Lerumsdagarna del 3- lördagsnjutning på härliga Aludden!!En fantastisk buffé var uppdukad ute i det gröna och vi var många som lät oss väl smaka av den och god dryck till, denna sköna lördagskväll!

Visst är vi priviligerade som har underbara Aludden och dess restaurang i vårt närområde!!Lerums trubardurerna Claes o Svenna stod för underhållningen denna stämningsfulla kväll!Stora som små var med och njöt av kvällen-Vissa hade lika tur som Selma och kunde somna till musiken nerbäddade i kärra..


..andra njöt i goda vänners sällskap även efter det att solen gått ner..

Avslutningsvis kan jag bara säga att jag tycker att det var ett stort lyckokast att fördela Lerumsdagarna 2009 även på Aludden-Självklart ser jag fram emot nästa års Lerumsdagarna- Sträckan mellan centrum och Aludden borde vara full av möjligheter att fylla dessa dagar och scenen på Alludden- ja, jag vet precis vad som skulle kunna få hela grönområdet runt om byggnaden att fyllas med folk en sådan här afton nästa år!!! :)

Mer kreativitet

Döm om min förvåning när jag möttes av denna fantastiska planteringen utanför mammas port tidigare idag- Vilken kreativitet och bidrag till att skapa trivsel och vi-känsla på vårt underbara område. Tack Qlaez-jag är övertygad om att övriga grannar ställer sig i ledet till att uppskatta detta initiativ av dig!!


Håll tummarna nu föratt detta inte var sista bilden på ett tag, utan att min kamera håller ytterligare en tid..fast det verkar lite tveksamt..både den och datorn strular hejdlöst nu ikväll..men men den kreativa ådran fick ju till detta iallafall..ska se om jag fixar avslutningsdelen på Lerumsdagarna också. Allt detta till Matildas underbara röst i bakrunden som ligger i badet och sunger-vilken fantastisk röst och tonsäkerhet hon har min dotter, få förunnat!! Just nu sjunger hon klockrent varenda ton till Linda Bentzings "jag ljuger så bra" . Jag ler och lyssnar till texten.."men ibland är det svårt att va stark och inte följa sitt hjärta-och inte skicka nåt dumt sms att jag saknar dig så.."  Någon som INTE känner igen sig..;)?? Dessa sms så lätta och snabba att skicka.. Puh, så ångersamma de också kan vara..men men samtidigt är det också viktigt att tala om hur betydelsefull människor är i ens liv!
..

Lite mer av Lerumsdagarnas solskenAmanda och Cornelia sågs mingla runt på torget, brunbrända och otroligt vackra!!Wilma och Selma väntade förgäves på vinst i det årliga lax-lotteriet..

Lördagskvällen bjöd på trevligheter nere vid Aludden och bilder därifrån kommer om ett tag..
Nu blir det först till att ta tag i röjandet av altanen och därefter på-annonsera Tommy Nilssons gästspel på Dergårsteatern den 12:e juni. Är väl ingen som frivilligt missar detta? Blir en fantastisk konsert tillsammans med Lerums gospel!! För den som inte redan inhandlat biljett finns detta att inhandla på ticnet!!

Ops! Noice-låtar..igenJust den här låten var en av mina största favoriter med Noice under början av 80-talet. Spännande att höra den igen med just den här bandsättningen

Här är ett klipp till med samma band sättning

Kreativitet

Sitter i solen o njuter med datorn i knät. Tänk vilken energikälla solen är! För mig iallafall. Sälvklart lockar havet en sådan här dag, men Wilma ligger på soffan med feber och halsont, så havssolen får allt vänta. Accepterar dagens omständigheter och gör ett aktivt val av avkoppling och njutning av solen på baksidan istället-Vilket underbart boende jag har!!
Läste några rader på nätet om andra människors val, denna helg..Någon överraskades och uppmärksammades och känslan som beskrevs i orden kändes ända in i mitt hjärta. Underbart!! Sorgen, smärtan och vemodskänslan som också känns inom mig när inte jag längre står längst fram i kön och blir vald- ger mig en påminnelse om att hela tiden jobba aktivt med ord som acceptans och tacksamhet för att inte låta andra människors val ta överhand smärta mitt ego.. 

Så här kommer istället en repris på en svarthårig tatuerad kreativ amabassadör- Dregen!

http://freeport.iweb.se/archive/bilder_sidor/FILMEN%20PREVIS%20SMALL%203.mov

Mer från Lerumsdagarna kommer senare..

Lerumsdagarna- En möjlighet till umgänge, aktivitet o njutning för stora och små!!

Maj månad och det är dags för årliga Lerums Dagar. I dagarna 3  kan vi njuta av det där lilla extra som vår fantastiska kommun bjuder på i form av aktiviteter, mat, fika upptträdade mm. Vilket arrangemang- och så bra det blev att utöka dessa dagars yta med kvällsnjutning i form av god mat, dryck och uppträdande på härliga Aludden. Kan hoppas att sträckan mellan centrum och Aludden också aktiveras tills nästa år..:)Lördagsfika på Ahlsens på torget, naturligtvis- Kolla så torget lever upp dessa dagar!! :)Marie-Louise njuter av fika, sol och härlig utsikt mitt på torget hos Ahlsens!Olle, Qlaez och Marie-Louise väntar på dragningen av årliga lax-lotteriet- Tror ni att de vann??

Marknadsbord på torget hade bla. tjejerna på Rallarrosen- Återigen ni som vill ha en extra dos njutning- Hos Rallarrosen är hela affären full av njutningsmöjligheter. Titta så njutningfullt- dessa underbara röda krukor med smultronplantor i. Vilken altan skulle inte leva upp med dessa krukor!!.)

Kaffedoppet hade förutom sina fantastiska bakverk inne i affären, även korvförsäljning på utsidan. Alltid lika glada Sandra och Maria stod för denna försäljning till kunderna.

Wilma och Selma dök upp efter att ha varit hos sin pappa ett par dagar. Som alla andra små passade de på att bli ansiktsmålade på torget denna dag


Här mina ljuvliga små i väntan på att Magnus Carlsson skall beträda scenen på BaggesTorg

  

Det blev varmt att stå i solen och lyssna till Magnus Carlsson. Märkligt tyckte Wilma att han sjöng alla Barbados låtar, men Barbados var inte där..Ja, för att fylla torget borde de allt ha stått på scenen..

 Wilma och Selma får här Magnus Carlssons autograf.

Nu blir det för varmt att sitta i solen och skriva..återkommer med mer njutningar från Lerumsdagarna lite senare..


Utmaningar

Hela livet är en enda stor utmaning, skulle jag vilja säga-med positiva anda. Inte alltid lätt i första ögonblicket av ett nytt förslag eller ett nytt drag av någon i min omgivning. Om jag istället försöker förankra hos mig själv vilken utmaning, möjlighet och lärdom, förslaget eller draget kommer att vara för min fortsatta väg genom livet-då är jag på god väg att tillföra mig själv så mycket mer i mitt liv.
Att välja Xtravaganza som ett verktyg till att skapa sig sin optimala jämnvikt mellan kropp och sinne, är en fantastisk utmaning enligt mig. Tar jag tillvara på alla verktyg som jag får i Xtravaganza-programmet är jag på mycket god väg att skffa mig min alldeles egna optimala tillvaro av jämnvikt, utmaningar och njutningar i just mitt liv! För den som har en längtan och en vision att vara just där, rekommenderar jag starkt att skaffa sig en egen hälsokonsult inoom Xtravaganza och anta utmaningen att ta tillvara på varje verktyg som ges i programmen. Det jag behöver bestämma mig för är att det kostar energi och tid och att jag har bestämt mig för att satsa detta för att nå mitt mål!! För mig är det både en utmaning , utveckling och njutning att arbeta som Hälsokonsult på Lerums Sportcentrum och vara ett verktyg i så många människors utmanande förändringar i sina liv. Varmt välkomna till oss på Lerums Sportcentrum att skaffa dig din egna hälsokonsult!
En stor utmaning kan för många vara att skaffa sig en jämn balans mellan karriär, föräldraskap och sitt egna jag. För att hitta denna jämna balans gäller det ahitta energi och njutningar. Tillåter jag mig själv att njuta?? En bra fråga att ställa sig.. Att släppa sina begränsningar och leta energi källor är också mycket bra. Själv ser jag det som en utmaning att skaffa mig den energipåfyllningen i vardagens utmaningar..Att vara här och nu-inte "back to the future eller för långt fram i framtiden, utan ta tillvara på allt det som varje ögonblick har att ge, är att ge sig själv en underbar njutning av sitt egna liv. För vad är tid egentligen..

