..mer Eldkvarn och mer känslor..

Inte färskt, men känslan finns där ändå..
 


..inga ord, bara full av känslor!

När grönskan står i grann..

Har precis kört min snälla granne till ett kalas beläget på gamla jonseredsvägen. Det var otroligt längesedan jag befann mig på just denna vägen. Fan vilken fantastik kommun jag bor i! Vilken tillgång det finns här av alla sorters vägar och marker. Underbart!
På väg tillbaka var jag tvungen att stanna bilen vid ett skogsparti och vandra några steg in och suga i mig denna fantastiska känsla av ny-regnad skog och mark!! Jag förflyttade mig mentalt in i mitt innersta medans jag vandrade dessa steg och lät känslan passera in i mitt innersta och ge näring. Full av tårbelagda ögon gick jag sen till bilen med en känsla av stolthet av att jag valt att bo i denna kommun som ger mig möjligheter till näring och upptäckter!

Dagen har annars varit umgänge med vänner av manliga könet. Tacksamhet även här- tillförsen av att kunna ge varandra råd och handtag över könsgränserna är för mig också en näringskälla. Att komma framåt i det som man själv rondellkör i- och få det förklarat som man själv inte har vetskapen om att förstå är bara det, bevis på vänskap. Jag är av tron att alla behöver vi någon vid vår sida som finns där med respekt uppbackning och kärlek bara för den person som man är. Vi är ju alla olika och har ibland mycket svårt att förstå varandras handlande när vi förväntar oss annorlunda, utifrån vår egen världskarta-Ett tips är då att ändå kunna sända både tacksamhet och kärlek till den person som handlar.
Hultet har också fått sig ett besök med ett lass av gamla ting som gjort sitt. Även badkaret åkte ut idag!! Äntligen! Kreativiteten ska närmaste tiden gå till uppfräschning av badrummet- Det ska bli otroligt skönt att fixa detta!

 Av respekt kärlek och tacksamhet..

 

.."den som älskar ger sig av", sjunget av Plura..

Känslan sitter i hjärtat..

..så lyssna på kungarnas röst och bevara den....känslan sätter sig i hjärtat!

Förvirrat läge eller Att hålla fokus genom upplevelser fulla av lärdomar

Livet är en prövning, sägs det. Livet är en kärlek och en njutning, säger jag. Det handlar om att ta tillvara varje ögonblick och varje sekund och göra det bästa i stunden och vara nöjd med sin insats..Lätt va?? Ett heltidsarbete om något och värd varenda ögonblicks arbete! Kan man trots detta hårda arbete bli sårbar och skör och falla som en fura. Självklart, kan man fortfarande tappa fokus, men jag vet att ju mer man medvetengör sitt liv och sitt handlingsansvar för sig själv. Ju fortare hämtar man hem sig själv igen.
Tystnaden såger mer än 1000 ord. Också detta visdoms ord. Att lära sig att invänta tystanden. Också detta ett arbete. Tystnaden kan ju göra jävligt ont om du vill att någon ska tala. Då skär tystnaden ända in i själen och det är bara jag själv och mitt eget medvetande som kan arbeta bort smärtan så länge tystnaden kvarstår. Att dämpa med sötsaker är bara smårtlindring för stunden och skapar nästan mer smärta efteråt..
 

Efter en upplevelse idag kan jag ännu mer sätta mig in andra männsikaors reaktioer i vid en situation under våren. Strax har upprördheten lagt sig och jag ska gå igenom vad jag har lärt mig av detta. Ett är iallafall säkert jag är den jag är och stolt över det! Jag letar möjligheter till nytändning och kunskap hela tiden. Ska förresten strax krypa till sängs och läsa mer om melodyne. Klart att jag inte förstår helt o hållet men jag är intresserad lär av mitt intresse.
Tommy nilssons uppträdande var bra. Hans tänkvärda texter och röst njöt jag till fullo av. Om än fick jag många gånge om svälja klumpen i halsen och torka tårarna i ögonvrån. Smärtan av den ovissa tystanden gjorde sig markant påmind i några av hans texter på något sätt.


Jag hoppas att vi kan se mer av dig Tommy på Lerums scener, då du har en speciell relation till vår fantastiska kommun!! Varmt välkommen tillbaka!


Nina och Helene från Rallarrosen fick den äran att överlämna buketter på scenen!

Nix dags att lägga sig på kudden-skicka några avslutande sms innan klckan slår till ny dag.

Godnatt!

En blomma av värde till den som behöver!

Ett rent hem. Härligt! Kan säga att super10 och jag är ett fantastiskt team till att skaffa sig ett super-rent hem!! Pröva själv om du synkar med super10-Bara att höra av sig till mig så fixar vi dettta kanona rengöringsmedel även till dig!!
Känslan av det rena hemmet är riktigt skön-men syster ysters lilla skrutta på 18 år har precis hamnat på sjukhuset.. Klart att oroligheten gnager ä'ven i mig, detta tillsammans med bilden av ett fantastiskt leende som inte längre log gör att jag inte riktigt har fokus på att hålla tankarna i den positiva riktningen. Endorfinerna som sprudlade under städningen är som tur bra på att få tankarna i rätt riktning åt det hållet som energin ska läggas- Vad är det jag kan påverka?? Att finnas vid syster ysters sida är ett sätt. Kanske att bidra till några väl valda ord till lilla sruttan, hennes som slarvar så med kosten att kroppen tar stryk. Ett par väl valda ord till vänner som just nu tar lite stryk av livet just nu är dagens uppgift..
En blomma till just dig, från mig!!!

