Tid för eftertanke!

Efter en eftermiddag med ett möte fullt av för mig nya människor var det under den tidiga delen denna kväll dags för ett annat möte innehållande penna och papper och PLANERING!! Mer från denna planeringslista kommer komma under veckan! Därefter var det dags för ytterligare ett inplanerat möte, viktigt som attan- mötet med mig själv denna dag. Min egna tid- en viktig tid! Jag är i stort behova av egen tid- eller vad som ibland kan kallas ensamhet. Ett sätt att ladda batterierna för mig. Min ensamhet är idag viktig och inplanerad. Tid till eftertanke, reflektioner och utveckling. Det är under denna tid som jag utvecklar mig själv och utvecklar mitt förhållningsätt till mig själv och mitt liv. Jag har en stolthet och styrka idag över de egenskaperna jag har och att vara jag-oavsett vad någon annan tycker!

Trots sin unga ålder har Sandra, min arbetskollega just den inställningen till sig själv och sitt liv som jag diggar! 

  

Kom på att jag har ju haft ett annant angenämnt möte denna dag- jag har ju träffat släktens minsta lilla prinsessa..:)!! Ni ska få se henne och de avslutande bilderna från ifredags..Mer kommer alltså..:)!!

Degenerated

Laddar en stund med massa massa bra musik. Kolla in detta och njut av låten!! Riktigt j-a bäst!!


Degenerated

Backyard Babies | MySpace Music Videos

Mitt i natten med Dregens glimt i ögat på tv

Måndag morgon och en ny vecka står framför oss. Väder mässigt rätt grå och blöt här på västkusten iallafall. Men ändå en helt ny härlig vecka! Själv har jag börjat dagen med min stavrunda och därefter var jag och lämnade in min bil på verkstad. Bromsarna behöver justeras. Just nu känner jag mig pigg och seg på samma gång.. Segheten beror på att natten inte bestod av riktigt så många timmars sömn som den skulle. Jag satt alldeles förlänge med att justera mitt CV. Det är jätteviktigt som arbetssökande att ha sitt CV uppdaterat. Att nu lägga till Hälsocoach i det känns riktigt bra!! :) När jag satt där och författade mitt i natten framför tv:n, så började en repris av Robins. Två härliga gäster var med skådespelerskan Kim Anderzon och DREGEN!! Det var ett riktigt härligt program. Jag gillar kreativa konstnärssjälar och både Dregen och Kim ANderzon förmedlade en härlig känsla. Sen kan jag inte säga annat än att Dregen har ett, i mina ögon rikyigt coolt yttre och "glimten i ögat"!!!
Därefter fortsatte tv:n med en dansk dokumentär som handlade om att få människor att bli av med sitt tvångsbeteende. Skulle det gå att få fyra personer att bli fria från sina olika tvångsbetenden under fyra veckor?? En av deltagarna hade ett betende av att tvätta sina händer. Vi snackar tvätta FLERA gånger om dagen ibland runt 500 gånger på en dag! En tjeje kunde inte hantera siffran 4. Hon kunde handla 3 eller fem saker av samma sak men inte 4. Det var ett jätteintressant program som jag tyvärr somnade ifrån. Som sagt det var rätt sent så jag somnade på soffan framför tv:n..
Slutsatsen är iallafall att sen i fredags så släpar jag något med sömnen, men, men nu ska jag ta till vara på dagen istället föratt fokusera på detta.
Här kommer några fler lkuliga bilder från fredagens härliga kväll- NJUT av glädjekänslan!
 
Visst var det fest vid just detta bord!

Alla nöjer sig inte bara med ett glas..;)!!


Adnan! en av mina tidigare arbetsgivare- atlltid lika kul att byta några ord med honom

 

Fredagen och dagen idag, ja allt kommer som vanligt finnas i ord och bild här inne.. på återseende om en stund!
Jag avslutar med an favorit från youtube- Numera gifte Dregen och hans fru Pernilla Andersson- NJUT av videon och denna måndag!
 

Fredagskul med champange

Ett rejält blandat bord denna fredag på Hot Chili. Både vad gällde gästerna det som serverades. Alla trivdes var inställda att ha en kul kväll. Och det är ju huvudsaken eller hur..?
Sandra satt alldeles lägligt till när champangen kom in..:)


Undringen vara bara vart den kom ifrån..???

 
 
Tillbakaflyttade Kribbe trivdes gott och återsåg många "gamla ansikten"
 

Underbara Sandra!!!!!

 
Ooops, Hur hamnade Joel här??
 
Mer bilder finns och de kommer
serveras..:)!!Jag kan säga att det fanns en hel del champangetörstiga denna kväll. En hellyckad kväll på alla plan!

Så gick vi ut och gick

Några droppar regn var inge som tog bort glädjen denna fredagskväll. En del hade som tur var paraply som skydd. Och under en del fick fler än en person plats..

 Kan undra vad eller vem som är viktigast att skydda mot dropparna från himlen..??;)

  ..och dit var på väg och hur kvällen slutade..;)..ja, ni ska få se:)!!


Fortsättning på början av fredagsskoj! :)

Nästan första advent så givetvis blev det glögg och pepparkakor! Mmm så juligt o så gott, ihop med "gamla" kända ansikten vid köksbordet! :)Känns de igen..;)!!Två gamla rävar!

                                                                                                                                                                      

Tre strålande kvinnor med bländande leenden!! :)

Jag kan berätta att hela denna kväll gick i glädjens tecken- en kul kväll helt enkelt och som ni ser har jakorna åkt på här..forts följer med ännu mer roligheter..så följ med vidare denna fredag..

Och kolla här ..VEMS E STOLEN!!:)
....??


Pugh, lördag och Lerum!! :)

I går prövade jag något nytt och mycket roligt! Jag stod i insläppet och tog emot publik och biljetter till Pugh Rogefeldts konsert på DErgårdsteatern. Nice! Nice! Nice! Åldersmässigt var det en bred publik med ett o annat för mig känt ansikte.

l


Trion på scen med pugh i spetsen- Ett "gött" gäng som förmedlade en härlig känsla!!


Just här är trumpinnarna på plats - ännu mäktigare var trummandet utan dem!


Kolla in basen- cool som attan!!Pugh ihop med munspelet-wow!!

 

Pugh bjuder sin publik på en härlig musikalisk upplevelse som sträcker sig från tidigt 70-tal till nu. Hans berättande ord mellan låtarna ger en enorm helhet!

Efter konserten blev det middag på en av de lokala restaurangerna. Det blev fler bord av publik från Pugh:s spelning...
En kanon trevlig kväll blev denna lördag som avslutades hemma hos grannen. Självklart var det killarna på
www.kottemanagement.se som stod för arrangemanget. Kolla förresten in den sidan och så många fler artister och konserter som kan avnjutas innan årskiftet!

För er som troget väntar på mer ifrån i fredags- det kommer!! Här kommer iallafall några bilder från början av kvällen- lite glögg och tilltugg hemma vid mitt köksbord med några vänner! :)

 I will be back..:)!

Fredagsnjutning! :)

Sitter just nu vid en god väns dator och ur de bästa tänkabra högtalarna sprödar all världens rockmusik!! Vilken känsla det är att ha tillgång till lite hårdare toner på musiken i kombination med bra teknink! annars har dagen mest bjudit på ett tryck i huvudet-givetvis pga gårdagen.. Nu har jag iallafall piggnat till och kvällen ikväll kommer att bjuda på både musikaliska och vänskapliga. Gårdagen i ord och skrigt kommer det mera av.. den som väntar..;)

Det här ingick i gårdagens njutning också!!! Njut mina vänner njut!!! :)


En första återblick av kvällen igår..

..ha,ha har kollat bilderna från gårdagen..vilket galej! :) Inte undra på att huvudet fortfarande inte känns helt ok..,) Här kommer en förhandsbild på vad kvällen igår innehöll ..och mer glädjande bilder kommer..

Ännu mer tonåringar!

Detta gör mig glad! Jag tokskrattar- för kolla här jag Matilda visade mig en till video!!!


Kreativa tonåringar!!

Kolla in det här! Jag verkligen kiknar av skratt!! Min Matilda och hennes två kompisar Elin o Lisa- så underbar!a!

 Älskade tonåringar!!

Puh!

Min enda planerade sovmorgonen denna vecka och vad händer..?? Klockan noll åtta noll noll- PLING!!- jag slår upp de blå itron om att jag har försovit mig..!! Otroligt men sant! Detta med tanke på att kvällen igår både var sen och bjöd på champange och annat..:) Kanske blev jag väckt av min äldsta prinsessa sim smög iväg tidigt på jobb. Hon och Nathalie-jäklar i havet vilka härliga tjejer de är!! De sliter för fulla muggar med både jobb och skola. Det kostar att vara ung tjej om man som de vill hänga med i mode mm. Jag är grymt imponerad till hur de alltid hittar möjligher att få ihop sitt schema. Så kontentan av detta blev också ett litet tack till min äldsta som såg till att jag jag faktiskt fick fler timmar av denna lördag att ta tillvara på än att bara sova bort:)!!