Grekland...

Jag pratade med en god vän tidigare idag som tar sina ungar och åker till Grekland nu i sommar. GREKLAND!!! Hur sugen tror ni jag är att ta mina ungar och åka med??? Tänk er det blå havet, den värmande solen, den fräscha grekiska salladen, goda röda viner och bara en riktigt skön semester för både barn och vuxna.. Japp, drömma kan man ju alltid, men jag har svårt att se någon rimlig möjlighet att det bär av till Grekland för mig och ungarna i sommar..Fast överraskningarnas tid är ju inte förbi, så vem vet..

Här en symbolisk bild hur underbart det kan vara vid medelhavet- Amanda och Matilda i ett underbart varmt och blåglänsande hav, Kreta -07.

Det vackraste..

Det vackraste jag vet är livet och mitt i det är mina fyra tjejer det vackraste jag vet. Jag vet att de två stora, mitt i tonårens brottningsmatch inte alltid förstår detta..men utgångsläget för mig i livets alla situationer, även som tonårsmamma är att jag gör det bästa med de verktyg som jag har att tillgå just då.. Finns givetvis en och annan nära vän som också ingår i det som är det vackraste i just mitt liv..Så du som är min dotter och du som tillhör mina närmaste..ankra..DU är bland det vackraste i just mitt liv! Här en låt tillägnad alla er..Missminner jag mig inte så var denna låt en stor favorit när den kom, för en av er vackra..

 

Njut av denna fantastiska text och melodi!!

Till Amanda

Hittade de här orden skrivna till Amanda av mig för ett par årsen men ändå så aktuella även idag..

Till Amanda


Kom sätt dig, kom intill

Men kom bara hit när du vill

Jag vill försöka leda dig rätt

Men ändå låta dig leva på ditt egna sätt

Få dig att förstå och känna dig trygg

Genom att alltid finnas bakom din rygg


Ditt ego e stort precis just nu

Men när tiden e mogen kommer det inte bara va du

Då hoppas jag att du kommer förstå

Att du själv gör valen på det du vill uppnå


Jag finns här när det blåser kallt

Så att du kan ta dig överallt

Jag finns här för att ge dig tröst

Du ska alltid kunna luta dig mot mitt bröst


Jag vill dig väl och ingenting annat

Jag älskar dig så förbannat


2007-02-03 AE


Vinsten

Vår vinst blev hela 7 kr.. Nu har vi hela 179 kr att tillföra våra liv god kvalité denna sommar, Marie-Louise och jag. Spännande, vad kan det bli av alla dessa pengar tro..;)
Ungefär som denna vinst känns det just nu att avra ensamstående mamma till en urlakad 17 åring som låter alla andra under samma tak ta del av hennes otroligt dåliga humör, förmodligen beroende på alldeles för lite sömn denna helg- jobb och sena nätter i kobination, påverkar min äldsta och älskade dotters humör mycket. Denna ljuvliga tjej som är så otroligt klok, förnuftig och vacker på både in och utsidan har ett beteende mer likt ett monster som villskörda offer..Låter det hårt, kanske men så är fallet. jag vänstar mest denna kväll på att hon ska somna och vakna till enny dag imorgon, där hennes otroligt vackra jag tar kommandot och visar sig för oss här hemma!! Jag älskar dig, Amanda-du gör det mycket komplicerat ibland bara.
 Här var kvalitétstid mellan mig och Amanda när vi tidigare i år deltog i Lerumsloppet!!
 Titta så ljuvlig hon är, min Amanda..imorgon är en annan dag som tur är!

Vinst = god kvalité??Återigen en vinstbong!! Ja, faktiskt var det en andel med vinst som Marie-Louise och jag inhandlade på Ahlsens tobak denna veckan också-Hur mycket? Skall tilldela summan till Marie-Louise först, vars telefon har lagt av. Men framåt kvällningen kan ni få glädjas med oss över vår summa som vi nu har att investera i ännu mer god kvalité i våra liv.
En söndagsfika blev det på Ahlsens när vinsten hämtades ut-Glass i stora lass var det som lockade de små efter cykelturen in till centrum.


En glassätande Selma


Wilma fullt njutande av sin bägare

Men vinst och god kvalité har inte bara med pengar att göra. Själv hade jag ett möte under gårdagen över en kopp kaffe med en god vän. Vi samtalade om mångt och mycket och det hela gav mig verkligen en stund av tillförsel av god kvalité i mitt liv. Ett sms med en avslutande kram från en vän och energikälla var den sista goda kvalién som berikade gårdagen. Ta till er detta-den goda kvalitén för en själv och för andra kan bestå av icke så kostsamma saker som att tex nyttja sin telefon med ett sms bestående av en kram till någon betydelsefull person..

Live on stage, 5th Sonic Brigade

Hittade ett klipp på youtube- 5th sonic Brigade och spelningen i förra veckan.
Som jag sagt tidigar både låter och ser det ut att vara en spännande band-konstillation, som jag vill lyssna till live framöver!! 
Kolla in här själva och gå in och lyssna på fler låtar med gruppen http://www.myspace.com/5thsonicbrigade , en sida väl värd att lyssna av!


 
 

Morsdagstips att hitta hos Rallarrosen i Lerum

Vilken ljuvlig blomsteraffär vi har här i vårt centrum. Det går att hitta massa mer förutom blommor hos tjejerna på Rallarrosen.

Kolla in dessa radioapparater- Jag blev nästan kär i dem!! Vilken mamma skulle inte bli överlycklg av att få en sådan att ställa på sin altan i morsdagspresent??!!
Visst är den blommiga radion riktigt ljuvlig!! Och tänk att den är fullt fungerande!!!För den som vill förära sin mamma med en smultronplanta till morsdag hittar man givetvis också detta, planterade i röda fina krukor på Rallarrosen- Kolla in så läckert att fylla en altan med!!Tavlor med vackra motiv, eller som här med tänkvärda ord, liksom lyktor och ljus..En massa, massa ljuvliga ting och vackra blommor finner ni på www.rallarrosen.se !!

Så för er som inte har besökt Rallarrosen i Lerum tidigare, planera in ett besök och överraska någon ni tycker om med något vackert från denna ljuvliga affär!!

Som ni ser har Rallarrosen alldeles säker något extra vackert att förära alla oss fantastiska mammor med på vår speciella dag, nästa söndag!!- Själv älskar jag redan den blommiga radion och de röda smultronkrukorna.;)!!

Skön skönare lördag

Så mycket som hinns med så fort jag stannar till och tar tillvara på nuet. Ilike that!! Återkommer om en stund med blandad kompott av allt som hunnits med denna sköna lördag. På tv spelades just denna låten med Pernilla Andersson en känsla i låten som e riktigt njutningsfull!! Kolla in denna tills jag e tillbaks..


Blommor och blad

Idag blir det födelsedagsmiddag hos Sven-Erik och Eivor. Vi förärar Sven-Erik med presenter och blommor.


Blommorna inhandlar jag ju givetvis hos Rallarosen här i Lerum. Denna affär gör alldeles glad inombords. Tjejerna i affären är så otroligt duktiga och fixar alltid det där lilla extra ni vet,på sina blomsterarrangemang.


Visst ser det inbjudande ut hos Rallarsosen!!?? Jag återkommer lite senare med orginella men oj så förtjusande morsdagtips från Rallarrosen lite senare..Välkomna tillbaks!:)

Niklas stora kärlek..