Sommar regn?

Jag skulle mer kalla det höstregn, denna regniga fredag. Jag har precis pussat Wilma och Selma hej då, på skola och dagis. De kommer att vara hos sin pappa under två veckor. Men sen kommer de hem lagonm till Wilmas 7-årsdag. Och då ska vi fira!!
Jag har laddat cd:n med massa massa hårdare låtar och skall storstäda. Passar bra i det här vädret. Visst finns känslan av att jag hellre skulle vilja krypa under täcket med godis och en spännande film. men jag hoppar det-känslan av att ha ett nystädat hem har mer dragningskraft. Mina innerdörrar har aldrig varit så fina som nu, tack vare min granne som har fixat och donat med dem! En tacksamhet över detta och att ha ytterligare en vän som bara finns där!
Kankse blir det en senare lunch under dagen. Samling till afterwork  innan Tommy Nilssons uppträdande står på tapeten, för övrigt sällskap. Jag håller på att bena ut min egna magkänsla angående detta. Jag "brottas" med mitt ego om detta denna regniga dag. After Work i all ära..
Nix mina vänner dags för att ta fram skurtrasan och höja cd ljudet med men favoritlåtar, så att endorfinerna sprutar!! Känslan i att sjunga med högt som attan till alla dessa låtar med trasan i högsta hugg är otroligt stärkande för själen!! Jag lever förstår underbar känsla och drivkraft det måste vara för yrkeskåren artister när de beträder scenen. Så nu är det jag som står på Lerum Andersvägens scen a la köket och är sångerska!! :)

Här, en av mina gamla favorit-låtar som jag kommer att höra från min cd i olika framföranden av olika artister och kommer att sjunga med till.
HARD LUCK WOMAN!!! ..min låt..


Näring för själen..

Återigen en påminelse om hur viktigt det är att delge de som finns i ditt liv och är betydelsefulla för just dig att de är detta. Visa dem deras betydelse för dig, i ord och handling-det är som balsam för själen både vad det gäller att visa som att få denna näring. Jag berikades med följande ord förut av min alldeles egna syster-yster, och tårarna forsade av både glädje och kärlek:

"Satt å kollade på din blogg,..f-n den tjejen med det underbara leendet å de fantastiskt vackra ögonen den tjejen e "min" vän å jag är så glad och stolt att du finns i mitt liv ......puss kram älskar dig"
Vilken tacksamhet jag känner över att  känna känslan av att vara betydelsefull! Jag ankrar känslan och plockar sedan fram den i motgång- när kanske inte min handling var till glädjande betydelse för någon, och själen får sig en törn..ja då har jag denna värdefulla känsla av att vara betydelsefull att stärka mig med..


En klyscha att förändra världen genom att förändra sig själv..??

Nej, faktiskt inte. För om jag ändrar mitt sått att tänka eller handla kommer det hända saker i mitt liv. Att visualiser, att se framför sig hur jag vill att något ska vara- att se sig själv som vinnare. Detta är en del av vad coaching innebär. Coaching är ett enormt bra verktyg att ta till för den som vill utvecklas och gå framåt i sitt liv. Jag är utbildad coach, hos Hälsoakademin Europa AB. En riktigt bra coachutbildning som lutar sig på ICF:s riktlinjer. En utbildning som också innebär en resa och en personlig utveckling.
Jag har fått frågan vid ett flertal gånger om allting alltid är så ljust i itt liv som jag skriver. Ljust?? Självklart händer det mindre ljusa saker i mitt liv, liksom i alla andras liv. Jag påverkas givetvis emellanåt av andra människors handlande eller tystnad. Jag blir givetvis också sårad och ledsen. Att coacha är också ett verktyg för mig själv numera. Jag hämtar upp mig själv på banan och finner möjligheter. Jag vet också att våra sk livsmanus formaterar oss som människor och därmed många gånger vårt handlande. Och eftersom vi inte har lika livsmanus är det många gånger mina egna förväntningar på andra människor som gör mig ledsen och besviken på andra människors handlande. Jag jobbar på att släppa förväntningarna och lägga energin på mig själv och min egen utveckling. Mental träning- ett verktyg till att hålla målfokus. och "bli vad du tänker". Själv har jag min målbild detaljerad och klar- lika tilldragande som en nyförälskelse, det är på den vägen jag kör nu och drar lärdomar av..

Dags att jobba

Åter dags att bereda sig för att möta fler fantastiska människor inom Xtravaganza denna eftermiddag och kväll. Att satsa på sin egen personlig utveckling är en god investering för sig själv och sin egen framtid!
Här på Lerums Sportcentrum är vi full styrka med bred kompetens som gärna finns med på just din personliga resa om du vill!


Jonna, hälsopedagog. Har enorma kunskaper om hur vi påverkas av sambandet mellan kost och träning.


Fredrik, personlig tränare- Kan allt om att bygga muskler.
Både Jonna och Fredrik arbetar tillsammans med mig som hälsokonsulter inom Xtravaganza. Det är någon av oss som du ska kontakta om du vill göra din personliga resa och utveckling inom dessa program. Du når oss på 0302-22890.


Fantastiska Marie, personlig tränare-Henne möter ni också i receptionen emellanåt. Hon hjälper dig gärna att fixa till musklerna på just din kropp.
För mig har dessa 3 kollegor betytt jättemycket för just min utveckling och hälsa under mitt snart första år på LeumsSportcentrum!!