.. nästan som min 5:e unge..Jag har ju haft den stora äran att få följa denna unga dam sen hon var en liten liten busig skoltjejej i första klass. Idag är hon en underbart vacker klok ung dam med glimten i ögat!! Och fortfarande, så är hon full av bus!! :)

 Den här unga fröken- finns det någon underbarare..Min äldsta prinsessa- Under och vacker är definitivt hon också! Och kloket- japp den här unga kvinnan det är en riktigt smart en- Arvsanlag??? ..hm.. Stolt som bara den är jag över henne iallafall!!!!

Massa massa från kvällen igår kommer, tänk blandningen av min allra första vännina, första kärleken, champange och underbara Sandra och massa mer!! :)


It´s a lovely feeling:)!!

NI har väl förresten kollat in Lcs hemsida om inte tycker jag att ni ska göra detta. I nu läget går det också att läsa om min certifiering där, så släng en kik;)!!
http://www.lerumssportcentrum.se/xtravaganza/xtravaganza/grattis-till-coachcertifikatet-annelie.html

Kan passa på att tacka för all uppvaktning i samband med min certifiering!! Undebart!! TACK!!

Dagen idag har trots detta otroligt grå och regniga landskap bjudit på flera fantastiska möten med för mig nya människor och några telefonmöten med för mig kloka och utvecklande människor. It´s alovely feeling..;)!!


En kväll med IUP, husfruar och livets allvar

Har fyllt i IUP med en otroligt klok liten prinsessa. Attans vilka enormt kloka svar hon gav trots sin ringa ålder. Stolt och rörd mamma givetvis!:) Underhållningen denna kväll bestod av ytterligare ett avsnitt av intriger och lyx med husfruarna= tisdagsnöje!!:) Mer givande var ändå att ha min numer brunögda tonåring hemma. Småprat om vilka vändningar livet kan ta och hur man kan arbeta med att bryta ett icke önskvärt beteende. Också denna unga fröken har otrligt mycket klokhet att bjuda på i våra samtal. Det är en stolthet över vilka utvecklande samtal min "bambi" bjuder på!Sist men inte minst bjöd denna kväll på en underbar härliga stämma per telefon- Alla milen emellan var som brtblåsta...Så härligt att höra denna livsglädje trots den täpta näsan!!

 

Vår familjs alldeles egna "norska prinsessa"-kan undra när det kommer en "vit prins" och hämtar dig tillbaks;)!

Blomsteruppskattning

En bukett med uppskattande blomster fick jag idag motta på jobbet. Självklart gick den i Xtravaganzas färger!:) Ni ska se den vackra rosen-otroligt vacker och liktar ljuvligt!En jobbardag med mysiga kundmöten och ett par timmars utbildning har stått på spel och har givit ännu mer än erfarenhet!! Härligt!

Eftermiddagen har sedan varit i mammarollen- skolan ur en tonårings perspektiv har diskuterats. Hm..inte alltid enkelt att förstå! Min musikaliska prinsessa har utvecklat ett gitarr spel iskolan som uppskattats av musikläraren. Klart jag är en stolt mamma!! :)

Eftermiddagsblandning

En salig blandning av många och mycket denna eftermiddag. Den ena av de små brottas med orken och kraften som febern och hostan tar av. Stundvis pigg och stundvis utslagen. Tänk ett sånt lyckokast i allt detta att största syrran hade med sig Nathalie hem som middagsgäst!!

De har hägt ihop sen barnsben, Amanda och Nathalie och nu är de två unga kvinnor som sitter vid vårt köksbord och intar middag. En mäktig känsla, för dessa två är fantastiska på alla sätt och vis-fulla av livsglädje och framtidsvisioner!!
 
Annars har dagen i sin helhet rullat på med mer upppackning av lite adventspynt, sagoläsning och tv-tittande. Faktiskt har jag också bokat in et spännande möte också..!!:) Nix åter till mammarollen och omhändertagandet av den lilla sjuka prinseesan. Liggande i mamsens knät på samma sätt som när hon var bebis-nu något större, min idag ynkliga lilla prinsessa..

Musictime på Dergårdsteatern!!

Sån tur att jag börjar i tid med advetspyntandet. Jag kom precis på att nästa lördag har vi i den här kommunen den stora äran att välkomna Pugh Rogerfeldt till oss och Dergårdsteatern. Klart att min lördagskväll ska gå till att att kolla in Pughs spelning här i Lerum!! Du också;)?? För vem kommer inte ihåg Pughs låtar som "Dinga linga Lena", "Mitt bästa för dig", "Lust Hunger" mm.

 
Precis som Tommy Nilssons spelning på Dergårdsteatern tidigare i år, så är det http://www.kottemanagement.se/ som står bakom detta och många andra arrangemang.

Jag tycker att det är hur bra som helst att det satsas på underhållning av etablerade artister här i kommunen och på Derggårdsteatern!! Hoppas att vi syns bland bänkraderna nästa lördag! :)


Det nalkas advent

..och tur är väl detta. Jag tänker på ljuset som advent för med sig. Idag har nog varit bland de mörkaste och gråaste dagar som skådats, vädermässigt. Lite lampor och annat adventspynt som lyser upp det gråa skadar inte. Hos oss är redan adventsljusstaken framme i köksfönstre..om än inte tänd. Jag brukar vara den som fixar fram ljusstakarna under natten till första advent-men inte i år.. allt beror egentligen på att trapphuset ska få nytt golv-det ska läggas klinkers i entrén och tills detta arbete är fädgt är huvudentrén stängd. Detta innebär att jag inte kommer in till mitt källarförråd, där jag har ljustakar och annan adventspynt förvarad. Så den här märka dagen hade sitt ljus ändå- det blev inte bara adventsljusstakarna som hämtades ut från förrådet. Det blev förrådröj!! En stor svart soppsäck med skräp, en stor påse med kläde och annat till Röda korset! Och mer plats i förrådet! Vilken härlig känsla!!

 Min fina svarta ärvda adventljusstake- definitivt inte design 2009 men otroligt passande och vacker i mitt kök!  pratade med en god vän idag som inte ska ha några adventsljustakar eller stjärnor alls i sina fönster..hade inte funnit några i design som passade in..Kan man vända på det och se charmen i alla gamla adventssljusstakar som inte passar in men lyser upp så vackert ändå..??

Musictime

Lilla melodifestivalen går på högvarv på vardagsrumstv:n. Min lilla prinsessa har hittat en ny Idol: Ulrik och "en vanlig dag". Hon bara älskar att se och höra detta!! Så härligt att se henne. Hon blir alldeles röd om kinderna när vi frågar om Ulrik är söt.. Samtisigt är hon noga med att poängtera att hon har sina tidigare idoler kvar som idoler-Barbados! Min prinsessa älskar att lyssna på musik-härligt!! Idol är numera det som gäller som underhållning på fredagskvällarna och hon har full koll och lär sig otroligt mycket! Hon snappar upp både låttitlar och namn på musiker och grupper, så  kan det va.

 Den nya Idolen här hemma- Ulrik!!

och här stadigt återkommande på datorns spellista från min prinsessa- BARBADOS!

 

Klart som sjutton att jag tycker att det är kul med att mina ungar har musikintresse. Och de har de alla fyra. Vi kanske inte alltid har gått hand i hand vad som spelas i våra spelare, jag och de stora tjejerna. Fast mer och mer närmar vi oss varandra inom vad vi lyssnar på.


Sött, sött, sött

Kvällen igår bjöd på sötsaker av olika slag. Två söta små prinsessor vispade själva ihop chokladpudding som var lördagens tvgodis till dansbandskampen. Sött som attan att se de små fixa och trixa ihop pulver mjölk och vispande. Mmmm så sött o gott det blev!!

 

Ännu mera sött att beskåda var att ha tre av fyra prinsessor samlade runt sig denna lördagskväll. Matlda överraskade sin chokladälskade mamma med en hel 200 grammare!

 
Marabous vinterchoklad- bara till mig från Matilda!! Mums!!

Det sötaste från hela kvällen..hm..;)..en del bjuderjag er på-dessa tre är sött sött sött!!!
Detta var alltså några av mina sötsaker denna lördagskväll!

En go känsla och Tre Drag på scen!

Ja, hela jag är full av en go känsla! De senaste dagarna har gett mig kunskap, motivation, glädje och inspiration i massor. Min hjärna håller på för fullt att sortera alla intryck och skapa en ny målbild. Och certifikatet, ja vad ska jag säga mer än att jag är jäkligt stolt! 14 stycken var vi som fick detta i år, 2 stycken fick förra året-ja ni förstår själva-klart som fan att jag är glad och har en go känsla!!

