad är det ni vill ha..?? Finns hur mycket mycket i ord och bild från igår..;)! :)


Att vara i nuet, en söndag som denna..

Det tar en del på krafterna att ha en fullspeckad söndag inplanerad dagen efter ett 50- årskalas. Det är nuläget ett jätte bevis på. Jag är trött, riktigt trött- men de små kommer att vakna ett par timmar till så det är bara att bita ihop och ni vet, klistra på sig ett leende..

"Barnteater iform av Långkalsong" på Dergårdsteatern stod på spel redan vid elva denna förmiddag. Kankse inte riktigt vad jag som mest kände för när klockan började närma sig, men teatern bjöd på en underhållande upplevelse med dvd- inspelning.

 Tre små teatertittande flickor! :)


 Dergårdsreatern scen med "Långkalsong" och filmkameror!

Efter teater bar det direkt iväg till dagens födelsedagsbarn för lunchintag och röjande. 50-årsbodet från gårdagen stod fortfarande framdukat om en att större delen av innehåll i flaskor och fat var borta. Doften av att det varit stort kalas dagen innan gick inte att ta miste på. Födelsedagsbarnet själv gjorde sitt bästa för att verka pigg- men skenet bedrar- Jag tror han somnade gott när vi gick! :) Far och son- inte lika pigga som för några timmar sen..

..50-åringen
bjöd iallafall på underhållning med en av sina presenter mitt i allt röjande..

 Gårdagens rester blev till en härlig lunch efter röjandet!

MIn minsta prinsessa gick lös med kameran och dokumenterade dagen efter det stora kalaset och här är delar av resultatet..
 50 röda rosor!!! Vilken bukett!!! En sån bukett och vi alla vill fylla 50..

 ..kvarlevor från gårdagens fest..:)!!

 ..hm diskmaskinen kbnappt halvfull..kan tyda på att resten av porlinet stod fortfarande kvar på borden..

 Det var inte många flaskor kvar idag..

 En MYCKET hjälpsam son!!
 
 ..hm.. fanns visst spår av kalas på utsidan också..

.. Det blev några välfyllda svarta soppsäckar av gårdagen rester..!!

 Min lilla mästerfotograf!! :)


Dagens 50-åring!!

Igår var det så dags för Dennis stora kalas! Och det blev kalas och det blev stort och det blev låångt! Det var tidigt i morse som jag landade i min säng efter dettaa kalas. En hellyckad tillställning som jag är övertygad om att födelsedagsbarnet är riktigt nöjd med. Fantastiskt roligt att så många kunde komma och gratta honom! Förövrigt tror jag inte att han är speciellt pigg idag på sin egentliga födelsedag..:) Kan nog vara så att de flesta utav oss som var med under gårdagskvällen och natten hemma hos Dennis kommer att vara något sega denna söndag..

 Mor och son!

 

 En skål för födelsedagsbarnet!
 I över tjugoår har vi känt varandra, jag och Dennis. Dennis vänskap har berikat mig med mycket-Han är både klok och rolig och jävligt envis..;)! En fantastisk människa och vän! Vänskap över könsgränserna kan ibland komplicera tillvaron- tänk alla spekulationer under alla år vad vi har gjort och inte har gjort..Spekulera ni vidare..;) GRATTIS till de 50, DENNIS!!!!!

Fler bilder från detta 50-årskalas kommer självklart när jag har piggnat till lite mer..!!


Mer välgörenhet..

Ända sedan jag själv var liten har jag årligen besökt röda korsets julmarknad. Och idag var det så dags för denna tradition. Oj, så många gosedjur vi vann-och vi som inte hade några innan..!!!!!!! Men, men vi får knö ihop dem alla på hyllorna i tjejernas rum. Annars har eftermiddagen gått åt till mycket förberedelse och planering inför imorgon. Enligt planeringslistan är allt i fas. Nu saknas bara den där små detaljerna som innebär aktivitet med sax och tejp och presentpapper.. sen är allt i sin ordning för denna helg! 

Ålder har ingen betydelse..

..men helt klart gladdes jag av tjejens ord bakom café disken idag att hon trodde att jag var några år yngre än jag är. Kändes jätte härligt faktiskt! :) Åldern har ingen betydelse tycker jag vad gäller umgäng. Det är ju personen och dess egenskaper som är av värde inte hur gammal någon är. Men helt klart är det som sagt roligt att få kommentarer  om att man ser yngre ut när man som jag har passerat fyrtio. Det var några årsen som man strävade efter och ville se lite äldre ut..Mina äldsta döttrar är mitt inne i detta nu!
Handling av stora mått har skett hela förmiddagen- Jag tror att jag ska bli organisatör i mitt nästa liv..;)! Jag har nog aldrig inhandlat så mycket drickbart på en och samma gång tidigare..Många punkter är nu avbokade på listan inför helgen.
Sen vill jag slå ett slag för Röda Korsets secon hand butik! Kolla in denna tomteklänning som en av mina prinsessor ska ha när hon ska var tomtenissa på skolan. 30 kr!!!!! HElt super!! Ihandlade en massa annat smått och gott också men dom sakerna är inte delaktiga för just i detta nuet- men de kommer var så säkra!!:) Något seg i nuet efter förmiddagens storhandling inför denna speciella helg..

Morgontid

Min morgon promenad ute i detta friska vinter landskap gav ett otroligt energipåslagg. och tur var väl det.. Proemenden med de små tog nästan lika lång tid som min egna. Min minsta lilla prinsessa har tycker att promenade till skolan på ca 10 minuter är OTROLIGT lång- Hon vill ALLTID åka bil!! Idag var en sådan dag som hon definitivt inte konde fokusera på annat än att åka bil- Så dagens skolpromenad blev till att använda tålamod och list. En sån tur att jag inte hade tidspress denna morgon. Så visst är mina ungar utvecklande- Jag hade aldrig varit där jag är idag utan dem! :)

 En viljestark liten prinsessa!!