Wilmas första skolavslutning

Så är den första skolavslutningen till ända för Wilma. Trots att inte vädret var på topp blev skolavslutningen ute på Aspenässkolans-skolgård en härlig tillställning! Arrangemanget kring skolavslutningen är stort och fantastiskt välordnat. Min lilla Wilma var helt underbar och fantastiskt duktig i sitt framförande med sina skolkamrater!!

Min lilla prinsessa färdigstylad inför avslutningen av storasyster Matilda. Tänk vilken förmån för en 6-åring att ha en sån fantastisk syorasyster som ägnar hela eftermiddagen åt att locka hela håret på Wilma:)..
Denna gentleman i form av Martin Hultén mötte oss vid skolgårdens ingång och delade ut avslutningsprogram.Stilg som attan i sin kostym!!Regnkläderna åkte på i beredskap ifall himlen skulle öppna sig..
Selma var mycket faschinerad av alla barnens uppträdande och väntar redan på nästa år då även hon kommer att vara med och upträda denna dag..

Det bjöds på dansuppvisningar av så väl Wilma och hennes klasskamrater som 5:ornas årliga scaredance uppträdande!
Gud så duktiga alla ungarna var!!


I klassrummet blev det glassätning och utdelning av läsårets arbeten för var och en av eleverna.

Mormor, Matilda och gudmor, Marie-Louise ville självklart dela denna stora dag med Wilma.


Första skolåret är nu alltså tillända för min älskade lilla Wilma. Det var en trött liten prinsessa som somnade som en stock när hon la sig i går kväll. Hon är en klok liten unge-kan både läsa, räkna och skriva. Och hon har faktiskt inte fyllt 7 ännu!! Själv var jag rörd till tårar av min lilla unges avslutningsdag!!


Snart skolavslutningsdax och regnväder..hm..

Imorgon är det så dags för Wilmas första skolavslutning på Aspenässkolan. Hon längtar med spånning tills imorgon kl.17.00, då avslutningen börjar. Både Amanda och Matilda har också gått på Aspenäs. Som förälder tycker jag att det är en riktigt bra skola och det känns riktigt bra med Agneta, Wilmas fröken. Agneta tar gärna fram gitarren så barnen får sjunga. Detta är super just min lilla Wilma som älskar musik. Jag tycker själv att det ska bli roligt att vara tillbaka på Aspenässkolan en avslutningsdag igen. Och självklart ska det blii spännande att få se och höra Wilma och hennes klasskamrater framträda!! Eftermiddagen och kvällen lär gå i ett för Wilmas del. Direkt efter avslutningen bär det av till Liseberg, för att kolla in grabbarna i Barbados, tillsammans med hennes gudmor- en idolplansch med autografer står på kvällens önskelista..Morgondagens aktiviteter hoppas verkligen på att regnvädret som just nu är precis över oss, drar lånt långt bort. Självklart önskar jag detsamma!
Kvällen på jobbet och Xtravaganzakunderna gav mig otrolig energi och krafft på något sätt. Jag känner en sån mäkta stolthet för var av en av mina kunder som förvaltar Xtravaganzas verktyg så väl och handlar sig fram till fantastiska mål och resultat! För det är ju med Xtravaganza som med allting annat-det spelar ingen roll hur många verktyg som serveras-jag måste själv ta ansvar över mitt handlande!
Nu är det dags att ta fötterna ur det varma fotbadet och massera in en härlig avslappningskräm. En riktigt skön avslutning på denna regniga tisdagskväll!


Wilma med gudmor, Marie-Louise kollade in Barbados sommaren 2007 på Liseberg

Dags för ytterligare några timmar på Lsc inom Xtravaganza

Ytterligare fler kunder har tillkommit inom Xtravaganza. Och det är dags att möta några av dem ikväll! Härligt!! Xtravaganza är ett ypperligt bra program att börja på för den som vill få sitt livshjul att snurra på optimala nivån. Att skaffa sig en personlig hälsokonsiult som både kan rådge, konsultera och coacha framåt mot uppsatta mål är ett bra verktyg till att lära sig släppa på sina begränsningar och skaffa ig möjligheter. Jag har själv haft en personlig coach, fantastiska Lena, vilken männsika och vilken kraft hon delade med sig till mig så att jag kom dit jag själv ville. Det var längesen som jag hade ett möte med henne. Jag ska allt slå en pingla imorgon! Jag kan alltså varmt rekomendera att investera i sin egen framtaid genom att skaffa sig en hälsokonsult inom Xtravaganza-gärna någon av oss på lerums Sportcentrum!! Nix, nu är det dags för kunderna!!


Färdigställande av altanen

Solen skiner för fullt och det faktiskt riktigt varmt på min altan. Har precis kommit tillbaks från jobbet efter att ha jobbat några förmiddagstimmar. Fler arbetstimmar väntar i eftermiddag. Nu ska jag göra färdigt altanen. Sån tur jag har med vädret!!


Ljudlös telefon

Faktiskt har telefonen legat på ljudlöst hela kvällen. Ett val jag gjorde idag föratt få gjort det som jag hade planerat för dagen, på både ut och in sidan av vårt hem-Och jäklar vad jag har fått undan- Trätrallarna utanför inglasningen är nu färsiglagda och kullerstenskanten utanför dem. Imorgon blir det att fylla upp med grus runt om. Mer blommor ska planteras i krukor. Rutorna på inglasningen ska poleras. Både på in- och utsidan. Blir därefter att gå över alla fönstrena rum efter rum. Imorgon gäller alltså att hålla tempot lika högt som idag. Känns riktigt super nu när jag har företagit mig sådant som inte alltid är de roligaste sysslorna. Vad gällde leksakerna på blocket är det nu bara ståbrädan, docksulkyn och läragåvagnen kvar. Blocket är grymt!! jag kommer garanterat sälja fler saker där framöver!
Nähe, mina vänner-nu är det dags att vila ögonen på kudden i några timmar igen. Till er som jag inte har ringt tillbaka till under kvällen, hör jag av mig till i morgon. Bloggen blev den sena timmens prioritet innan sängdags ikväll. S godnatt på er, så hörs vi imorgon!!