Efter middagen igår stod grabbarna i Tre drag på scen- Ett jäkla ös!! Och jag förstod på mina kollegor runt om i landet att den Göteborska humorn som det bjöds på från scen uppskattades stort, ihop med bandets musik!! Självklart håller jag med! Tre drag är väl värda att underhållas av!!

Som ni ser på dessa bilder så blev det gästinhopp på scen! 
Både bandet och publiken hade en härlig kväll!

Kan undra hur mycket övning det ligger i att bli så avslappnad i strålkastarljuset som dessa killar..;)


Scenvana..;)!!

Det var en tidig morgon idag för att bege sig in till avslutningsdagen för konventet. Pigg-nej, inte direkt!!
  Klockan halvåtta imorse..Skenet bedrar-jag ser rätt pigg ut ändå!

Iallfall var ju scenen över för min del och jag skulle bara luta mig tillbaka och lyssna på duktiga och inspirerande föredragshållare- Trodde jag! Men nu var fallet så att en av mina fantastiska kunder blev nominerad för sin fantastiska resa- Min kund blev 1 av 10 nominerade detta år!! Fantastsikt!! Min kund vanna inte nomineringen- men som kundens hälsokonsult fick jag beträda scenen även denna dag!! Scenvana- nej, strålkastarna bländar..;) Får kanske lära av de i min bekantskap som har denna kunskap av att kunna vara naturliga på scen..;)


Ett fantastiskt välordnat med mycket inspiration är till ända för detta år. Jag bär på en underbar känsla av att inneha detta dertifikat! Ett fysiskt bevis på kunskapen som jag besitter. Självklart har det kostat- det ligger många och då menar jag många timmars arbete iform reflektioner och författare till inlämningsuppgifterna som var ett led till att bli certifierad. Jag kan säga att just nu sitter jag och strålar-det har varit värt varenda timmes arbete, och oj så lärorika uppgifter!! Allt känns riktigt bra en dag som denna!! :) I morgon börjar en ny dag, med nya mål! Och fortsätter ni att följa mig, så kommer ni självklart att få ta del av dem också!!


Så otroligt glad över mitt ikväll tilldelade certifikat!!

Är precis hemkommen och här är några bilder från när jag idag fick mottaga certifikat som xtravaganza coach! Jag är otroligt glsad över mitt certifikat och nöjd med min insats att fixa kriterierna som lett mig till detta!! :) Årets konvent fortsätter tidigt imorgon- men här kommer iallfall ett par bilder

 Certifieringscermonin!

Certifaikat, blommor och Överraskande blombud från Ine med underbara ord!! Och visst är det så att Ine är en del i att jag är där jag är idag!- Klart att tårarna kom när jag läste hennes ord på kortet! :)


Ruggigt

Återigen denna känsla av energiladdning genom umgänget med stavarna, tidigare denna morgon. Och något senare behövdes denna känsla av styrka. Rinnande näsa har nu gått till täppt och hostan gör sitt till att min prinsessa var trött denna fredagsmorgon. Här gäller det att ta en dag itaget- verkar som om det mer och mer blir frågan om en rejäl förkylning på henne. Skönt med helg och sovmorgon för hennes del.

Förresten passerade jag som vanligt de nyvakna änderna och idag mina vänner hade jag kameran med. De små ändern verkar ha en riktigt mysig tillvaro, om än något ruggigt för min smak.Det är häftigt att ta till vara naturens uppvaknande på mornarna. För mig är det ett sätt att hämta kraft och styrka- Jag hittar möjligheter och nya infallsvinklar i mitt tänkande av dessa möten mellan mig och naturens uppvaknande.


Sofflandning

En dag full av marknad siffror och ideér och infallsvinklar. Jag sorterar och har mycket i mitt huvud just nu. En mycket lärorik dag!
Just nu håller jag på med en annan marknad- den dåtida. Jag har åtagit mig ett pojekt, där det gäller att leta i historien..,)! Har redna några bockar på mitt block, så även om tiden är knapp så ska det nog bli något bra av detta! Det går jag in för iallafall- ni ska få se när det är dag!!Just nu är det soffmys och halvåtta hos mig på tv:n. Jag och småprinsessorna tar igen dagen ifrån varandra och har det mysigt på vår stora soffa. Härligt att landa en stund och bara vara med de små.


Bitande droppar

Först min alldeles egna morgonpromenad. Där jag ensam på täppan bestämmer stegens takt. Allt till lurarnas musik, som idag innehöll en massa låtar med Marillyn Manson. Kan låta som ett spännande uppvaknande denna regniga höstmorgon. Ochs å är fallet- mansons musik, mina raska steg och de bitande dropparna mot kunderna har gett mig en otrolig kraft och jag ser med spänning fram emot vad som väntar resten av dagen. Skulle förresten tagit en bild på sjön och fåglarna som också vaknade upp i regnet när jag promenerade förbi- men mitt batteri var helt slut. Återkommer en annan dag med detta.

Den härliga känslan som min morgonpromenad gav behövdes definitivt vid dagens andra promenad- den till skolan. En av mina prinsessor var inte alls på humör föratt ha något tempo alls denna morgon. Här fick jag använda mycket tålamod, och tillslut var vi framme vid skolan och vi hann innan det ringde in. Puh!

Raska steg vidare och åter inandning av naturens nyregnade morgon och jag är tillbaks i min känsla av att vara en spännande dag till mötes.

 

En liten prinsessa i en stor nallebjörns famn på Allum i veckan.


mingel och modevisning

Nyss hemkommen från en några fulltecknande timmar. Först IUP samtal i skola. Kan säga att det tog sin lilla tid..min lilla prinsessa leket nämligen "tysta" leken hela samtalet med fröken Marie. Hon var helt enkelt inte på humör för att prata eller att svara på frågor. Hur vi sen än lirkade..Så kan det va ibland!

Direkt iväg till Gbg och denna spännande inbjudan.

 Denna inbjudan kom från Meri-min goda vän och fantastiska coachkollega. Meri och jag lärde känna varandra då vi gick samma coachutbildning hos Hälsoakademin Europa i Falsterbo.


Coaching, mingel, modevisning och försäljning stod på tapeten. En helafton för bara kvinnor!!Meri en fantastisk coach som jag har den äran att vara god vän med!

  

Halva veckan tillända och tre hektiska dagar står framför mig. Jag ser fram emot vad som komma skall. Första anblicken från dessa dagar kommer här under morgondagen.
 Trött och glad av en spännande dag!

Morgonkopp

Jag har skaffat mig en fantastisk bra och tidsvinnande morgon rutin: Jag tar svängen om servicebutiken fd hydro vid Aspedalen. Där fylls min kaffemugg på. Vilken genial ideé detta är! Jag investerar i en special mugg och kan hämta kaffe i den precis när jag vill. Tidsvinsten på morgonen är enorm- numera dricker jag mitt morgonkaffe i bilen på väg till jobbet. En sväng till Göteborg som oftas görs- visst en sväng om Anna-Karin och resterande trevliga personal och jag har en kopp härligt nybryggt kaffe i knät under min färd.
Så jäkla förmånligt! Min mugg är ett fantastiskt bra val till god kvalité i mitt liv!!


 
Nu pressat schema resten av eftermiddagen..:) Sedan blir det visning här av både gårdagens och dagens eftermiddag av mycket spännande ting och aktiviteter..på återseende mina vänner!


Upppiggande i det gråa

Att ha ett arbetspass tillsammans med Jessica i höstmörkert är mentalt mycket stärkande. jessica är en ung klok och levnadsglad tjej. Det händer saker hela tiden när jag jobbar ihop med henne. Att återuppta hennes träningspass i min almancka har hög prioritet famöver. Mycket mental näring alltså dessa arbetstimmar igår med Jessica!!En strålande Jessica som alltid bjuder på sig själv!!

Att möta sin äldsta dotter på sin arbetsplats ger också mycket mental näring. Jävlar i havet vad hon är duktig, min snart 18-åriga Amanda!! Pluggar på heltid, kör 4 funky kids klasser och en del serverings- en aktiv och mycket vacker dotter!!Min stora vackra dotter, Amanda!!


Vinter känsla..?

Idag var det så das att packa in vinterdäcken i bilen för byte. Märklig känsla, kan jag tillägga. Det är mildväder och regnet öser ner och vinterdäcken ska på..men ,men vinter och snö blir det när vi minst anar så nu är bilen snart redo iallfall. Skönt!!


Mina vinterdäck inpackade i bagaget tidigare imorse!