Här är hon då, den stora kärleken för tillfället i Niklas Sainas liv.. Till färgen svart och vissa silver detaljer. Attraherande kurvor och linjer i sin form.. Kolla in och bedöm själva? Hur attraherad är du på en skala 1 till 10 av Niklas stora kärlek?? Vad känner du mest för att konkurrera eller sponsra honom..;)??


Själv håller jag med Niklas om att hojen är riktigt cool! Fick nästan känsla för att leta fram mina HD kängor, handskar och huvudbonad. Kanske finns skinnbyxorna kvar också.. Kom att tänka på en bild jag fick överskickad av en kär vän en gång..En hoj och skinnbyxorna på..läckert :)!

"mina" talangers fredagsmys

Vi myste i vår härligt stora och sköna soffa till fredagens talang på tv, jag och de små. Ingen av de stora är hemma denna kväll. Nu sover de små som stockar och jag njuter av tystnaden och att ha hemmet för mig själv.  Sitter i soffan tänker färdigt tankar och ideér utan att bli avbruten. Detta tillhör inte alltid en fyrabarns mammas vardag.. Funderar också på hur viktigt det är med god kommunikation och att man tänker igenom vad ens beslut innebär både för mig själv och mina nära och kära innan jag genomför dem.. Vi har ju alla olika saker i bagaget, så det som är självklart för mig är inte självklart för ens mina nårmaste ..märkligt men sant. Och väl värt att ha i bakhuvudet vid beslutsfattande på olika plan, förstår jag mer och mer..
Kolla in mina alldeles egna talanger i tv-soffan!!


..listen baby.. :)

Jag inget att tillägga mer än..så j-a bra och tänkvärt!! Fick förresten videon tillhanda av min underbara Matilda som lyssnar på denna med sina 14-åriga kompisar..

..du får inte röra vid mitt hjärta som om allt var uppenbart..

Nyss hemkommen från dagens eftermiddagstimmar på jobbet och möten med fantastiska Xtravaganzamedlemmar. Jag fick en spontan kram av en av "mina" deltagare för mitt sätt att vara ett verktyg på hennes resa mot sitt mål. Förstår ni vilket fantastiskt abete jag har som genom att vara ett verktyg, får ta del av så många människors handlande mot nya mål!! Kramen idag var en otrolig belöning för mig i mitt arbete!!

Tv:n åkte på här direkt och jag hamnade mitt i ett framträdande med Sonja Aldén och låten du får inte. Ta till er orden i texten och förankra dem i er själva- Tar jag någon förgivet??  Låter jag mitt ego styra och själ av någons godhet för att fylla upp mitt hål..?? Fundera och börja ge av din godhet!!!! Bekräfta och visa att du inte tar någon förgivet .


..återkommer med bilder på Niklas kärlek lite senare, för den som är nyfiken..;)

Underbara väderlek och kärlek..

Wilma, Selma och jag ska precis ge oss iväg till Allum för att inhandla ett nytt regnställ till Wilma. Kan så behövas-himmlens portar öppnade sig just. Avvaktar en stund med att ta oss ut till bilen. Så passande för några rader här..

Gårdagen avslutades med ett telefonsamta från Niklas i Norrköping- Niklas hade under dagen blivit kär. Spännande-objektet ifråga är en motorcykel!! En värstingcykel!! Svart och med otroligt vackra linjer och kurvor. Jag väntar med spänning på en bild av detta fantastiska objekt. Jag kan förstå känslan som Niklas har. Jag kan också gå igång på en materiellsak vad gäller design som linjer och kurvor. Lägger man till skinnkläder till en läcker hoj blir det ju en riktigt wow-känsla. Själva överraskningen var nog ändå att jag inte hade en aning om att Niklas hade mc-kort och även innehaft en värsting mc. Så kan det vara. Man tycker att man har pratat om allt med vissa vänner och så dyker det upp något helt nytt som man inte hade en aning om. Självklart ska jag visa upp Niklas stora kärlek för tillfället här- Kanske någon som vill sponsra honom så att han ror i land kärleken..;) Nix regnet har avtagit och Allum väntar.

Solstrålar

Mina små solstrålar har lekt hela dagen.
Evelina och Selma, strålar som solen idag!!
Selma har både cykeltränat och tagit några travande steg på gamla hederliga rullskridskor, som vi hitade i förrådet.

Wilma har lekt med Alice nästan hela dagen. De är så otroligt mysiga ihop, Wilma och Alice. Alice mamma och pappa ska gifta sig till helgen och Alice ska vara brudnäbb. Detta var stora samtalsämnet till vår sena kvällsmat denna kväll. " Kan du också gifta dig, så jag får gå först i kyrkan och vara brudnäbb"-var Wilmas stora fråga ikväll. Jag gjorde en förklaring om kärleken som bör finnas innan man gifter sig. För Wilmas del var allt klockrent enkelt. Hon namngav tom tänkbara brudgummar ur vår bekantskapskrets..De som är roligast att busa med..Bara hon får vara brudnäbb..  Mina lilla sjuåring är en riktig solstråle!!
För mig är kärleken så mycket. Ord som respekt, ansvar kommunikation äingår i kärleken för mig idag. En spänning och attraktion på både in och utsidan av en människa finns också med..Är man två som tillsammans delar och vårdar dessa känslor ihop med att man stillar varandras bekräftelsebehov på den nivå som behövs..ja då är det väl fråga om äkta kärlek . UNDERBART!! Så Wilma, om man som jag ser "att gifta sig" är ett ev led i en tvåsamhet full av underbara känslor av det som är och inte i det som inte är, så kanske man gifter sig. Just nu känns det väldigt långt borta att du skulle var brudnäbb på din mammas bröllop, men ingen vet jag vad framtiden har att inbringa..;) Iallafall gläds jag med Alice föräldrar och önskar dem lycka till!!
Det svåraste i ett förhållande oavsett på vilket plan relationen ligger är nog att bortse från sitt ego och inte vilja förändra den andra parten utan ta till vara på det som finns och är. Nju helt enkelt av förhållanden, möten, kärleken, ja av livet helt enkelt!! ch påmin dig själv om att bekräfta på dig själv och andra! Låt inte ditt liv passera med att du inte visar eller säger till människorna du möter, deras betydelse för dig-det vinner du varken kärlek eller gulkant på livetsväg. År 2009 med all tänkbar teknik faktiskt göra någon glad av få ett enkelt sms av just dig att inte vara bortglömd i sin telefon!! Jag fick ett "Jag älskar dig också" ett tag efter det att jag och Amandai skilts åt med lite meningsskiljaktigheter tidigare idag. Orden i sms:et från Amanda gick direkt till mitt hjärta! Själv har jag inte skickat till alla jag som jag vill ska känna att de har en betydelse i mitt liv-Jag ska faktiskt ta tag i och bättra mig på detta-för jag vet själv hur glad jag själv blir och hur bra jag mår av bekräftelse!! Så kärlek till dig som på ett eller annat sätt finns där i mitt liv-du har en betydelse för mig, precis så som du e!!
 Han med en pratstund med fantastiska Eivor också- Hon har en betydelse i mitt liv, vilket jag är mycket tacksam över!!

Wild boys

Åkte hem en snabbis på lunchen föratt låsa efter arbetare som dragit kablar i lägenheten inför kommande bredband. Fick på radion, på vägen och underbara "celebrate sundays" med HardCore Superstar spelades. Gissa om jag vred på ljudet!! Oj, så bra dessa "vilda killar" är. Och Jocke Bergs röst-YES!!-Helheten i deras musik o låtar är i mina öron riktigt grym-I ögonvrån rätt snyggt att titta på också..;) Så här förgyll er dag med "Wild boys" och "We don't celebrate sundays" och Hard Core Superstars

Tacksamhet, glädje och kärlek..