Avslutar här med en blid på snart 14-åriga Matilda. Imorgon ska hon på utflykt med sin klass och jag hoppas att hon får en riktigt supermysig dag tillsammans med sina klasskamrater!! Jag älskar dig, Matilda- Puss och godnatt på dig!


Fixar större altandäck mellan regndropparna

Förmiddagens arbete gav en fantstisk start med massa massa energi av möta  en del av dessa inspirerande människor inom Xtravaganza. Direkt därefter ett tandläkarbesök med Selma hos Elisabeth. Och utan att jag själv hade bokat tid, fixade hon en defekthet som jag upptäckt på en av mina tänder. Snacka om god service och flexibilitet. Egenskaper jag definitivt uppskattar hos människor jag möter på olika sätt!! Just i ögonblicket en kortare paus så Selma får lite i magen- Håller på att fixa ett större altan-däck. Jag får mycket god hjälp av Eivor som är fantastisk på att fixa och dona. När detta är klart är det bara sol och värme som saknas- Välkomna att njuta av sommaren på vår soliga baksida!!

Sommarens favorit

Kanske blir dessa plagg de mest använda denna sommar. I vilket fall fäll jag som en fura för kjolen och leggingsen i cerist som jag inhandlade på lindex till studenten i förra veckan.


Nu är det dags att lägga sig på kunden känner jag. Imorgon blir en intensiv förmiddag på jobbet, med flera både hel nya och vana Xtravaganzakunder. Spnnande!! Varmt välkomna på er!! Därefter blir det ett besök hos Elisabeth, familjens tandläkare med Selma. I Elisabeth har vi en fantastisk tandläkare, allihop-Hon har genom åren bemöt både mig och ungarna på ett inderbart sätt. Faktiskt ända sedan Amanda var liten. Ingen av tjejerna har tackvare henne inga som helst invändningar att gå till tandläkaren. Åtroligt skönt!! Tack snälla Elisabeth, för allt du har fixat med våra tänder genom åren!


Avslutar denna söndagskväll med en för mig underbar ´bild på Matilda och Wilma tagen för ett årsedan, på Liseberg. Gud, vad jag älskar mina fantastiska tjejer!!
God natt!

Med Wilma i spetsen kollar vi Barbados på tv

Så äntligen fick min lilla loppa höra Barbados nya låt "Vilda kvinna" och också se dem framföra den på tv nyss!! Givetvis var hennes favorit Peter coolast!!


Tjejerna i väntan på att Barbados ska beträda Bingo-lottos scen. Värsta schlagerstämningen på girlsen i vardagsrummet..:)


Oj, så coolt, tycker Wilma!!


Wilmas "egna" kort på Peter.


Förrådsrensning = försäljning på blocket

Så blev lekförrådet stådat denna söndag. Kolla in vad vi samlade ihop, småtjejerna och jag, som icke mer behövande
saker. Nu ligger dessa ting ute tillförsäljning på blocket. Blocket är suveränt tycker jag.  Att både kunna
sälja och införskaffa behövande ting till en billigare penning,är super- för frågan är om allting vi konsumerar måste vara spritt språngande nytt??
.
Så är ni i behov av en 12 tums cykel, bobbycar, ståbräda, pottstol, läragåvagn el docksulky, så finns det till salu här hos oss på tele 0735-135280!!

Wilma fick iallfall kärt besök i sin långa väntan inför kvällens tv-mys till Barbados. Både Maja och Rambo kom samtidigt förbi för att hälsa på henne. Lyckan var total för hundälskande Wilma!!
 


God morgon sköna söndag!

Känslan var underbar när jag vaknade vid nio-tiden denna söndag morgon. Ingen morgonpromenad var planerad, utan jag skulle vakna utan klocka hade jag bestämt.
Solen sken in på vår städade altan. Fönstrena åkte genast upp!!


En för mig god vän, sedan många år tillbaka kom på besök och fick smaka "frukost" ute på altanen på förmiddagen. Vi satt länge och väl och samtalade om relationer och dess vardag. Lika väl höjdpunkter som problem och erfarenheter. Att hitta möjligheter och ta till vara det fantastiska vi har i vår tillvaro. Allt detta ur våra olika perspektiv som man och kvinna som faktiskt aldrig haft sex och samlevnad gemensamt utan en varm vänskap. Jag trivs väldigt bra med att ha en del nära vänner över könsgränserna-de är inte majoritet, men det som de ger mig med sin närhet är obeskrivbar!! Så visst gav dagens samtal med min gode vän en otrolig tacksamhetskänsla till mina fantastiska vänner, om än att en del av dem inte alltid finns i min närhet i den utsträkning som jag själv vill.. Detta med tanke på att för mig är fysisk närhet av de jag tycker och som tillför mitt liv positivitet = stjärnvinst! Ta till dig det om du vet med dig att du är betydelsefull för någon-överraska med ett besök-jag lovar att det är ger vänskapen stärkelse!!


Wilma ihopkrupen på altanen-lite småtjurig denna söndag, då hon väntar och väntar på att det ska va dags för godiset och Peter och övriga i Barbados på tv..Kan säga att vi andra påverkas av hennes väntan också..