Annars så var morgonpromenaden inte den piggaste som jag har gjort- jag släpar med sömnen och var riktigt riktigt trött imorse..men dragningskraften ut till en nyvaknad natur som sprutar ut syre tog som tur var överhand. Jag är ju trots allt väl övertygad om hur min morgonpromenad ökar både min pigghet och mitt välbefinnande. Kanske skulle göra ett medvetet val att krypa till kojs riktigt tidigt ikväll också,...;) Det är ju inte ofta det händer. I grund och botten så är jag ju en kvälls/ nattmänniska. Jag har definitivt fått slita med att stiga upp och ta vara på mornarna. Numera uppskattar jag mina mornar och promenader otroligt mycket! Tänk vad man kan lära sig!! :)


Njutning hela dan!! :)

Denna måndag var det så äntligen dags attbesöka Idah på www.ruffdesign.se och då menar jag ÄNTLIGEN!! Det är verkligen njutning på högsta nivå att tillbringa några timmar under Idahs händer. Hennes yrkesskicklighet och talang är enorm vad gäller frisyr och färg. Jag känner 100% trygg med Idah och hennes idéer- Idah är definitivt en frisör utöver det vanliga!!

 
En härlig känsla att åter vara på besök på Idahs fint inredda salong.

 
Idahs koncentration på ett bra resultat för oss kunder är mycket hög! Tryggt!!
 Här är hon- En av lerums skickligaste frisörer- Idah på
www.ruffdesign.se !!
Jag är fanttastiskt nöjd med dagens resultat av klipp och färg skapat av Idah!!- Ett besök hos Idah är ett fantastiskt bra val till att skaffa sig både njutning och god kvalit´i live!


Tävling!

Har hft en en underbar förmiddag med njutning på högsta nivå!! Ett medvetet val till njutning varje dag är att remoendera och mitt möte var definitivt ett medvetet och välbehövligt val. Njutning för både kropp och själ på högsta nivå!!Jag återkommer mer om detta senare under dag.
 
Likaså kommer jag att ha en TÄVLINGmed fint pris. Håll utkik senare under dagen!! Spännande eller hur??!!

Syns och hörs lite senare! En påminelse-var rädda om er dag-den kommer inte tillbaks..;)!

Morgonrutiner

Lite småtrött i ögonen denna morgon har jag precis anjutit en stor koppa morgon tee. Innan dess har morgonen här börjat med en halv liter vatten och 3 kapslar av GNLD:s Omega-3. Tänk vilken skillnad jag kan se hos mig själv genom att jag har bytt till denna kvalitetssäkrade Omega-3. Hår naglar och framför allt min hud är idag i ett fantastiskt skick. Tänk inte ett utslag längre i mitt ansikte! Den känslan är obeskrivbar!! Jag äter maxdosen- har prövat att inta färre kapslar, men icke sa nicke- min kropp behöver 3 av GNLD:s Omega-3 kapslar varje dag för att hålla denna standard. Men det är det definitivt värt! Väl värt att testa om du också vill ha en positiv förändring av din hud!!

Nu strax time för ett av de bästa mötena jag vet!! Underbar njutning i en fantastiskt smakfull miljö! Även om det var ett tag sedan sist kommer jag alltid återkomma till detta möte med gämna mellanrum- ni ska få se..:)!!
 Hittade den här bildern på fantastiska stövlar som jag provade i somras i en av skobutikerna i Allum- Kan ni tänka att jag "sprang" på dem härom dagen igen... Borde det vara så att de egentligen skall infinna sig i min skogadrobe..;)!!

Sen söndagskväll..

..men oj så mycket funderingar som rör sig i mitt huvud. Har säkerligen skrivit förut att jag jag ser en stor fördel av ha dialoger med kunskapens män.. Det är otroligt givande och utvecklande. Ikväll har varit en sådan kväll, över en kopp kaffe som varade i flera timmar har jag fått mycket kunskap tilldelad mig. Min gode vän, sen unga år besitter mycket kunskap och erfarenhet av livet. Bollplank och olika infallsvinklar behöver vi alla. Jag har ju den stora förmånen att vara ett slags bollplank i mitt yrkesliv. Att ha tillgång till människor i mitt privata jag som kan agera detta för mig är en förmån som jag värdesätter. Så en mycket givande kväll är till ända. En ny vecka är på ingång. Vad som händer och vad som sker- ja, en del finns redan planerat- några viktiga dagar finns att se fram emot. Självklart har ni förmånen av att vara med i allt genom era besök här inne.

 Halva november har nu passerat och snart snart kan vi åter blicka fram emot varmare ljusare tider igen!!

I det som var, föds det som är!


En ljuspunkt denna mörka söndag

Min nya ljuslykta har intagit sin plats i köksfönstret. Den lyser verkligen upp denna mörka tid. Passar perfekt. En riktig liten ljuspunkt i mitt kök!!Har arbetat hela långa söndagen. En riktig liten ljuspunkt idag var att få jobba ihop med fantastiska Sandra. Vilket suveränt och lärorikt inhopp hon gjorde i en av mina grupper idag. Hon besitter kunskap denna otroligt vackra tjej. En riktig ljuspunkt i vardagen att arbeta tillsammans med henne!!Det gäller att ta tillvara det ljusa som bjuds i det mörka så här års- en självklar stråle var givetvis min stora darling som också gjorde ett strongt arbetspass denna söndag!!

 Min älskade Mandis pandis!!

Jag har säkerligen haft ännu fler ljuspunkter denna dag men de här tre är de som jag vill poängtera som ljuspunkter i detta nu!!

Njutning av Manson också..

Här är Marilyn Manson för er som gillar honom!!!!!!!!!!!!!!!

 NJUT!!!!!!!!!!!!!!!

Lördagsmysigt!!

Denna eftermiddag gick helt och hållet i det mysiga tecknet: Levande ljus, thaimat och  massor av smågodis och en hyrd rulle-tillsammans i soffan med någon man tycker om..;) Mmmmmmmmm mys!!!


En riktigt mysig latmanslördag!!!Svensk underhållning- sevärt och en del riktigt roliga scener!

Mätta och underhållna av filmen. Myset hålls kvar av ljusens lågor!


..ännu mer igår

Ja det var allt så, att det kom förbi några manliga bekanta på gårdagens tillställning. Det blev ännu mer babbel och skratt med dessa mäns deltagande. Stereon åkte på och det togs tom några danssteg i Ankis vardagsrum denna fredagsnatt. Natt förresten, det var nog nästan morgon innan ljuset släcktes.. Klart att jag har ännu fler bilder från den här kvällen..;) men här var iallafall tillställningen till ända för min del. Jag var nöjd och glad om än väldigt trött efter en lång arbetsdag och denna glad kväll hos Anki!! På återseende mina vänner om vad som komma ska denna lördag!!


Glatt sällskap

Gårdagens "lilla" tillställning hos min granne Anki blev en rolig kväll.
Jätte kul att vara i ett sällskap som jag inte vanligtvis brukar befinna mig i. Annki hade fixat och trixat-maten var super super!! Och första glöggen och pepparkakorna intogts i år!! Mmmmm så gott och mysigt!!

Tjejer vin och massa babbel= en kul afton!

"Värdinnan" Anki har precis avslutat middagenMaria är numera också en granne till mig. Våra småtjejer leker. Jättekul att prata mer med Maria denna kväll än det vardagliga hej som vi utbyter på gatan.

 
Många var både samtalsämnena och skratten denna afton. Och det blev varken tråkigare eller tystare av några manliga bekanta också tillslöt tillställningen denna kväll. Vilka??? ..kommer strax fler bilder...

Soffläge med Aftonbladet

Där jag bor har jag numera den stora förmånen av att ha en tidningsförsäljare igen. Förr om åren var det GT som såldes vid dörren på vårt område. Nu säljer "vår" tidningskille Aftonbladet. Det är guldläge dessa helgförmiddagar d inget annat står på agendan utan jag bara investerar i Aftonbladet och lägger mig på soffan och läser den i lugn och ro!! Klart han får dricks, killen! Det tycker jag definitivt att "vår tidningsförsäljare är värd!!

 På väg till gårdagens lilla tjejtillställning hos grannen- Tröjan är ett "lindexkap" i lite folklore stil. Jag verkligen älskar den!!


Norrköpings kungar på scen uppe i norr

Jag fick ett tips av en god vän att läsa denna recension i Gävle dagblad- Jag ryser i hela kroppen! Vilken recension!!Pluras bästa tid är nu
En sexa till EldkvarnGÄVLE ELDKVARN På förhand påstods det att Eldkvarn är bättre än någonsin förr. Det säger inte så lite detta, men jag har ingen som helst anledning att protestera.

Innertrion Plura-Carla-Tony visar inga som helst tecken på ålderskrämpor och leda på scenen. Tvärtom är det lika fräscht och medryckande som det går att önska. En kanonspelning helt enkelt och publiken var också med på noterna.

Inledningsvis kom ”Hunger Hotell” och underbara ”Vägen till paradiset” och Plura var genast varm i kläderna.

Han bjöd på bredbent rock i stil med ett sånt bredspektra som Bruce Springsteen, Uffe Lundell och blandade med influenser från Dylan och Cornelis.