..känslor så viktiga att underhålla och att arbeta med. Även när de gör ont! När minnena och tankarna inte ger den sinnesstämningen som skjutsar mig framåt i livet gäller det att arbeta med att vända tankarna till positiva inom områden som tacksamhet, glädje och kärlek.
Jag läste några ord om positivitet som gav en lika minnesbild, så hörde jag Eldkvarns "Söder om midnatt c/o himmelen", som spädde på denna minnesbild,fast från stereon i min bil..Så kände jag det goda gå över till det onda..Jag längtade efter upplevelsen..Jag längtade efter att åter vara där..Jag tog itu med känslan som gjorde ont.. Jobbade fram en tacksamhet över att alltid kunna bära med mig upplevelsen och minnesbilden..Jag skapade en attityd full av glädje och kärlek till att jag upplever detta igen..Det är på den vägen som jag är nu.. 
Detta jag nu beskrev är mitt arbete med att utveckla mig själv och gå framåt i mitt liv..Det går åt energi, tid och kan göra oj, så ont i stunden men ger så otroligt mycket av livet tillbaka..
...så det är med denna sinnesstämning,-full av tacksamhet, kärlek och glädje jag tar med mig det som har varit och ser fram emot det som kommer..

Jag-ett fan av mitt liv.

Utveckling och kreativitet, ord som fashinerar mig. Stora ord, värdefulla ord. Kan säga att jag är ett fan av dessa ord. Jag inspireras av dem och attraheras av dem. Till skillnad mot ordet oföretagssamhet som jag inte vill ha på min väg i livet. Livet, ja-jag är ett ett stort fan av livet-av mitt liv!! Av HELA mitt liv!! Jag är ett fan av varje ingrediens och möte som jag gör och skapar mig. Mitt liv är stort, fashinerande och mäktigt! Trots att jag inte alltid har tagit den raka ,enkla vägen så älskar jag livet stort. Och till dig, som finns där i mitt liv som ett litet eller stort möte- jag är ett fan av dig!!

 Här en bild på ett möte i mitt lv som jag är ett stort fan av- Jag utsätter mig till att ha två riktigt tunga ormar hängande om min hals på Kanarieöarna i vintras. Detta trots min stora rädsla för ormar... Ett utvecklande möte, att leva ut sin rädsla..  Nu till en annan ingridiens i mitt liv som jag är ett fan av-lyssnandet av musik. Ska ta mina lurar och trava iväg på en energiladdande promenad efter en ganska lång men givande dag på jobbet. Där största delen idag har handlat om utveckling inom Xtravaganza-som jag givetvis också är ett fan av..:)


Summering av dagen och dess vinst

172 kr och ytterligare en dag av mitt liv-vilken vinst!! Från att inte ha spelat till att ligga + på detta nya konto är en riktigt god början-fortsätter detta nästa lördag igen.
Dagen beskriver jag som en liten påminelse på vart jag är på väg-detaljerna på hur och vad jag vill ha. Jag blir vad jag tänker! Och detaljerna får inte suddas ut. Det är just dessa jag har påmint mig själv om.
Veckans planering- jo, jag har koll på min agenda och det har mina tonåringar också- de har bara lite svårt att hålla fokus och göra klart och nå mål i det  som de har företagit sig. Men det kommer kanske med tiden.
Ska ta ett snabbt röjande i en gadrob och sedan krypa ner-imorgon väntar en tidig dag. Jag har första kunden kl.07.30 och en del förberedelser så det blir att vara på plats redan kl.06.30. Det blir en fullspäkad dag med flera kunder inbokade-och även dags att möta min måndagsgrupp igen. Det är riktigt häftigt att att följa alla dessa fantastiska människor och se dem nå enorma resultat!! väl möt på www.lerumssportcentrum.se imorgon om ni har vägen förbi.
 

Xtravaganza och en hälsokonsult- en god investering för din framtid!!

Vinsten

..ha, ha hur stor var vinsten?? DEt undrar ni allt..? Håller er på sträckbänken en stund till. Ska ta en avslutande promenix för kvällen. Stärka mig kanske inför kvällens "familjeplanering" med tonåringarna- spännande. Jag väntar fortfarande på att våran toalett ska vara fräsch och städad..Att det ska vara så svårt som tonåring, hur klok man sen än är, att räkna ut att för att vinna måste man offra...Även en tonåring tjänar ju både tid energi och kvalité i sitt liv genom att fokuser på mål och hålla sig till dem..Nix på med mina störtsköna träningsskor och ut i det fria en stund..innhandlade på Stadium förresten..


Skriver lite mer om "vinsten" och om palneringen för veckan lite senare.


VI vann!!!

Japp, faktiskt lönade det sig att sig för Marie-LOuice och mig att investera i en andel på hästar!! VI har vunnit- GIssa hur mycket..återkommer efter jobbet. tills dess tycker jag att ni ska göra som mig investera i en drömlista-rad för rad- om ingenting är omöjligt-vad drömmer du om??
Att vara frisk, att mina ungar är friska, att åka på en solsemester till sommaren, att köpa varsin lapptopp till oss 5, den där bostaden som finns i mina drömmar, en ny bil, hm, den där tekniska utrustningen som jag trakaserar min hjärna med, att fortsätta utveckal mig själv, sjunga, ge mina ungar trygghet, leva i kärlek, ge kärlek..

Vi hörs efter jobbet! Fortsätt njut av denna ljuvliga söndag precis som jag!!

Högsta vinsten

Kan väl kall Norges vinst sent igår kväll som högsta vinsten-Vilken överlägsen seger tilloch med. Jag kan tänka att Alexander Rybak är full av de starkaste glädjekänslorna som man kan känna. Kan man mäta känslor i syrka, förresten??? Vilken grej för den här killen att uppleva iallafall! Grattis Alexander och Norge!
  Vi dukade upp med massa lördagsgodis till Eurovision Song Contest. Vinsten och Norges vinst!

Men kolla här..


Kanske sitter jag med högsta vinsten här..vem vet;)?? Marie-Louise och jag fick för oss att köpa in oss på en andel på Ahlsens igår. Jag ska gå vägen om och kolla om det blev några pengar tillbaka. För det vore kul. Men någon högsta vinst sitter jag nog inte med vad gäller den här bongen.

Men visst har jag vunnit högsta vinsten-jag har ju vunnit nykeln till mitt liv! Det är ju jag som skapar och producerar det här konstverket. Och det är bara jag som kan skapa det bästa resultatet i det här fallet. Nyckeln till framgång! Ja, kan kallas vad du vill. Men att hitta känslan av att livet är mitt och ta komandot över det är en jävligt go känsla! Så jag har vunnit högsta vinsten!!!!!!!:) Nu blir det några tag i köket, en rask promenix( O kolla bongen..) och sen lite arbete också. Söndagsgruppen står i tur att mötas denna söndag eftermiddag. Kanse det blir lite andra oplanerade, spontana möten också. VI får se vad dagen idag för med sig. Jag är iallafall öppen att möta denna fantastiska söndag här och nu!!

Noice 2009

Blev just påmind om gårdagens nostalgi om Noice, av en god vän.. Noice står fortfarande på scen om än med lite annan bandkonstellation än den från början av 80-talet. Nu till veckan, den 20 maj, står de på scen i kristianstad faktiskt. Även
5th Sonic Brigade står på samma scen denna kväll. En förövrigt spännande grupp som jag kan tänka är väl värda att lyssna till för den som har möjlighet att göra detta i Kristianstad dn 20 maj.

Och här 5th Sonic Brigade med "The Whooo Song"- En spännande låt!!

Eftermiddagens fika ute i solen var riktigt mysig med Eivor,Sven-Erik och Matilda. Vi åt lördagsgott i form av goda bakeser som Eivor bjöd på till kaffet. Fast att vi inte på någotsätt har några blodband känner jag både kärlek och sammhörighet till Eivor. Det finns mycket av min mormor i henne!!:) Och till veckan ska vi fira Sven-Erik då han beträder åldern av 75 år!!:)


Bildbeviset på en mysig lördagsfika på gården!!

NU blir det att ta några städtag i vardagsrummet och sen är det dags föra tt heja på Malena i Eurovision song contest. Fast med lite kluvenhet- Yohanna från Island-vilken röst!!!!!:)

Mötet med dagen denna lördagmorgon-vilken känsla!