Nix nu är det dags att lägga lite fler trätrallar utanför inglasningen, kanskee hinner vi plantera några blomkrukor till- Det kanske blir en kul uppgift för Wilma i hennes väntan..

En trevlig nationaldag i goda vänners lag!

Större delen denna lördag gick åt att verkligen ta i med krfttagen och storstäda vår altan. Underbart det känns att äntligen ha fått den användbar igen efter vinterns akräpsamling där. Vår altan kommer att användas mycket framöver, av både mig och ungarna. Jag brukar sätta mig där även sent på kvällarna med datorn i nät och skriva ner känslorna som skapas.
 
Äntligen är altanen användbar igen!! Här på lerum Andersvägen har vi gudomliga altaner!! Inglasade och rymliga!!Wilma ansvarade för sopningen. Inte alla gräsmattor som blir sopade..;)


Härlgt nog gick det att sitta ute och käka denna kväll!


Mästerkocken Qlaez fixade med både förrätt och varmrätt! Underbart gott!!


Fisken, nästan färdiggrillad serverades med en fantastisk god rotfruktsgratäng och sallad.


Marie-Louise i städtagen efter middagen. Kaffet och desserten intogs inne på altanen.


Dennis i väntan på kaffet!Jossan är först att huggi uatv min smarriga fruktpaj!!


Självklart fanns det jordgubbar, för den som ville smaka!
En riktigt skön lördagskväll här på LA har passerat-med ingredienser som mycket god mat och umgänge med trevliga vänner.
Imorgon hoppas jag på att solen tittar fram så att vi kan njuta ute av denna. Kvällen är spikad för Barbados framträdande i bingolotto. Wilma väntar jättemycket på att höra deras nya låt och klart att vi andra också tycker att det ska bli spännande! Kanske blir det även ett Lisebergsbesök för Wilma på onsdag föratt lyssna på dem där.


Förra året på Liseberg- Wilma sittande på scenkanten o kollar in favoriten Peter och de övriga grabbarna i Barbados!

Mer stärkelse till själen

"syster-yster är på "turné i stora staden. Men ändå mitt i all sin hektiska dag där, så hinner hon ändå med ett stärkande sms till mig. I love her! DEt gör så j-a gott för själen att helt plötsligt få ett överraskande sms och känna känslan av att just jag är betydelsefull. Så du min vän, förära dem du tycker om, en bekräftelse av detta i ord och handling. Behöver inte vara mer avanserat än några få ord i ett sms- men det är klart-vill du uppskatta ordentligt så varför inte skicka ett helt spontant blombud til just den där vännen som allti finns där för dig! Här i Lerum använder jag mig alltid av Rallarrosens tjänster i dessa avseenden. Och fantastiska blomsterbuketter har kommit fram till de mess udda platser genom åren.Matilda kom hem med fantastiska målningar som hon gjort i skolan under terminen! Hon är en gudagåva vad gäller allt skapande! Musiken är hennes stora intresse och det är njutning för själen att höra hennes fantastiska röst ta ton. Kan hoppas att jag kan stärka henne att beträda en scen en dag. Det är få förunnat som föräras med en sådan röst som hennes!!


MIn Matilda och jag!! :)

Full fart denna nationaldag

En slags blandning av förråds och altanröjning står på tapeten denna lördag. Padsar fatikst väldigt bra med tanke på denna gråa småregniga morgon. Till kvällningen ska iallafall altanen vara klar så att det går att sitta av ett glas rött där. Ikväll blir också premiär för grillning här är tanken. Tempo hela dagen!

Här kommer lite bilder från mitt besök hos idah på Ruffdesign igår-Snacka om mental näring!! För den som vill skaffa sig en stundsnjutning och en ny frisyr- boka en tid hos Idah. På salongens blir man verkligen väl omhändertagen av idahs lugn, kaffet serveras och hon fixar och donar med ens hår, så otroligt noggrant och säkert!


Här fantastiska Idah- en av Lerums skickligaste frisörer?- Definitivt!!
Massor att spännande produkter till alla sorters hår och hårfärger, går att hitta hos Idah på Ruff design.

Svartare än svarast..En inbakad fläta, gjord av Idah håller håret borta från ansiktet..Känslan när jag kliver ut från Idah efter dagens besök är helt enkelt underbar, och jag är svartare än svartast i håret!!

Kan tillägga att detta i kombination av mina älskade svarta Converse som jag införskaffade p Stadium i våras, gav mig berömmande ord på jobbet denna fredag eftermiddag! Det blev alltså mycklet näring till både kropp och själ denna fredag. Så nu är det dags att ta tag i dagens röjande!!


Inspirerande möten

Denna fredaggs eftermiddag bjöd på för mig flera inspirerande möten med framför allt Xtravaganzakunder. Vilket fantastiskt koncept detta är. Och så otroligt givande för mig, att arbeta som hälsokonsult inom detta!! Känslan att vara ett verktyg  till att få människor att nå fantastiska resultat kan göra mig både tårögd och få gåshud.Här har ni Åsa, en av mina fantastiska kollegor-ni möter henne allt som oftast bakom receptionsdisken på Lsc-behjälplig med all tänkbar service för dig som kund. En arbetsdag tillsammans med Åsa bjuder på många lättsamheter-Hon är finurlig på att skapa möjligheter och bjuder på många glada skratt, även till dig som kund!!:)

Sarah, en av våra kunder som allt som oftast beträder Lsc:s lokaler, både vad gäller gym och gruppträning. Och så har hon också fantastiska resultat!!
Kolla på vilken lycka Sarah besök häromdagen gav Wilma


..en hel påse med kläder till lilla fröken Eng efter Sarahs dotter Hanna-Vilken lycka detta är för Wilma, när jag kommer hem med en påse från Sarah-som julafton. Förresten gick Hanna och Wilma på dagis ihop när de var riktigt små!! Tack snälla Sarah o Hanna!!