Imponerande var även brorsan Carlas gitarrspel och alltid lika inspirerade Tony Thoréns trakterande av basen.

Tänk att dessa pojkar från Norrköping hållit ihop så länge, ända sen tidigt 1970-tal. Tack för det!

Eldkvarn är ett band med attityd som levererar och jag tröttnar aldrig på att gå och se detta veteranband.

”Somliga går i trasiga skor” var givetvis med på spellistan liksom ”Kärlekens törst” och ”Pojkar, pojkar, pojkar”.

Publiken var helt hänförd och ställde sig upp framför de gamla biografstolarna och tvingade fram ett par, tre extranummer.

Onekligen en av höstsäongens höjdare på Spegeln. Hoppas Eldkvarn håller på åtskilliga år till.

Stefan Andersson

 

Eldkvarn har aldrig varit bättre. I lördags kväll gjorde veteranbandet ånyo en imponerande spelning i Gävle. Sångaren Plura Jonsson är oförskämt fräsch.

Eldkvarn har aldrig varit bättre. I lördags kväll gjorde veteranbandet ånyo en imponerande spelning i Gävle. Sångaren Plura Jonsson är oförskämt fräsch.Fotograf: Jörgen Svendsen

Jag kan varmt rekomendera att boka in en kväll någonstans där Eldkvarn står på scen- de är kungar!!!


Morgon stund!

Ingen sovmorgon, här inte! Sitter  i lugnet av 4:ans morgon tv och dricker an kopp morgon tee. Det är lugnt och stilla både här inne och ute så här dags. Jag njuter av att ta vara på mornarna numera- att vara med när dagen vaknar. Visst fasen släpar jag med sömnen. Men den går att ta igen, som tur är.
Gårdage blev ingen tidig kväll. Men en kul kväll!! En tjejkväll som slutade med manligt deltagande!! Jag återkommer med denna tillställning.

Nu först till Dennis nya investering- Kolla in soffan och FOTÖLJERNA!! Gigantiskt stora! Skit snyggt verkligen! Han har god smak, min gode vän. Det här köpet var kanon och passar handen i handsken i hans hem!

 Jag får också lust att köpa en soffa. Även om just vit inte är att tänka på här hemma under de närmaste åren..


Överraskande vänner!! :)

Gårdagen avslutades med en trevlig liten inbjudan till en god granne denna afton. Skulle varit där för ca en halvtimme sedan- men lite sen från jobb och lite annat smått o gott som att hinna med detta lilla blogg inlägg gör att jag iallfall är på gång. Garanterat kommer det mer om denna inbjudan senare..

Under dagen idag kom ett trevligt mail med överskriften MAT!! Jag fick en hel påse svamp till av underbara Åsa!! Tack Anders-för era killar sa att det var du som låg bakom plockandet!
Mer om vad svampen används till kommer under morgondagen. Mums!!Känslan av att ha riktigt härliga vänner och en bra dag var definitivt inom mig när jag döm av min förvåning möttes av detta på min ytterdörr!!


Ett paket från älskade Katarina!! Kan säga att jag var hur nyfiken som helst och det gick fort att låsa upp ytterdörren för att sätta händerna i paketöppnande:)!!
Kolla innehållet- oj, vad glad jag blev!!
Katarina har en likadan som jag verkligen har fäst mig vid och talat om att en sådan vill jag också ha- vilket minne hon har!! Tack snälla du!!Nu rusa iväg-på återseende med massa massa mer om ikväll, och förresten även bilderna på en kär väns nya möbelinvestering- coolt trendigt och jäklar i havet vad lyxigt stort och snyggt- ni ska få se!!

Så blev de ärliga blå bruna..

Fyra helt blåögda tjejer har jag skapat. Alla har de väldigt vackra ögon. Och blåa. Men inte längre..!!! Helt plötsligt har jag numera en brunögd tjej i skaran..!!! Kan villigt erkänna att jag var väldigt tveksam när jag ficka höra om vad som komma skulle. När jag igår fick se det färdiga resulatet var det otroligt vackert!! Min i vanliga fall så vackra dotter blev om inte ännu vackrare genom att numera vara brunögd! Kan säga att hon såg rådjursliknande ut!
Visst är det häftigt att man kan ändra utseende genom linser..

 Kan undra vilken färg de två små kommer ha på sina ögon när de är i tonåren- då de gärna efterliknar sina storasystrar redan nu..:)!!


Spanska på tal..

Har tillbringat kvällen med att förhöra Matilda på spanska glosor. Spännande eftersom jag själv aldrig har lärt mig ett ord spanska. Jag kan berätta att min 14-åring log ganska rejält åt mina uttal.. ;) Alla skolväskor och blanketter om utvecklingssamtal och vaccinationer är klara och iordningpackade för morgondagen. Jag har suttit  och arbetat också. Blir nog sittande ett par timmar till, kvällsmänniska som jag är..-ska läsa in mig på lite arbetsmaterial. 

Läste förresten att det snöade inte så långt ifrån Lerum. Kan ni tänka er- jag har idag ringt och ordnat däckbytar tid. Inbokat oklart i almanckan i nästa vecka. Det vore alltså rätt ok om snöandet stannade där det är och inte kom ner hit ännu..
Läste också att en misstänkt VARG har promenerat genom en del av kommunens gator- kan säga att jag tycker att den kan göra som snön och INTE hålla till här nere!!

Nix, mina vänner dags och höja koncentrationen till arbetspärmen!

En av mina tjejer, gissa vem..??, har förresten gjort en STOR förändring idag.. JÄTTE HÄFTIGT!! Fast lite märkligt ändå.. ni ska få se..

 

Morgonadagen inväntas-allt är packat o klart! Vilka duktiga tjejer, jag har!! :)

Vintervita fötter

Passade på att ta med mig Wilma ut föratt leta vinterkängor och allväderstövlar under eftermiddagen. En snabb sväng till Allum, var min tanke.. Så blev det inte! Vi har varit i alla Allums skoaffärer och det tog tre timma. Hur många par skor min lilla fröken har provat, ja det vet jag inte. Allvädersstövlar kom vi definitivt inte hem med! Till Wilmas smala fot med hög vrist finns det inte en stövel att tilgå med rätt passform. Alla är hur breda so helst emot hennes fot. Vinterkängor var inte heller det lättaste. Tillslut efter mycket letande hittade hon dem- En vintervit känga!!! Mjuk o varm innuti och en snäflinga märkt på utsidan- och ungen smallt direkt..Och den passade!!! Efter allt provande och letande var det inget att tveka på- det blir vintervitt på Wilmas fötter denna vinter!!

När jag själv var i Wilmas ålder hade jag ungefär samma svårigheter som Wilma att hitta passande skor. Jag kommer ihåg hur mamma led av allt provande, innan jag tillslut hittade någon sko som passade. Såda tur att detta växt bort!! De flesta 38:or sitter idag som ljutna på mina fötter- och jag ÄLSKAR skor och stövlar!! Jag går verkligen igång på snygga sylvassa klackar..;)! Morfar var skomakare och genom honom har jag lärt mig att sköta om mina skor- detta innebär att jag har en rejäl skosamling idag. Och den fylls hela tiden på, för vilken kvinna kan missa ett par snygga skor som man springer på..???

 Vinterns vintervita!!

Det blir inte alltid som man tänkt sig..

..tänk så bra det kan bli ändå..;) Den planerade eftermiddagen sprack ganska så rejält, då det blev en tur till vårdcentralen istället. En av tjejermna behövde akut till provtagningen. Eftermiddagen fick helt styras om. Efter ett par timmar och provsvar som visade friskhetstecken istället för infektion var jag tillbaka i en eftermiddag helt utan förpliktelser och schema-det var bara nu som gällde. Härligt!! En eloge förresten till Lerums vårdcentral och alla fantastiska sköterskor och doktorer som jag har besökt genom åren. Och framför allt hur bar de är på att ta mina ungar!!Gårdagens eftermiddag bestod av pannkaks stekning till ett helt kompani. Med sex tjejer vid köksbordet som alla ÄLSKAR pannkakor blev det till att sno ihop en stor sats smet och jag blev stående vid spisen med stekpannan en bra stund. Efter maten var det sex mätta och belåtna tjejer som glatt forsatte med sina aktiviteter!

 Sån tur förresten att jag fortfarande besitter med gamla stora köksbord. Inte det vackraste men oj, så praktiskt!! Har haft planer på att slipa och olja det och ska ta tag i detta. Hur slipar man detta bord tro?? Vem besitter en slipmaskin och en hjälpande och lärande hand?? Eller kan man slipa ett helt bord för hand?? Hm,...


Funderar över julklappar upp till norr..