Juliga tider

Även om högerarmen gjort sig rejält påmind om sticket igår, så förstår jag att jag hittills har kommit lindrigt undan. Många säger sig ha blivit rejält sjuka efter att ha tagit vaccinet mot svininfluensan. Så i dessa juliga tider blir det ingen ro och ingen vila..! Återigen ett utvcklingsamtal denna eftermiddag- vilket resulterade i full pott av glada gubbar!! Mina tjejer är bara bäst!! Väl hemma blev det förrådet som ficka sig ett besök och några juliga saker hämtades fram. Ännu mer julinspiration fick jag av Pernilla Wahlgrens julprogram på tv4+ för en stund sedan. Hennes surdegsrecept ska jag leta rätt på- såg himla gott ut!! Wilma har iallfall valt en julslinga på sitt skåp- få se om hennes tomtar ska bosätta sig där ovanför iår..;)


Teknikens under

Att skaffa ny och effektivare teknisk utrustning tar också på krafterna. Tänsk vad mycket det är som ska överföras när olika system ska bytas ut mot nytt. Just nu strular det med överföring av gammal till ny mail. Sån tur att jag har Åsa. Hon är en klippa på att lösa allt trassel inom datans värld. Och helt plötsligt upptäcker jag i nuet vilket enormt arbetsredskap som mailen blivit för mig. Kan hoppas att det blir ording med denna teknik snart. Annars har jag beskådat en alldeles enormt underbart vacker vintermorgon- den första riktigt vintriga morgon denna vinter. Med rätt klädesplagg var det alldeles ljuvligt ute! Det fanns ju en och annan förstås som inte tog på sig tillräckligt och sedan frös i baksätet i bilen.. Vem kan det vara..;)??

Dagen till ända

Idag blev en dag full av många olika moment och möten. Först arbetsdag med med ny teknik. Därefter det stora sticket- och jag kan säga att arben känns av rejält nu några timmar senare. Stickande av granbaren var inget emot den juliga känslan när belysningen var på plats i granriset! Ett utvecklingsamtal som jag med stolthet gick ut från skolan ifrån. Vilken känsla att vara mamma till en fantastiskt klok fjortonåring! Inte bara klok- modig också! Oj, vad jag älskar denna tjej( och hennes systrar också, såklart!)
 Min fantastiskt kloka tonårstjej!!

  Jag har alltid tyckt att det är oerhört praktiskt med ett stort köksbord, som här med gäster vid dagens kvällsmåltid. Även om mitt bord har si så där 17 år på nacken så är det ett fantastiskt bord. Det ända är att jag inte idag är förtjust i furulacken. Så på min planeringslista finns idag en punkt som innebär slippning av detta bord. Vad tror ni- något jag klarar förhand med sandpapper??

En innehållsrik dag är strax till ända och jag känner i ögonen att det har varit många timmar på språng. Men ha ändå haft förmånen att kunna prioritera mig själv unde ett par timmar nu i kväll i en ensamhet full av lugn och njutning!


Minstingen

Här är hon så vår släkts minsta lilla prinsessa. och visst är hon än prinsessa- i stora mått!!

Lik sin mamma, som när hon föddes var "min" lilla prinsessa på den tiden. Jag var 16 år då och hon var den första bebisen i vår släkt på många år. Jag kan fortfarande känna känslan av telefonsamtalet att hon kommit till värden, och jag som var på väg på en skidresa..!! Hur roligt tror ni det var att bege sig iväg..?? Det dröjde en vecka innan jag fick träffa denna lilla lilla tjej- bland de minsta bebisar som sja skådat- men ack så söt!! Genom att vara barnvakt fick jag äran att följa denna lilla tjej på riktigt nära håll under hennes första år- klart att hon blev min lilla prinsessa. I dessa juletider kan jag direkt känna av känslan när hon hade några fler år på nacken och jag hade flyttat hemifrån- dagarna någon dag innan julafton sov hon över hos mig och vi bakade pepparkakor- mysigt som attan!! Idag är hon vuxen och mamma till den minsta prinsessan i släkten. Klart att hon fortfarande sitter ihjärtat hos mig som en prinsessa! 

 Två av vår släkts flera fantastiska prinsessor!! Lika vackra bägge två!

Idag har jag stuckit mig..

..först på sprutan med stort S. Äntligen var det dags för mig att köa vid vårdcentralen och få det omtalade sticket. Jag är nu vaccinerad mot svininfluensan!! Armen är riktigt öm. Känner mig lite hm..ja hängig som om nåt e på g, men min förhoppning är att det är övergående och detta stick inte påverkar mig mer än så.

Väl hemma blev jag glatt överraskad- Årets julgran hade hittat hemtill oss medans jag var på jobbet!! :) Ungarna och jag blev överlyckliga- att bli överraskad med en gran var en härlig upplevelse för oss! Eftermiddagen bestod av fler stick- för första gången någonsin bestämde jag mig föratt använda min sen några år ärvda men oanvända utebelysning. Jag och småtjejerna klädde altanräcket med granris och dekorerade det sedan med ljusslingan- Oj, vad jag stack mig! Men oj, så juligt det blev!! Även vädret började kännas ljuvligt när det under eftermiddagen började bli kyligare ute.


Visst är det en stolthet- vår överraskande
julgran 2009!! :)
 Julstämning!!

RSS 2.0