Fredag eftermiddag på Lerums Sportcentrum

Inväntar nästa kund här på Lsc. Känslan jag har när jag är på jobbet här på Lsc och möter alla "mina" fantastiska kunder är för mig enorm. Jag har en eftermiddag som går helt i Xtravaganzas tecken och jag vet redan nu att jag kommer att gå härifrån ikväll med en underbara känsla efter alla möten jag gjort under arbetstimmarna här idag. Ni som nu är nyfikna på ooss här på Lerums Sportcentrum, ta er en tur hit under kvällen- Anneli och Catrine finns bakom receptionsdisken denna fredagskväll och hjälper till med all tänkbar service. Vad gäller gruppträningsklasser, så finns det både afropower dance och body pump att tillgå innan vi stänger för idag. Och inte minst 900 m2 gym med massor av maskiner och redskap för hela kroppen. Och som sagt jag finns här om ni vill veta mer om Xtravaganza!! Varmt välkomna till Lsc iadg, och givetvis alla andra dagar:)!!


Vackert som få-Städernas stad

 Selma och jag igår inväntande årets studenter. Kände av alla studenters känsla denna dag-det kändes som igår när jag själv åkte genom Lerum med studentmössa i en röd porse. Och ju äldre jag blir uppskattar jag min fantastiska kommun- Jag har verkligen ett hjärta till Lerum. Tänk bara vilket fantastiskt gymnasium vi har-vilken skolgång som vi kan erbjuda våra ungdomar!! Lerum är underbart helt enkelt!
En fantstisk frisör vid namn Idah Holmén på Ruff design finns också att tillgå här i kommunen. Imorgon är det åter dags för ett besök hos henne-alltid lika mysigt!
Och klockan har tickat på denna torsdags natt-ska unna mig några timmars skönhetssömn och fundera på vad för vackert som jag vill att mina drömmar ska innehålla..Njuter av Eldkvarn i lurarna och Pluras röst, så tar med mig denna känslan in i drömmen som jag känner av detta samspel mellan text och musik i Eldkvarns låtar..Kanske förflyttar jag mig i drömmen till Städernas stad som Plura sjunger om-Vackert och en vacker stad-få e vad det blir av planerna att beträda dessa gator till midsommar..godnatt allihop där ute!

Att vara vän till en vän, ja hur är en vän..

Nära vänskap finns i mina funderingar när jag nyss drog över med damsugan,lite smått argt och besviken. Jo, faktsikt. Jag satte förväntningar ur min världsbild på nära vänskap och blev både arg och besviken. Nu har jag tagit en lärdom och hämtat upp mig på banan igen. Lika väl som jag blev mycket glatt överraskad av en ny vän tidigare idag lika besviken blev jag av att den där gamla trygga vänskapen verkade se förbi just mina behov.. Jag kände verkligen smärtan inombords, men jag tog tag i den och jobbarde mig igenom den. Nu känner jag tacksamhet över att ha upplevt det jag har upplevt istället- en erfarenhet rikare, som det så fint heter.. För mig är att vara vän till en vän- uppskattning och uppbackning- Vad det är för dig, ja, det vet bara du??

 
En bild av mitt funderande jag, över att var vän till en vän och att släppa både förväntningar och ego..

Nix nu får det bli en handlingstur på Ica så att kylen är fylld tills helgen kommer-nationaldag och allt! Kors i taket kan jag säga när mina tonårsdöttrar tänker följa med till Ica..Kan undra om deras ego är avstängt i detta syffte..Vad tror ni?? Får väl se vad vagnen fylls med..?? Puss på er, ni mina älskade vänner!!


Träna till bra musik!

Är nu på jobbet, framför en fungerande dator-Härligt! Om än inte sony och apple, Qlaez, så är det njutning när teknik fungerar. Men ändå ska jag också införskaffa mig av den varan..
Öppnade gymmet kl 06.30 idag, så jag var på plats redan strax efter kl. 06.00. Det var en underbar morgon när jag åkte hit idag- njut ute i sommarvädret idag, du som har möjlighet!! Vill du njuta av träning så är du givetvis välkommen till mig här på Lerums Sportcentrum- Jag har ett helt gym som väntar på din ankomst..;) Musiken idag består av Caroline Larsson och "In the moment"- Har fått beröm för att det är bra musik att träna till nu på morgonen, så jag byter inte i första taget, utan lägger istället till ett Tack till Caroline och PP som skapat denna platta som går hem som bra träningsmusik!! :) NIx, nu inväntas Åsa och första kaffet för dagen- damsugning och polering är redan färdigt- Så än en gång varmt välkomna till vår härliga gymavdelning!! Önskar er alla en fantastisk dag!!