Idag blev det ännu mer påtagligt att julen börjar närma sig.. Matilda hade Lone med sig hem efter skolan. De satt och pluggade engelska. Kom då på att julklapparna till Ine och Leo där högt uppe i Norra Norge måste ju vara färdiga i tid. Paketen ska ju med Lone upp när hon åker upp till Mosjön för julfirandet. HM..jag måste verkligen börja fundera ordentligt på vad var och en ska få för julklappar i år. Jag har ju några paket att inhandla kan jag säga.. En så länge har inga önsklistor från ungarna dimpt ner, konstigt nog.. ;)!!

Hann  med en fika med Katarina när de små var och använde sina ljudresurser i kören. Stackars Katarina- oj så dålig hon har varit av det aktuella vaccinet.. Härligt att hon nu är på benen iallafall!!
Matilda och jag äger varsin soffa ikväll-och hon är den sm får äga fjärrkontrollen-sån tur att vi vill se Husfruarna bägge två..;)

Två duktigt pluggande tonåringar vid köksbordet, denna eftermiddag- Matilda och Lone!!


Ljus i detta gråa

Min energiladdade morgon fortsatte med mer påfyllning av denna vara genom bollning av värderingar och tankar över en kopp kaffe med en god vän. En ganska så kravlös stund men ändå så otroligt utvecklande och ytterligare ett steg framåt i det som är jag. Stunden nu har tagits tillvara av att njuta av några musikaloska toner av Svante Thuresson och hans vänner. Oj, vad jag diggar den plattan i nuet! Tänk vilken drivkraft musik är.
Idag är annars en vädermässigt grå dag. Det blir levande ljus från morgon till kväll som lyser upp vårt hem. Vilket inger en stor dos av mys! I min nya fina ljusstake som jag fick av Katarina i helgen byts uppbrundna värmeljus ut på löpande band!Så glad jag är över min nya ljusstake!!


Hua mig så rått vädret var idag..

..och ändå härligt bitande in i kinderna. Nu är det definitivt dags att pallta på sig rejält på mornarna. Med underställ och överdragsbyxor under didricksonjackan var det allldeles persfekt, denna råa morgon. Trots få timmar sömn känner jag mig härligt pigg och alert inför dagen efter dagens morgon. Först blev det min egen runda och sen en tur till och runt skolan.Däefter en kopp morgonkaffe och lite småprat hos min moster. Frukostdisken och sängbäddning är avklarad och nu ligger dagen här framför mig. Jag är härligt laddad!Inga 8 timmars sömn i bagaget här idag- men pigg och stärkt av dagens morgonpromenix!

Precis hann ljusen slockna..

..och jag är färdigskriven för denna natt. Konstigt det där egentligen-när jag väl sitter till ro och allt är stilla och lugnt, då är det bara jag och orden som gäller. Jag hinner nästan inte att få ner orden som på något sätt kommer till mig. Spännande!- Ja, faktiskt! Som ikväll när jag satt några skrivgöromål som jag inte från början direkt brann för- Så när jag väl har hittat till min alldeles rätta sinnestämning för att skriva- ja, jag bara skrev och skrev, orden bara kom till mig och jag skulle kunna skriva hela natten lång-om det inte varit för att jag också vet att morgondagen blir så mycket bättre om jag sover några timmar..

Jag läste på min dotters blogg om allt hon borde och jag kan bara ge henne och oss övriga samma ord på vägen-nuet och din känsla! Och vad min känsla säger mig om detta nu..:) Det får ni ta del av imorgon! Sov gott!!


"Världen bästaste Amanda" - för att du är du! http://ate.blogg.se/

Att ta tillvara på nuet..

Krokarna som inhandlades igår är på plats och badrummet skurat. 

 
Visst blev det fint??? Jag är riktigt nöjd!! Allt till Fotbollsgalan på tv i bakrunden. Jag gjorde valet att ta en paus och satte mig i soffan när Klas Ingesson stegade fram på tv:n. Jag hörde honom berätta att hans sjukdom hade lärt honom att meningen med livet var att ta tillvara nuet. Så otroligt kloka och starka ord!
Jag har egentligen inget mer att tillägga till hans ord merän att jag berördes till fullo och vet att det är sant-
meningen med livet är att ta tillvara på nuet!!
Själv har jag tagit tillvara på nuet genom njutningen av en kopp te och levande ljus vid köksbordet. Jag, mina tankar och nuet!Teet är uppdrucket och nuet skall tas tillvara genom lite skriftsgöromål vid datan, medans ljusen brinner vidare..


Julen är redan här..

..iallafall om man som vi har varit på Ikea idag. Julpynt från topp till tå på varuhuset. Vi riktigt längtar efter att ta fram våra tomtar och göra lika julfint här hemma!
Detta var iallfall första feberfria dagen på ett tag och därav denna lilla tur. Skolan får vänta tills imorgon. Mycket inspiration och en hel del idéer till att överföra här hemma tog vi med oss hem. Och att titta på alla juliga ting tog sin lilla tid- tillsammans med lunchen blev det en halvdag på Ikea denna måndag.
Då vårat källarförråd innehar ett antal kartonger med alla sorters tomtar och juldekorationer blev det till att låta bli dessa inköp. Hur vackra de sen än är.. Men som sagt självklart längtar vi nu efter att 1:a advent ska komma lite närmre i tiden, så att vi kan plocka fram våra kartonger och skapa den där underbara första känslan av jul som pyntet till 1:a advent gör!Det fanns många olika varianter av "juliga små rum" att prova på Ikea idag.Mormor var med på dagens lilla tur. Här med sina älskade barnbarn!! :)Kolla in den nya designen på Billybokhyllan, som Wilma och jag blev helt förälskade i! Hur coola som helst. Till "rätt" inredning givetvis!!Dagen på Ikea är till ända och vi har lagt undan julkänslorna för ett litet tag. Sån tur att vi här hemma älskar att mysa med levande ljus och har lyktor och ljusstakar att lysa upp mörkret där ute med, även innan julen. Det blev en mysig kvaäälsmåltid för en stundsedan vid köksbordet med mycket "julprat" på de små och levande ljus på bordet!!


Morgonstund har..

Jag tillhör gruppen sk "kvällsmänniskor", eller rättare sagt nattmänniskor. Allt pluggande genom åren har tex oftast skett nattetid, liksom storstädning osv. Vad gällde mornarna, så var jag inte alls lika pigg! Hade oftast ingen energi alls förrän förmiddagen gått över till eftermiddag. Det är många dagar genom åren som jag inte har gått ur sängen förrän under eftermiddagen. PÅ den tiden som jag arbetade på hotell och vi hade en form av skiftarbete, bytte jag så fort jag kom åt bort mitt tidiga morgonpass emot kvällspasset.
Numera älskar jag att ta tillvara tidiga mornar. Jag uppskattar att vara delaktig i dagens uppvaknande. Jag har successivt tagit mig dit jag är idag. Som ensamstående 4-barns mamma och behov av egen tid, fanns det bara den utvägen att hitta tid till mig själv. Det var att sätta klockan på ringning och gå upp innan barnen. Detta steg på morgonen har inte alltid varit det enklaste steget, då jag allt som oftast inte sluter ögonen förrän vid midnatt. Attans, mina vänner vilken dragningskraft detta steg har idag- att vakna till i min egen takt tillsammans med stavarna under och andas in en massa syre och frisk luft. Känslan jag bär med mig in efter 45 min är nästan obeskrivbar. Den "lyfter" mig genom den nya dagen. Idag tar jag mig allt som oftast en stund med mitt morgontee också innan någon annan börjar russla runt. Att sitta där i lugnet med bara mig själv som sällskap över teet är ett mycket berikande morgon möte! Tankarna får sprudla fritt utan att bli avprutna- ett leende på läpparna och ny kraft och energi har hämtats till denna nya dag!


Natten är här

Det ena värmeljuset efter det andra slocknar och söndagskvällen är snart till ända. Jag passade på att mjuka upp mina fötter i ett varmt, varmt fotbad av såpa till filmen. Lite filande, fotlotion och en plastpåse på varje fot, strumpor däröver och mina fötter är som nya imorgon bitti. Härligt! Jag njuter av den sena och mörka kvällen. Och av tystnaden. Tystnad är en ingrediens idag i mitt liv som jag har fått lära mig att uppskatta. Ett arbete som har tagit sin tid, men har varit värt allt. Idag kan jag se tillfällena med tystnad som riktigt njutbara.  Kan villigt erkänna att jag är lite småseg av den sena natten igår..Veckans avslutande timmar har gått i ett lugnt och skönt tempo. Jag ser fram emot en ny vecka!Godnatt för ikväll!

Söndagstur

Söndag och Allum. Man är ju precis inte ensam om att har saker att inhandla en söndag. Sladdar och lite andra tekniska ting stod på inköpslistan. Egentligen inget som jag brinner för, men ändå måste ha för att vissa behövliga ting som innebär god kvalité för mig ska fungera. Dennis är en klippa i dessa lägen. Sladdar och teknik har han definitivt koll på och står gärna till tjänst.