Fick med mig både glädjen och tacksamhetskänslan av min morgonpromenad längs Aspen denna lördag. Vilken kick starten blev idag! Jag utmanade mig tom på att intervall träna-spännande! Jag som egentligen inte tycker om att springa..eller?? Helt plötsligt bestämde jag mig för att släppa begränsningen i detta och inte tycka om och ta tillvara på möjligheter till utveckling även här-vilket innebar att jag helt plötsligt tränade intervall mellan lycktstolparna och fick mig en riktig kickstart!!

Kom precis från möte med Marie-Loise och lördagsfika i Centrum. Och därefter besökte vi Stenkullen, Lsc och invigningen av action-parken. Amanda stod för fikaförsäljningen för Lsc:s räkning och bla Stadium fanns också på plats med både tävling och försäljning.


Vid Amandas bord fanns det allt tänkbart att stoppa i munnenHär en del av bredden av möjligheter som vi på Lsc har att erbjuda dig som kund!! Ta kontakt med oss, vet jag!!:)

 
David och hans kollegor från Stadium bjöd på både tävling, med fina priser och försäljning.


Det lönar sig att vara medlem hos oss på Lerums Sportcentrum idag!!-Du får mervärde hos alla våra samarbetspartners på ett eller annat sätt.


Själv kom jag hem med 2 supercoola hjälmar till Wilma och Selma från Stadiums bord.till rigtigthappeningspris!! Överraskning när de små kommer hem på tisdag!!

Och så här såg det ut denna lördag i actionparken bakom Lsc.Nix, dags för en lördags fika ute i solen med Eivor, Sven-Erik och Matilda!! Syns sen!!


"De e ju draget"- NOICE!!!!!!!!!!!!!!

Året är 1980. Jag är 13 år. Det fanns bara ett band bland svenska band för mig-NOICE!! NI som varit med ågra år kommer ni ihåg tonårsbandet med låtar som "En kväll i tunnelbanan" och "I natt e hela staden vår?? Jag älskade Noice och jag älskade Hasse Carlsson. Han var det snyggate jag hade skådat med sitt kerubansikte!!
Just nu sitter jag nästan tårögd och tittar på en dokumentär som sändes 1980 om Noice i tv-programmet Magasinet. Jag kommer ihåg att att jag hade hela dokumentären inspelad på kasettband!! Ljudet alltså!! KOlla in här ska ni se!!
 Vilken nostalgi och samtidigt tragedi.. Alltså Noice  eju faktiskt en epok i min tidiga ungdom. Jag var 13. Åkte runt på många spelningar lite överallt- Några lektionstimmar missades pga av Noice spelningar om jag ska vara ärlig. Men det resulterade i bla ett fotaoalbum med massa bilder på Noice grabbarna och framför allt på Hasse Carlsson. Någonstans i mina gömmor finns det kvar. Där ska också finnas ett handskrivet brev från trummisen Robert Klasén. Han besvarade mitt brev med frågor angående hans avhopp från bandet. Autografer på alla möjliga papper och bilder fickjag naturligtvis. Kanske finns det ett kasettband om det inte blev utslitet med inspelning av ett telefonsamtal med Hasse Carlsson, när vi på något sätt hade fått tag på hans hemnr och efter mycket övervägande tog mod till oss och ringde honom..

Här del 2 av dokumentären


Och här kommer del 3..
 


Slutet i denna del från programmet kobra får mina ögon att vattnas av tårar när Hasse sjunger "ut i natten".. Både Hasse och Freddy fastnade i tunga droger och finns inte idag. Kanske slog de igenm vid alldeles för unga åldrar och klarade inta av trycket och kändishysterin..I vilket fall kommer jag alltid att bära med mig dessa år som Noice fanns som nr 1 i mina tidiga tonår och Hasse Carlsson jag han får ha en speciell plats i mitt hjärta som den snyggaste,trevligaste bästa sångaren jag visste, 1980 när jag var 13..

En fredag på Lerums Sportcentrum

Har precis kommit hem efter att ha tillbringat hela dagegn på Jobbet, Lerums Sportcentrum. Det har verkligen varit en lång och rolig dag, med många järn i elden och mycket folk i rörelse. Både vad gäller personal och kunder. Personalmässigt är vi blandad kompott som också sträcker sig över olika åldrar. Vi är ett gott team och våran gemensamma glädje och känsla över våran fantastiska arbetsplats återspelar sig på våra underbara medlemmar. Trivselkänslan är hög på Lsc bland alla!!:)


Sandra och jag stod bakom receptionsdisken denna fredagskväll.Fredrik en av Lsc:s personliga Tränare.
Förresten, vi har ett kanon erbjudanden nu under maj- ett komigång erbjudande på personlig träning-Så funderar du på hurvida badräkten har krymt under vintern,-boka in PT hos Fredrik så får han dig definitivt att komma igång med träningen så att du kommer i badräkten när det är dags för den!!:)


Amanda jobbade i lekrummet denna fredag kväll. Hon bjöd våra medlemmars barn mellan 3-10 år på både filmvisning, saft och popcorn.
Vårt bemannade lekrum är en sevice som verkligen uppskattas av våra medlemmar och deras barn. Ungarna verkligen älskar tjejerna som passar dem härinne!:)Här är ytterligare ett erbjudande som finns hos Lsc nu- Riktiga PANG-priser på våra solkort!!! Passa på att investera i ett solkort nu-hållbarheten är 12 ånader, om nu svenska sommaren skulle bjuda på så mycket sol att det går att skaffa sig en vacker bränna utomhus just denna sommar.

Avslutar med en av våra fantastiskt duktiga utvecklande medlemmar: HANNA!!Själv mötte jag Hanna redan för ca 10 årsedan- vid mitt köksbord faktiskt..en kaxig ung tjej..Från då till nu- Vilken utveckling den här tjejen har gjort!! Idag en en glad, sprallig och vältränad ung tjej!! Jag bli alltid lika glad av mtena med Hanna!! :)

I morgon mina vänner är det dags för stor invigning av ACTION-Parken bakom Lsc:s lokaler. Fullspäckat program i vår badmintonhall mellan kl.12.0-18.00. Uppträdanden,uppvisningar och tävlingar. Servering av både mat och fika finns att tillgå också. Så ta gärna med dig de dina på en utflykt till Stenkullen och denna invigning av actionparken imorgon lördag och slå dig ner och ta lördagsfikan vid vår servering!! Varmt välkomna!!!

Perfekt

Vad innebär perfekt? Hur är jag när jag är perfekt? Vad händer om jag använder ordet på andra människor och tänker att de är perfekta och lägger till att det egentligen handlar om resurser, verktyg och sinestillstånd? vad säger ni om det? Perfekt är ett laddat ord, Att tänka det om sig själv får på någotsätt = att sätta upp hakan..märkligt!! Att tänka att både jag och andra är perfekta borde ju jämställa oss med varandra-att vi har samma utgångspunkt eller??
Njut av
Just nu går jag iallfall egenom en för mig perfekt arbetsdag med både utveckling, utmaning och kreativitet. Det känns riktigt skönt att jag gjorde valen som jag gjorde idag vilket resulterade i just denna perfekta dagen!!:) Jag har pratat med de för mig perfekta vännerna. Vilka står för oerhörd perfekt kreativitet  och handlingar i sina liv. Det ända mindre perfekta den dagen är egentligen att inte avsluta dagen på den där perfekt slitna soffan med den där perfekt a utsikten. Fast det kommer en annan dag bara.. ;)
Här, en perfekt låt, en perfekt text,med en perfekt sångerska och band- "Live and learn med Cardigans. NJUT!!!


Kreativitet och konstnärssjälar

Visst är vi konstnärer, vi alla-vi är ju skapare till våra liv. Och våra liv om något är väl konstverk..eller??  Alla unika och inget är det andra likt-det gr ju inte ens att kopiera någon annans liv.. Här kommer iallfall ett fysiskt konstverk av Klas Parknäs. Fick tips om hans konst och workshop av mina undebara arbetskollega Åsa. Åsa är en mycket klok kvinna som ofta fixar och trixar och faktiskt gör det omöjliga möjligt både i datorernas värld och utanför där. Så möter ni en blond skårrande glad kvinna på Lsc- ja , då är det Åsa ni möter!!:)  Visst är tavlan underbar!! Gå in och njut av mer av Klas Parknäs konst på http://www.klas.nu/ och läs uppslagen ur "tillvarataget" som publiceras varje dag-och ta tillvara på dessa tänkvärda ord. Jag ser verkligen fram emot denna workshop som Åsa fixat efter sommaren. Nix dags att fördjupa sig lite till i Xtravaganza materialet innan dagens LifeTime grupp i eftermiddag. Vi hörs lite senare!!