Teknikens kapitel

Ett ständigt pågående kapitel om man som jag vill skriva blogg är tekniken. Ibland är jag ett med mina tekniska verktyg och känner en sån samhörighet med både kamera och datorn. Men det "äktenskapet" håller inte år ut och år in även om man som jag har underhållt mina verktyg med service emellanåt. Har jag riktigt otur blir det inga bilder från studenten här på bloggen från min kamera..men ok..då letar vi andra möjligheter och "lånar" bilder från andra som också tog..trodde jag iallafall.. Men nu verkar det som om kameran och datorn har haft sitt eget lilla snack och vill vara enad front av "icke kunnande"..windows lever sitt eget lilla liv så att få in nya bilder fungerar inte..Så nu blir det inget mer för ikväll, för då är risken stor att språket blir mindre vårdande..det har redan kommit en och annan fuling ur min mun pga av mina, kan man säga,kanske utslitna tekniska verktyg..Puh-vilken lång mening och va tung den blev..nix pix nu är det sömn några timmar och en spännande dag bakom receptionsdisken på Lerums Sportcentrum väntar. Kom förbi och ta del av våra fantastiska sommarerbjudanden om du vill börja med lite friskare tag i ditt liv! Jag finns bakom disken till kl.14.30 om du vill veta mer!! I morogon är en annan dag..:) Sov gott, mina vänner!!

Hur kan ett kapitel bli så långt medans ett annat knappt varar en hel sida..

..ja visst kan livets bok bjuda på massor av överraskningar men också på målmedvetenhet och planering. Jag funderade på en sak, medans jag gick runt och förberedde morgondagen-har receptionpass imorgon och börjar arbeta strax efter kl. 06.00-Avundsjuka?? ;) I allfall hur kommer det sig att jag låter vissa kapitel vara sida upp och sida ner, nästan som en alldeles egen bok i min livet bok-kapitlet tar aldrig slut liksom- det går inte att sätta punkt, hur sen än man planerar, förbereder, daterar och sätter mål så får kapitlet nytt iv hela tiden..MÄRKLIGT!!..för andra som var så detaljfulla och glädjefyllda knappt varar en sida ens innan faktiskt alla detaljer är detaljerade..Jag fascineras så otroligt mycket av min alldeles egna livets bok som jag är en stolt ensam författare till- DEn är så jävla bra rent ut sagt!! Ingen annan än just jag ha kunnat skriva den bättre än just jag.

Återkommer så småning om med massa bilder från kvällens studentfirande!!

Dags att vända blad

En dag som denna, är verkligen att vända blad och påbörja ett nytt kapitel för alla våra studenter i Lerum. I mångt och mycket under livets resa är det bra att helt krasst bestämma sig för att sätta punkt och vända blad. Livet har så mycket mer att bjuda på en att stå still och stampa och inte få ut det man egentligen vill ha- Det är då det är Tid att gå vidare..

Wilma och jag prövar att ta foton med vår icke helt fungerande kamera tidigare idag innan studenten
Vilken fotograf hon är, min 6-åring, trots defekta kameran tog hon bilden alldeles själv.


Oj vad jag blev glad!

Skickade iväg min tankes fundering via ett sms till en god vän.. I nästa sekund dimper världens finaste sms ner från syster-yster i just min telefon- Oj så glad jag blev!! Att få ett sms sådär utanvidare med små fina ord som påminner just mig om att jag är en fantastisk människa-Underbart!! Vilken härlig känsla!! Tack syster-yster-I love you ( Kan undra hur du visste att jag behövde orden precis just nu..
Några blomster till dig syster yster, och de är många så dela gärna med dig till de som inte förväntar sig dessa..puss!!
 


Världens bästa stora syster!!

Tänk va bra Wilma och Selma har det som har TVÅ stora systrar som verkligen är stora för dem!! Så mycket de får gratis serverat i sina liv av dessa två underbara stora systrar. Som igår Amanda var på Liseberg och kollade på E.M.D och vad hade hon med sig hem till sin älskade lilla syster. Jo en plansch på grabbarna i gruppen! Wilma är överlycklig- Hon har just börjat att jaga autografer och sätta upp idolbilder i sitt rum- 6 år gammal!!! Barbados är fortfarande stora idolerna och autograferna som hon hitills har, är av Magnus Carlsson och nuvarande medlemmar i Barbados.

Självklart ska det fixas en plansch på Barbados att sätta på väggen bredvis E:M:D. För tillfället finns de iallfall representerade på Wilmas vägg genom denna bild på Peter Samuelsson-  "Tokig han är som duschar med kläderna på", tycker Wilma


Ingen sömn här inte..

Kan säga att jag gärna skulle smaka Wilmas chokladboll i tidigare inlägg just nu. Jag har suttit med papper och siffror tills nu-en timme in på nya dygnet. Inga sysslor jag njuter av precis, men men..så visst skulle lite choklad väl smaka nu! Har faktiskt tjuvkikat i skafferiet, ha, ha men det fanns ingen chokladboll kvar Egentligen riktigt bra!! Dax att istället krypa ner och sluta ögonen i ett par timmar innan klockan ringer vid kl.06.00, då det blir en stärkande morgonpromenad som start på dagen. Efter dusch och iordninggörande blir det jobbet i några timmar och sen studentuppvaktning. Martina, min barndomskamrat Marias dotter tar studenten och det ska vi givetvis fira! Får verkligen hoppas att även morgondagen bjuder på värme och sol då hela Lerum är full av nyblivna studenter.

Det är nästan som igår som jag själv stod där på trappan till Dergårdsgymnasiet. 1986 närmare bestämt och definitivt inte igår, som mina ungar brukar säga. Men jag kommer ihåg känslan- att äntligen vara färdig med skolan - det kändes underbart!! Tänk vilken fantastisk erfarenhet livet har givit mig sedan dess och vilka val jag har gjort, vilka lärdomar som jag har med mig av varje steg som jag har tagit i just mitt egna liv. Jag önkar givetvis Martina jätte mycket lycka till på sin alldeles egna väg genom livet framöver!
Det blir alldeles säkert ett besök in hos tjejerna på Rallarrosen för att inhandla blommor till Martina också! Godnatt nu mina vänner-dröm ljuvliga vackra drömmar om hur fantastiska ni är!!