Självklar blev det även besök i affärer som inte egentligen var aktuella för dagen. Så visst kom jag hem med den teknik som behövdes- men även lite annat smått o gott..

 
..som här lite nytt i krokvägg bla till vårt badrum. Det kommer verkligen bli snyggt. Jag målade ju mitt badrum i somras och nu hittade jag äntligen krokar som jag ville ha. Hittade dem på Jula till ett helt suverät pris!! :)

Han med en musikupplevelse också iform av Stefan Andersson också som underhöll på Allums scen denna söndag. Jag gillar Stefan Andersson och är svag för aukustiskt, det blev till att njuta av några låtar med honom.Nu ligger Matilda och jag och myser framför tv:n. Dags för en kopp kvällstee och film- mys även denna söndagskväll!!


Tidig söndagsmorgon

..skulle man allt kunna troo när man ser denne, en av Lerums stolta fäder inta farsdags frukost. Men icke sa nicke, klockan var redan slagen elva denna förmiddag när jag hälsade på hos de tre grabbarna Johannesson för att inta en kopp förmiddags kaffe. Dennis satt precis och avnjöt sonens farsdags frukost, pigg som en lärka..eller???? ;) Tack Marcus för att du fixade en riktigt god kopp kaffe!!Känner ni igen er i "piggheten, pappor- denna farsdags söndag???

Efter kaffedrickandet hemma hos Johannessons var det inhandling av en del tekniskutrustning som stod på spel. Sån tur att jag har en teknik kunnig vän som Dennis att tillgå -som gärna ville ta sig en shoppingrunda på Allum idag..mer söndagsbilder fulla av ögonblick kommer efter middagen..!


Trevlig lördagsnatt

En sen middag bjöd ju gårdagen på.  Kockarna ni såg- vilka var de då???

Hemma hos Anki åt vi denna middag. vi tre singlar emellan- Jätte trevligt !

Kvällen blev sen natt och nästan morgon denna lördag hos Anki. Anna och hennes " nallebjörn" Lars  kom och med fram på småtimmarna. Lättsamt glatt och trevligt ooss vänner emellan. Inte så ofta vi syns men  de e kul när vi väl syns!


 Natten eller morgonens sena timmar känns av idag kan jag lova. Dagen idag har ändå tagits tillvara och många höjdpunkte har passerat- Ni ska få de bästa bildbevisen av denna farsdags söndag om liten stund... :) Mer nöje och på återseende!!


Sen, sen natt eller tidig morgon

Hur man än ser det så har klockan passerat midnatt för längesedan. Kvaällen har varit lång, pratsam och mycket trevlig i goda vänners lag. Madnas några av dem fortsätter trevligheterna är det nu dags för mig att sova några timmar innan klockan ringer och en ny morgon ligger vaken framför mig.
 Ni som är vakna kan
redan nu fundera på vilka kvällens kockar var som slog sina huvuden ihop och fixade ett gott och trevligt middagsbord denna lördags kväll.. :)!!                                                                                                                                                      Fortfarande har jag kvar min myskänsla nu när jag sitter denna natt i mitt nersläkta hem. Har varit inne och "snusat" lite på min Matilda som somnat med tv:n på. Matilda är en mysig unge, eller unge..hm..snart 15.. men ändå "min lilla unge"..Hon är omtänksam, och jätte mysig! Nix, dags att släcka ner både datorn och mig själv!


Fikaungar och farsdag

Här är de älskade fika ungarna. De här tre verkligen ÄLSKAR fika..vem gör inte detta förresten..,)!!Nu nalkas ockå strax alla fäders stora fira dag. Kan undra hur många slipsar som har sålts idag! Mina små förärar sin pappa med dessa fantastiska alster imorgon.Under eftermiddagen har här hunnits med damsugning och tvättning av golven. Allt till tonerna av Svante Thuresson och hans vänner på Cd:n!! Det känns riktigt härligt att hoppa in i duschen nu.. det nalkas lördagskväll..

En mysig lördagsförmiddag

Idag har vi en mysig lördag här hemma. Med Katarina och Evelina på besök och fika på bordet är det riktigt myspys. De små leker utan att vi hör dem och Katarina och jag degar på soffan- Katarina tillhör skaran som mår lite kasst efter intag av dags aktuella sprutan. Jag passar upp så mycket jag nu får- Katarina är inte den som låter sig passas upp utan snarare tvärtom. Kolla in vilken fin överreaskning jag fick av henne idag!! Jag blev jätteglad!!

Jag återkommer senare med bilder på mysiga fika ungar och fantastiska "farsdagsteckningar" hej, hej!!


Snyggt och praktiskt

Som sagt hittade lite smått och under min promenad inne i centrum tidigare idag. Det blev bla ett besök in till Peter på Jemtfelt Sport. Peter och jag lärde känna varandra för ganska exakt 18 år sedan, när vi gick i samma föräldragrupp. Tänk vad tiden går- våra förstfödda är snart myndiga- och hur gamla är inte vi då..;). Vidare har vi sedan dess bott grannar och umgåts. När vardage rullar på går det ibland ett tag mellan varven som vi syns, så faktiskt pratatde vi om att det var dags synas snart. Det är alltid lika kul att umgås över lite vin och mat med Peter och hans Carola. Få se om han drar ihop något nu, framöver..;)!

Här är lite smakprov som jag hittade inne i hans butik idag- faktiskt till riktigt bra priser!!

Här Didriksson till barn! Jag har en nästan identisk också vit, som jag har använt i ur och skur- en superjacka!! Skulle klä mina tjejer också!!


Fleece tröjor i alla möjliga varianter,färger och priser. Hittade tom en i lila! Den vita på bilden kändes som en riktig höstvärmare.Min absoluta favorit hos Jemtfelt idag- Kolla in träningsskon från Reebok! En hög modell i svart oc rosa. Hur läcker som helst. Jag bara älskar den!! Den skulle passa perfekt i min skoparad:)peter och Stefan fanns bakom disken denna dag.
Bakelsernas dag!!!

Jag överraskade mina små prisessor med bakelser idag, denna Gusva Adolf dag. Bakelsernas dag!! Jag inhandlade mina bakelser på Kaffedoppet. Kan undra hur många bakelser de producerar  en sådan här dag?? Vi var många i kö för att handla där idag., men jag är övertygad om att begeriet kör på högvarv hela dagen, så du som vill ha lite extra mys denna fredag- ta en svang om centrum och kaffedoppet och köp underbart goda Gustav Adolfs bakelser!! :)


Under min promenad i centrum denna förmiddag passade jag på att kolla runt i min grannes butik..ni ska strax få se några bider som kulle passa i våra gardrober här hemma..:)


Debatt

Jag hamnade framför tv:n igår kväll och fastnade framför programmet Debatt. Viktiga saker debatterades om barn, föräldrar och relationer. Många kloka ord sades framför allt av Kattis Ahlström!! Oj, vad hennes uttalanden under programmet har fått mig att tänka till om programmets ämne. Hennes lugn, säkerhet, kompetens och kloka uttalanden befäste jag definitivt! Sån tur att jag "zappar" över till "rätt" kanal emellanåt!!

En härligt lugn förmiddag har passerat. Det är höst, grått och fuktigt ute- men HELT vindstilla!!! Med rätt kläder är mornarna helt fantastiska- I know!!

 

Några kvällsbilder från vår underbara gård, denna höst

Nix nu das för en härlig koppa tee i lugn o ro- och sen..japp ni ska få se!! :)


Byxtips

Två par nya byxor har inhadlats till min garderob. De rutiga hittade jag i en tidning som passande för just den figuren som jag besitter-den raka! Sitter hur bra som helst. En riktigt snygg byxa som kan varieras med tillbehör och upplevas som både coola och snygga!!
De svarta är ett par i skinnimitation och är riktigt jäkla coola till alla olika sorters tunikor och storskjortor som finns i uppsjöar, denna höst och vinter. Paljettlinnet gick inte att motså, det fick bara slinka med helt enkelt. Det är otroligt snyggt!! Kanske blir det premier i helgen.. ;)!!
De här är alltså några av mina helt självklara val att inhandla på LINDEX, denna säsong!!Alltid lika kul att inhandla något nytt och klädsamt, som jag trivs i!