Känslan

Vet ni, jag är så glad att jag är en äkta känslomänniska. Och att jaghar lärt mig at uppskatta och ta till vara på faktsikst alla mina känslor. Jag ser mia känslor som enorma resurser idag. Och jag arbetar hela tiden på att våga känna efter och förlita mig på min alldeles egna känsla. Självklart behöver jag fakta också att förlita mig på vid olika beslut, men känslan över vad som känns rätt eller fel är en viktig vägvisare.
Efter 42 år känner jag också igen mina känsor ganska så med en gång och vet ganska tidigt vart saker och ting bär iväg-men jag är också människa och definitivt inte fulllärd( vilket jag tror att amn aldrig blir..), utan självklar händer det att jag går runt om vissa känslor fast att jag inerst inne vet..tokigt va..?? Eller känner ni igen er?? Läs Kaj Pollaks " Att välja glädje"- En bra början till att förstå sina egna val och möjligheter. Jag arbetar på att hela tiden välja glädje idag. Jag vet att jag presterar så mycket mer och så mycket bättre av att gå efter glädjekänslan. Att välja glädje innbär för mig mitt val att arbeta och bo i Lerum idag. Jag känner en känsla av stolthet över min fantastiska kommun idag och jag vill verkligen verka för att skapa den känslan hos alla andra kommuninvånare. Tänk vilka resurser, möjligheter och kreativitet det måste finnas i våra 40000 innvånare. O vi kan sammarbeta mellan kön, åldrar, inriktningar osv., ja om vi släpper alla gränser och begränsnigar, ja, dåkan ju Lerum bli hur bra som helst!! Eller hur?? Besök gärna invigningen av kommunens nya action park., på lördag. Parken befinner sig precis bakom LerumsSportcentrums lokaler. DEe blir en stor invigning på lördag mellan kl.12.00-18.00. En massa uppträdanden och uppvisanden under hela dagen och givetvis finns fika möjligheter. Vi på Sportcentrum står för Caf´ebordet denna dagen. Varmt välkomna att besöka Stenkullen och actinparken på lördag!!

Här kommer en video och en rätt cool låt med grabbarna i 5th Sonic Brigade- välvärda att lyssna in sig på för den som inte hört dem!!

Nähe, nu är lunchen framför tangentbordet över och arbete väntar.

Mental näring

Att njuta av livets goda är en oerhörd viktig energikälla. Men vad innebär då ilivets goda? Och vad innebär njutning?? Kan innehållet ändras med åren..?? Självklart-ju jag öppnat locket och släpper begränsningarna ju mer njutning och energikällor finns det att tillgå, livet igenom. Öppna dina sinnen och leta energikällor och tillfälle till njutning i varje litet ögonblick, så varje ögonblick ger det optimala av vad det kan ge dig för stunden. Ibland kan jag känna att det av olika orsaker är svårt att hinna med att njuta och ankra good feelings..Ni vet, när livet bara rullar på och jag nästan inte hinner med. Jobb, ungar aktiviteter och markservice..behöver jag nämna så mycket mer. Det är då det gäller att dra hårt i handbromsen och stanna till och känna att jag njuter av varje steg jag tar i mitt liv- Vilka fantastiska resurser jag har att tillgå vad gäller både energi och njutning. Varje möte med en annan människa är för mig en njutning och jag har ju val som innebär att jag har massa människomöten varje dag under arbetstid som ger en oerhörd njutning, mina fyra tjejer som dagligen i olika möten ger mig njutning, utveckling och energi och mina vänner-självklart! När jag sen emellanåt känner att jag behöver faktiskt fylla på den mentala näringen med något mer planerat- Ja, när väl sol och värme börjar komma tar jag gärna en dag vid havet. En promenad i skog och mark efter nyfallet regn-wow vilken njutning!! vilka dofter!! Att planera in specifik tid med umgänge med någon av ungarna eller någon av mina underbara vänner innebär också en oerhörd påfyllnad av mental näring. Sist men inte minst så innebär lyssnandet av musik en av de mest optimala njutningarna och energikällorna i mitt liv. Att knäcka nöten och alltid försöka hitta något bra i varje låt och genre av musik som jag hör är en kick och energikälla.
Kan det bli så mycket mer njutning än det här-Plura och "Kommit hem"- Lyssna och njut och fyll på er energi!!


Sverige till final-Yes!!

Faktiskt hittade jag fler låtar än Sverige att lyssna till. Turkiet och Israel. Rockkillarna från både Schweiz och Mackedonien och vilken röst tjejen från Island har!!! Men grattis Malena till finalplats och klart vi håller tummarna!!! Att Finland gick vidare var också kul.
Jag måste orda lite om den fantastiska scen, scendekor och effekter!! Wow!!! Vem skulle inte vilja beträda denna scen inför en ljublande publik?? Kan säga att jag just nu hoppar in i den känslan som jag hoppas att alla de artister som beträder denna scen får under och efter sitt uppträdande. En riktigt underbar njutningskänsla!! :)

Passar på att höja upp några av mina närmaste vänner som håller på att gå framåt i livet, fast att de inte som jag är några direkta sökare. Men de håller på att ta några ganska stora steg frammåt som innebär förändring i deras liv, fast på olika sätt. Alla steg i livet är ju inte bekvämma för stunden-men vi har ju faktiskt bara ETT liv- gör som mina vänner-TA VARA PÅ DET!! Njut och finn möjligheter och framför allt bli regissören över ditt eget liv-det är ju faktiskt ditt och ingen annans!!
Jag vet ju mina egena steg..Kan ju inte påstå att de alltid varit bekväma precis-men de steg jag tagit efter det att jag har förlitat mig på just min alldeles egna magkänsla-de stegen har blivit så helt jävla rätt!! Tidigare var förarbete till dessa steg ganska jobbiga och påfrestande- innan jag vågade förlita mig på min känsla om vad som var rätt för mig. Ta det steget som innebar att jag faktiskt sa upp en fast statlig heltidstjänst som ensamstående 4-barns mamma..Hur många i min närhet tror ni ljublade åt mitt beslut??? Det var många smnlösa nätter innan det steget togs kan jag säga.. Men tänka så bra det blev- Idag är jag på en fantastisk arbetsplats. Jag har ett mycketspännande, utmanande och utvecklande arbete. Jag jobbar under en riktigt bra chef och framför allt så har jag underbara arbetskamrater där vi allihopa ingår i samma team oavsett befattning- Vi står bakom att Lerums Sportcentrum är det självklara valet!! För dig som inte har gjort ditt möte med oss ännu, välkomnar jag varmt till våra fantastiska lokaler eller att kolla in www.lerumssportcentrum.se

Liv och rörelse i vår underbara Åpark

Vilken underbar förmån vi har med vårt boende att ha fantastiska Åparken i vår närhet. Så här års lockar parken med både sandlåda, gungor, basketkorg och volleybollnät. Gröngräset runt om lockar till grillning som ikväll när Wilmas klass hade sammankomst med föräldrar och syskon. Dammen med sitt porlande ljud gör det ännu mer somrigt, och här kan man leta grodyngel som Wilma och hennese kompisar gjorde-Wilma var blöt ända upp till trosorna.. Snälla storasyrran Amanda kom cyklande med torra kläder så att leken kunde fortsätta en stund till- Tack Amanda!! Och tack till andra syrran Matilda som tillsammans med sina kompisar Astrid och Olivia också befann sig i parken och aktiverade sig med Wilma o Selma och deras kompisar en stund. Tänk vilken förmån mina småtjejer har som har dessa två storasyrror. Och jag, ja, jag har en den stora förmånen att vara mamma till dem alla fyra och älska dem allihopa lika mycket!! Puss älskade ungar! även om jag emellanåt kan bli trött på mina tonåringars oreda på saker och ting..framför allt på sitt rum..Här Wilma o Selma ätandes grillkorv på filt i Åparken under kvällenSelma och jag busar på filten

Kolla in vad mysigt Selma har med de "stora" tjejerna Astrid, Matilda och Olivia!!