Föds kreativitet utan choklad???..

..för genom mitt arbete på Lerums Sportcentrum och Xtravaganza, möter jag dagligen människor som mår underbart bra och som har ökat både sin energi och kreativitet genom att bryta sockerintaget i sina kroppar.
Och om jag inte missminner mig helt så är både längtan och intaget av choklad = 0, hos en för mig, stor kreativ skapare och fantastisk människa, som jag har haft äran att möta och lära av...
Väl värt för alla att testa och skaffa sig en egen erfarenhet av hur jag kan öka kreativiteten hos mig själv med eller utan sockerintag..

Skapar choklad kreativitet..??

Nix, jag är inte riktigt för den åsikten-jag tillhör den skaran som mest blir slö och icke kreativ av att stoppa i mig choklad. Wilma däremot behövde ha lite påfyllning av just detta, föratt koppla bort sitt något gnälliga jag och halsonda. Skåda så njutbart det kan vara med chokladbollar. Det vartom så att nl och tåd och den påbörjade duken fick fart igen!!!

Chokladälskande lilla chokladgrisen, Wilma!

Kreativa, snart sjuåriga Wilma!!

Visst kan kreativitet smitta? Jag tillhör dem som påverkas positivt av just denna egenskapen, och ser vissa av människor med just förmågan att vara kreativa, i för mig stora mått, som stora energikällor i mitt liv-Jag känner en stor tacksamhet till att jag har haft möjlighet att möta och berikats med kreativa människor. Kan faktiskt också säga att jag gjort medvetna val som gjort att jag har skapat mig möjligheten till dessa möten och jag ser fram emot fler!! Att möta en kreativ ådra som brinner för sitt skapande och som samtidigt kan bjuda på både kunskap, visdom och lärdom-ja, oj-det är verkligen en påfyllning av njutning och energi!!

Hon har blommor i sitt hår

Två sm underbara energikällor och njutningar i livet kom åter hem idag efter ett par dagar hos sin pappa. Selma blomstrade definitivt, som även här när hon somnat till på soffan i eftermiddags.Mmm så mycket njutning att sniffa på min lilla sovande Selma blomsterprydd och allt.Både Wilma och Selma har under våren knäckt nöten till läsningens gåta. Idag var det skönsjungande sång från sångboken som gällde-Visst är hon en njutning hela hon-Min älskade Wilma!!??

Nix åter dax att bege sig till Lerums Sportcentrum och jobba med nya utmaningar inom Xtravaganza. Underbart att möta alla dessa nya kunder som har bestämt sig för att förändra gamla slitna vanor till nya härligt kreativa och vårdande vaor av sitt liv. Att tillåta sig att njuta kan var en sak att lära sig göra! Och tänk så mycket mer än mat det finns att njuta av i livet. Använd datorn och leta bland bilder och se vad mycket njutning det finns för ögat- Underbart!

Energi och njutning

Visst sjutton går väl livet i mångt och mycket ut på att skaffa livsnjutning och energikällor. Eller i andra ord att sträva efter att skaffa det som för mig är livets goda och betydelsefullt. Att själv göra medvetna val och välja glädje som Kay Pollak skriver är för mig att njuta av livets ögonblick. Att omge sig med för mig glädjande och energigivande människor är också en njutning. Så gott det går sorterar jag numera bort energitjuvarna ur mitt liv-de tar ju bara av livets goda utan att ge tillbaka. Skaffa dig njutningar och energi i livet tillsammans med människor som ger dig detta tillbaka!! Jag ska faktiskt ta min kalender och planera in njutningar som finns att tillgå under sommaren och även stryka vissa.

Tommy Nilsson på Dergårdsteatern den 12:e juni!!Här kommer en påminelse till alla er som ännu inte köpt biljett till Tommy Nilssons konsert här i Lerum- Gå in på ticnet och boka medans det finns platser kvar!! Tänk er- en av sveriges i särklass bästa röster och artister står på vår scen-en upplevelse väl värd att se och höra!!! Jag ser själv med stort nöje fram emot denna afton!

"Dumpa honom!-Han vill faktiskt inte ha dig"

Jag sitter i solen och läser boken av teamet bakom Sex and the city. För vilken gång i ordningen vet jag faktiskt inte. Budskapet i boken är enkel o sanningarna är många. Helt krast kan man säga att om du inte får den uppmärksamheten och respekten av en man som du vill ha, DUMPA HONOM!! Du är värd bättre. Spar energin och kärleken till en man som förtjänar dig istället. För alla har vi ju val-så den man som inte väljer dig och ditt sällskap-ja, han vill faktiskt inte ha dig-vad sen han skyller på!!
Tänk att vi tjejer ändå behöver bli påmina om detta om och om igen, för att inte låta en man smärta ner ens ego-för det är väl ingen man som är värd det eller..??
Kan bara säga att ni tjejer som inte läst "Dumpa honom!-Han vill faktiskt inte ha dig" av GregBehrendt och Liz Tuccillo LÄS DEN!! Den är både kul och underhållande samtidigt som den faktiskt ger många sanningar som kan vara värda att påminna sig själv om-att tråna efter uppmärksamhet av någon som inte trånar efter ens egen uppmärksamhet är ingen optimal tillvaro.


Oavsett man eller kvinna, visa dem som du tycker om,att just DU tycker om att ha dem i ditt liv, så att de inte bär på en känsla att vara tagna för givna!!

RSS 2.0