Jag rekomenderar alltså varmt ett möte med Åparken vid utomhusaktiviteter. Egentligen spelar årstiden inte någon roll parken är full av möjligheter året runt. Det är bara att ta med skridskorna vintertid..:)  Nu blir det Melodifestival kvalet!!

Som på räls..

Jo faktiskt gick det som på räls att sätta räls på Amandas tänder idag. Överkäkens tänder är numera smyckade i en rosa räls!!


Nu är det strax dags för grillning med Wilmas klass ute i parken. Kan tänka att det kanske blir brännboll eller någon annan skojig aktivitet också. Wilmas gudmor Marie-Louise möter upp också. Mysigt!!

 Wilma cool!!:)

Musik som avslutning denna dag

Har suttit med lurarna på en stund i nuet, denna kväll. Lekt lite med ord och känslor och lyssnat på alla möjliga och omöjliga låtar-Alltså förstår vi egentligen vilken kreativitet det ligger bakom en fulländad låt. Först av upphovsmakaren och sedan av producenten, vilket skapande!! Utan dessa kreativa skapare hade jag inte haft dessa  underbara känslor som jag som oftast får till musik-"Det finns något bra i allt" Avslutar med en kul video med vackra The Corrs och Rod Stewart. Kolla in den, och känn glädjen mina vänner!!  

 

Vilken lång dag..

Kan säga att det känns i både ögon och övrigakroppen att det inte blev många timmars sömn inatt. Att det sedan nästan har gått iett hela dagen har vä gjort sitt på det. Fast positivt också har inte funderat över någon trötthetskänsla förrän nu- de små sover och markservisen är gjord..Puh!..Nu ska jag villigt erkänna att jag är trött. Efter detta inlägget kommer jag somna som en stock, när jag beträder sängen som står och väntar..

Men först- lite smått o gott från gårdagens tilställning-Jag vet ju att det finns några som har väntat hela ånga dagen på dessa bilder:)- så här kommer de äntligen- Njut av hur roligt man kan ha på tillställningar som den här!!:)Kvällen börjae hemma hos Anna o Lars..eller var det Carola o Lars;)..??? Orginalet under "Främlingstiden " i all ära, men det här var så otroligt bra!! Kolla in själva!!

Lilla Thea charmade givetvis oss alla Vilken underbar liten docka!!

Vid sjusnåret var det så dags att ge sig iväg till Riddarsten   Kolla in va fina vi e!!:)

Väl inomhus var det både god mat och massa massa dans fram till småtimmarna som sagt.Kolla in vår showande "Carola":)!!

  Anna var på ett strålande humör vilket ingen kunde ungå att dras med av- underbart!!

 Marie-Louise var också på ett riktigt festhumör om än inte fångat just här.... men här..

 och här!! :)

Nähe, dags att krypa ner under täcket och sluta ögonen..Sov så gott, så möts vi i morgon igen med nya spännande möten!

Ljudet av små sjungande röster

Förmiddagen förlöpte med Selmas uppträdande med barnkören i kyrkan. Bästa kompisen Evelina var också med. Så otroligt duktiga de är trots ringa ålder!!! Och så ljuvligt söta!! Nu sitter jag i vardagsrummet och hör Selma och Evelina gå igenom reportearen på Selmas rum mitt i sin lek. Efter kyrkan begav vi oss hem till Evelinas nya hus. Vi hade en supermysig förmiddag med lunch, fika och massa lek. Katarina och jag fick också möjlighet att umgås, vilket vi inte hunnit på ett tag. De har haft fullt upp med flytten och jag har haft en hel del att stå i själv. Men idag var alltså tiden ikapp igen-Vi får styra upp lite regelbundenhet i detta nu när vi inte bor grannar längre!:)
  Kolla in så söta de är, Selma och Evelina!!

  Lite svårt var det allt att sitta still i kyrkbänken hela gustjänsten ut..Så här mysigt hade vi det vid Katarinas alldeles sprillans nya vackra köksbord och kök!!

Nu ska jag sätta mig och läsa lite teknisk fakta medans de små är ute på gården och leker. Har ny fakta att lära och läsa..Spännande- Hur mycket kommer jag förstå av detta tro..?

Jag delar ut en kram och tanke full av tacksamhet till " världens bästa vän" som finns där med med sin klokhet, kunnande och fantastiska egenskaper och backar upp när jag som bäst behöver det med sina ord och lugnande röst!!
Jag önskar alla en tillgång till en sådan vän!

Håll er till tåls, festbilderna från igår kommer..:) 

Godmorgon sköna söndag...

Hm..vilken underbar överskrift som jag fick till. Jag känner mig faktsikt allt annat än pigg just nu.. Kdsv-fest igår= Komsomduvar. Det blev en något om än rlig sen kväll. Underbar bilder från denna tillställning sitter kvar i min kamera än så länge..Men den som ger sig till tåls får se dem här under eftermiddaen.. Här äe ett smakprov iallafall..


Det känns idag att det blev en del turer på dansgolvet..:)
Klockan är bara nio, så här på söndagsmorgon-men lilla Selma ska uppträda med sin kör klockantio- såja, inte så mycket at säga, bara att ge sig iväg ut och vara en pigg mamma..

..mitt i natten utan sömn..och Marilyn Manson i lurarna..

Ja, visst är det så,att nattuggla som jag är, att om natten det är då jag föder tankar och ideér emellanåt. Denna natt kanske inte så många ideér men funderingar. Lyssnade igenom några låtar med Marilyn Manson och därmed startade funderingsoch tankedelen. Marilyn Manson har jag för övrigt lärt mig tycka om att lyssna på tack vare en god vän som gillar Manson skarpt och har kunnat prata för varan. Tack, min vän för dessa ord som tidigare genom åren gjorde hål på motståndet av Mansons musik och gav den chansen. Han växer för varje gång jag sätter på några låtar. Just nu lyssnar jag på låtar från "eat me, drink me". För den som vill http://www.myspace.com/marilynmanson några låtar att lyssna till med Manson. Funderingarna som far runt bottnar ikväll i teknikens värld. Detta efter att ha suttit och läst fakta ett par timmar denna kväll också. Hur långt kan jag förstå denna värld och verktyg egentligen? Räcker ett brinnande intresse och passionen för skapandet som utförs, för att knäcka funktionen?? Eller behöver man förstå allt fullt ut? En investering..? Ja, kanske dags att sätta sig vid mormors sten en stund imorgon..;)

Själsfrände

Har du en själsfrände? någon som du vet alltid ser dig för den du är och till dina behova kanske, innan du själv ser dem. En människa som du kan kommunicera med utan att alltid prata. Någon som du litar på till 250% och som du alltid kan bara vara med och ändå alltid bli förstådd och känna axeln att luta emot. Ger du också detta tillbaka till denne- i så fall skulle jag vilja säga att du har funnit din själsfrände.Min mormor tror jag var min själsfrände och är det fortfarande där i sin himmel. Jag vet att hon alltid har ett "vakande" öga över mig och finns tillhands för mig på något sätt. Vi har en dialog även idag, mormor och jag. Jag besöker hennes grav titt som tätt. Det ger mig både ro och styrka att på något sätt andas in närheten av mormor. Det där besvärliga känns så mycket lättare och det där nya som jag med tveksamhet stod inför blir både spännabde och utmanande att söka vetskap om. Jag vet att mormor är otroligt stolt över mig och varenda steg som jag har tagit, även om jag emellanåt tar den där lite krokiga vägen. Att känna mormors stolthet är en riktigt härlig känsla som gör min kärlek till mig och mitt liv så mycket starkare!  Det här, vid mormors och morfars grav som jag stannar till emellanåt och känner känslan av vad jag tror är själsfrände.
Visst finns det ett par av mina närmaste vänner som idag konkurrerar om denna platsen med mormor i mitt liv. Men jämvikten mellan vänskap, lärlek och själsfrände är en balansgång som är svår att få jämnvikt på. Vi är alla människor och har lätt att låta vårt ego styras. Finns känslan av stark vänskap över könsgränserma,  kan omgivningens reaktioner skapa mer problematik än leda till känslan av själsfrände. I know..
Oj, vad djupt det blev nu..shit pommes ..Denna text får allt lättas upp. Skrev återigen en text för byrålådan här under kvällen. Mitt skrivande gör mormor stolt! En dag kanske jag lägger ut en text här..vi får se..
Nix, imorgon är det helg..både afterwork och "kom som du va, vilket innebär massa spännande möten. och innan dess givetvis en ny spännande och utmanande dag på mitt jobb-Lerums Sportcentrum. Natti, natti till er alla..även till dig som är ute och far rent fysiskt ..eller i tankarnas värld..

Njutning mitt i livet

Vad är njutning egentligen? Vad är njutning för dig och vad är njutning för mig? Finns det rätt och fel här? Kan det istället vara så att det handlar om att släppa sina begränsningar och på så sätt skapa sig så mycket fler njutningskällor än man trodde var möjligt.
I dag kan njutning för mig, vara att ge mig in i det okända. Att som nu ge mig in i männens tekniska värld och försöka lära och förstå ett för mig helt nytt område. Som den bild människa som jag är, ser jag detta 4 meters långa arbetsvertyg vara en slags medelpunkt i ett skapande. Mycket teknisk fakta och svåra ord. En dek fakta på engelska tom..men en oerhör njutning att jag anstränge mig och faktiskt förstår en mening om något som tidigare varit överkurs och obegripligt.

Att trivas med mig själv och livet är givetvis huvudsaken vad gäller njutning. En för mig stor njutningskälla idag är när jag sätter mig Idah Holméns frisörstol på Ruff Design. Idah ären gudagåva vad gäller ala tänkbara frisyer, håruppsättningar och färger. Så i tisdags satt jag åter där och bara njöt av Idah och hennes lugn och kunskap. Och steg ut därifrån med massa massa njutning, nyklippt och återigen svarthårig!! Tack Ida för en härlig tisdag fm och ditt fantastiska skapande i mitt hår!!! :)
 Här är hon-Favoritfrisören-Idah Holmén på Ruff Design!!Här är bildbevisen på hur en mycket njutningsfull förmiddag hos Idah på RuffDesign kan bege sig med både kaffe, skvallertidningar, svart färg och inköp av en liten supersöt platttång. Perfekt att ha i handväskan!!

Och här har ni nu skillnade från då till nu- från det vita till det svarta- tänk att allt e möjligt och att genom att släppa begränsnigar och föreställningar kan också njutningskällor i både färg och form ändras..;)

Färdgt resultat 090505! Nix nu ska jag koppla av med en annan för mig livsviktig njutningskälla-MUSIK!! Hittade en mapp med några härliga gamla låtar som också inkluderar en njutningsbar rockröst.

Kärlek, kärlek, kärlek..

Japp ,detta omskrivna ord- vad är betydelsen och känslan av det egentligen?? Att känna kärlek.. -ordet kärlek har vänts in och ut av mig och en god vän idag-att vara kär-rätt eller fel..ja ivad..handlar det egentligen inte bara om god komunikation?? Mer och mer tror jag att det är så. Visst den här lilla damen-Selma, får mig att känna kärlek.Som här tidigare idag när hon kommit hem efter några dagar hos sin pappa och direkt "klädde upp sig".

Men samtidigt så tror jag att vi människor ofta blir kära i kärleken och visionen om hur vi vill att kärleken ska vara. För mig är känslan, närheten, kommuniceringen, närvaro, kreativitet och självständighet viktiga ord i sammanhanget kärlek. Jag känner definitivt inte någon kärlek till ord som frånvaro och oföretagsamhet. Glädje, samhörighet och känslan av att bli sedd för den jag är vill jag förmedla ihop med kärlek. Att se människan för den som den är och dess behov istället för vad den presterar är också hur jag vill bli bemöt och som jag känner som god kommunikation och kärlek av.
Dagens mnen fortsatte med ordet attraktion..Hör attraktion och kärlek ihop??...Fundera på det ni..:)

Intressant teknik

Sitter med en hel trave dokument innehållande teknisk fakta, som jag har fått överskickat. Definitivt inget tidigare självklart val för mig att läsa om teknik. Men i denna kan jag stoppa in ord som produktion, kreativitet och kvalité viket gör att det svåra i detta istället bytts ut mot intressant. Här finns mycket, mycket fackspråk och ord som inte ens går att slå upp, men bild människa som jag är stoppar jag in text och ord in i mina minnesbilder av det tekniska kunnande som jag tidigare har delgivits. Rad efter rad tyder också texten på att detta är en riktigt manlig värld. Faktan jag läser kräver verkligen djup koncentration av mig för att förstå (..inte ens det hjälper på vissa rader:)).. men jag har kunnande som supportar mitt lärande och jag tänker inte köpa grisen i säcken och gå runt utan kunskap om det jag kan lära..

Jag återkommer lite senare med massa bilder från dagens möte med Idah på Ruff Design!! Jag har haft en njutningsfull förmiddag hos min fantastiskt duktiga frisör!!:) Hej så länge! 


Det luktar nyregnat

Har varit ute och stärkt mitt inre och yttre med en lång rask promenad i skog och mark. vilken känsla att öppna alla sinnena och andas. Långa djupa andetag och dra in denna fantastiskt underbara stärkande doft av nyregnad mark och grönska. Ett självklart val för mig att ge mig ut och få denna stärkelse. Är det bara jag tro som njuter så otroligt att ta mina steg bland nyregnade växter och träd? Ingen jag har i min omgivning förstår min känsla av att gå i skogen när det just har regnat iallafall. De jag känner ger sig ut i skogen när den är torr. Men mitt val är mitt och självklart för mig!! Och så njutningsfullt! Förresten ska jag umgås mer med ordet självklart- jäkla bra ord! För det som inte är självklart, det kan ju kvitta-eller? Vlket innebär att alla borde bemöta och bli bemötta som självklara och inte något annat-fundera på det ni! Jag ska ha känslan av att vara självklar, annars kan det kvitta! 

Där jag är fast jag inte är

Ibland känner jag saker som jag inte delger andra. Inte ens mina närmast kanske alltid får veta det där innersta. Att skriva blogg är att delge andra ur sitt liv. Hm..en vågskål för att få känsla glädje och utmaning i text och bild och samtidigt bevara det där innersta..
Klockan är åtta och det är söndag morgon. Det är tyst som attan både inne och ute. Det ända som egentligen hörs är tonåringarnas snusningar. De små är hos sin pappa. Otroligt att jag redan är vaken och pigg, då lördagen blev rätt sen efter en avslutande dag i " männens" värld. Jo, faktiskt hela dagen gick på något sätt åt till att finnas till i mina manliga vänners världar på ettt eller annat sätt..
I fredags var jag på en för mig ny upplevelse. Eller ny och ny. Jag var på dans. En spelning med Barbados för funktionshindarde. Lyssnat till Barbados, det har jag gjort förut. Ett kanon band som är värda all sin publik. Men den här spelningen det var en upplevelse. En publik full av så mycket känsla och glädje! Så opretantiöst på något sätt. Jag trivdes verkligen och jag hoppas att både killarna i Barbados och andra band fortsätter att göra dessa spelninga för just denna publik! Tack Maria och Åse för en oförgömlig kväll!!Och Tack givetvis till grabbarna i Barbados för att ni som alltid bjuder på er själva- Björn, Victor, Lager o PP- Välvärda att lyssna på denna sommar för den som möjligtvis inte gjort det under åren!!
Nix, nu hoppar jag bort från Barbados och alla andra manliga värdar och sätter på en platta med Cardigans,drar en slutsatts av gårdagen till Ninas underbara röst-Vad som helst kan skapas med känsla!! 150000 kr och fyra meter långt--min tankar för mig åter till en manlig värld där jag trivs..

RSS 2.0