Novemberblask och vinterdäck

Imorse var det lite snöblask som föll ner med regnet. Inget som stannade på backen men blandningen fanns luften under min morgonpromenad. Jag var faktiskt helt övertygad om att jag skulle få krapa bilrutorna nu iväll när jag skulle åka från jobbet. Sån tur att jag inte hade rätt! Jag tillhör nämligen skaran som inte ännu har tag tag i däckbyte på bilen..Det får bli ett telefonsamtal till killarna på verkstaden för tidsbokning imorgon.
Mörkt ute när man går iväg och mörkt när man kommer hem.. ja nu är den här, den allra mörkaste tiden på året. Den årstid som allra mest lyses upp alla underbara levande ljus! Mysigt! Det som är ännu häftigare är att det inte alls är långt kvar till ljusare tider.. Bara knapp en och en halv månad kvar på 2009!! Därefter kommer ljuset med det nya året. De ni!!
Ställer åter igen mig frågan om vart året tagit vägen. Ytterligare ett år med en massa nya lärdomar och erfarenheter och framför allt ytterligare ett år på min resa framåt emot...ja, gissa de ni..;)! Jag vet precis vart jag är på min väg idag- känns bra, riktigt bra! Ett nytt bevis på min utveckling framåt kommer jag att få i slutet på månaden!! :) Jag återkommer med stor sannolikhet om detta ögonblick!
Jag kan helt klart se att jag aldrig hade tagit mig dit utan referens av mina tidigare år och lärdomar. Jag ser definitivt det härliga med att nå dit jag som jag är på väg!!

 Jag återkommer med lite bildbevis på nya klädinköp om en stund. Nu ljus och mys..!! ;)

Bra reklam

Bra reklam säljer. Visst är det så!! Som denna reklam som kom på tal i ett samtal med en god vän igår.
Beskåda och njut av Dregen!


Värdefulla möten

Gnld och dess produkter introducerades i mitt liv genom Åsa. Fantastiska Åsa.! Tänk vad givande det är med en massa nya möten i livet. Jag hade ingen aning om Åsa existens innan min nuvarande anställning. Numera har jag en fantastisk klok smart och sifferkunnig arbetskollega och underbar vän.
  Det händer
ofta att Åsa piggar upp allas vår tillvaro med skämtsamt mail. Mail som gör att jag spricker upp i ett gapskratt framför datan. Åsa är kul enkel och cool!! Jag är något avis på hennes svarta nya klackar med nitar..;)!!- men otroligt glad över att idag ha Åsa och GNLD i mitt liv!!

Pigga upp ditt hösttrötta jag!!

Mer än någonsin är det nog dags att tillföra kroppen en jämn balans av vitaminer. Har du tex rätt intag av
omega3 ?? Hur ser din kost ut? Känner du dig trött och hängig? Ett bra tips är att tillföra kroppen kostillskott från GNLD. En kvalitetssäkrad producent. Jag kan själv visa på vilken förändring i effektivitet och energiflöde som jag skapat mig genom regelbundet intag av GNLD: s produkter som, OMEGA3, KAL_MAG Plus D,och FORMULA IV.
 

Att pröva PRO VITALITY kan vara ett tips till den som känner sig sliten så här års-den ger energi om nåt!!
PVP
I dessa förkylningstider kan ett intag av ALL C vara bra.


Att GNLD också har börjat med barnvitaminer i form av VITA-SQUARES, ÄR FÖR MIG HELT SUVERÄNT. Jag vet att tom min lilla Selma får i sig dagsbehovet av vitaminer..!! Wilma älskar dessa vitaminer och tar själv sin dagliga dos. Selmas intag mosas in i maten, utan hennes vetskap-kräsen som hon är.
 

Ett tips- vilka vitaminer du sen en tillsätter din kropp-checka av producenten så att tillförsen blir den investering i din kropp som du vil ha! GNLD är en kavlitetssäkrad producent.

Så för dig som vill ha mer energi och vill byta ut ditt lite trötta jag mot härligt välbefinnande- Hör av dig till mig, så får du veta mer om GNLD: s fantastiska produkter!!
 

Stora möten i stora staden

Gårdagens energi började med en 45 minutare utan sytavarna, efter det att jag följt småtjejerna till skolan. Trots lite droppar uppifrån, så gav min runda mig en fantastisk känsla och energiflöde. Väl hemma blev det lite markservice och iordningställande av mig själv för dagens kommande arbetspass. Idag var också en dag som Maria och jag fick ihop våra almanackor. Vi kom på att vi inte hade setts sen i början av sommaren..!! Det blev ett par timmar vid köksbordet och en kanna kaffe. :) Det är alltid lika kul att träffa Maria, barndomskamrater som vi är. Faktsikt så har jag kännt henne i hela mitt liv. Maria är 11 månader äldre än vad jag är och våra mammor har alltid varit vänninor. Missminner jag mig inte så har de gått i samma klass till och med! Det är enkelt att umgås med Maria inga krussiduller eller komplicerad tillvaro. Jag bara är när jag umgås med henne. Härligt!!Fantastiska Maria!!

Dagen idag fortsatte med fler stora möten. Var i stora staden och tog först en kaffe med en god vän. En god vän som gör en spännande resa. För varje gång vi hörs av har min vän vuxit och utvecklat sig framåt i sitt liv, trots begränsade möjligheter inom vissa områden. 
Att följa utvecklingen av min väns nya fas som egen företagare ser jag fram emot!! Bra jobbat, min vän! Livets väg är inte alltid den enkla och min vän gör ett enastående arbete!!.

Därefter var jag på ett för mig mycket spännande och utvecklande möte. Jag träffade två kvinnor som gav mig en otrolig styrka och känsla inombords. Känslan av spänning, och glädje!!  Jag ser definitivt fram emot att möta dessa två igen.

Nu under eftermiddagen har Katarina och jag hunnit med en kopp medan våra tjejer var på körövning. Vi värmde oss med lite kaffe och härligt och varmt snack inne på Ahlséns fik.


Katarina på Ullevi somras!!

Halloween avslut med Jessica

Jag hade som sagt sgt adjö till firandet av denna hötid när jag begav mig till jobbet i söndags.. Sån tur att jag besitter egenskaper som flexibilitet och spontanitet! På jobbet blev det nämligen årets definitiva avslut av Halloween högtiden med Jessica.

Vackra vackra sprudlande spralande Jessica!! Lika vacker utklädd!!Läskiga spöken

Så här läskiga begav sig mina i vanligt fall så flickiga tjejer ut i lördagskvällen. Oj, vad kul de hade på partyt. Och oj, vad mycket godis de hade med sig hem. Tack all snälla grannar som uppskattade dessa små spöken med en massa massa godis! Tjejerna var överlyckliga när de kom hem!

Wilma håller på att smikas framför mormors hallspegel- Läskigt eller hur??Wilma färdigutklädd! Vilket resultat-Är det verkligen hon..??

Selma-lika läskig som sin syrra!!

   

Systrarna Eng- Fulla av bus!!
Selma tyckte att månen var riktigt läskig denna lkvällLäskigt värre denna mörka kväll!! Visst blev den rosa hårfärgen superbra, som vi inhandlade på Face shop parfymeri i solkatten!!Oj, så många läskiga spöken som dundrade in i vår hall-jättesugna på godis!!

Kan tilläggas att det inte var lika kul att tvätta rent sig av allt smink i ansikte och hår..

Själv trodde jag att Halloween spökandet var över för detta året..men ni ska strax få se mer..


Morbror och moster på besök

Alltid lika roligt att ha morbror Lars och moster Märta på besök. Givetvis hade de också besökt kyrkogården denna dag och sedan stundade middag hos mamma.

Det blir alltid tillfällen till många skratt när moster och morbror är på besök. Morbror Lars bjuder ofta på många skämtsamheter på sin skaraborska. :)En läskig vampyr var också gäst vid middagsbordet denna lördag hos mormor! :)Wilma åt en rejäl portion av mormors mat, innan det stundande Halloweenpartyt.Mamma, morbror Lars och moster Märta väntar med spänning på " bus eller godis" besök!!Så här rosa blev mina händer av all färg som gick åt till att skapa två läskiga varelser som skulle bege sig ut i den mörka kvällen. Först på Halloween party och sedan "bus eller godis". Mina tjejer verkligen älskar att klä ut sig !! Ni ska få se hur läckert läskiga de blev..!!


Ett hjärta och en ros

Mormor och jag år 2009. Jo, faktiskt. Jag får alltid en känsla av mormors närhet när jag besöker henne på kyrkogården. Och morfars också för den delen.Igår under vår förmiddag i Solkatten hittade Selma och jag en fantastiskt vacker gravdekoration inne hos Blomstershopen. Eller snarare ute hos dem. Föra alla gravdekorationer är placerade utanför Blomstershopens lokal ute på Bagges Torg. Det var här vi sprang på detta hjärta av mossa klädd med en rosa ros. En varm känsla av mormor skapades inom mig och jag gjorde det självklara valet att inhandla denna fantastiska dekoration. Min mormor tyckte mycket om rosor och hon hade rosa rosor växande utefter husfasaden. Dessutom hade hon ett varmt hjärta. Den här dekorationen stod det helt enkelt mormor på!! Förresten ta er en promenad och en titt på Blomstershopens dekoratioer. De är fantastiskt vackra!


Selma som aldrig han träffa sin gamla mormor tycker ändå om att följa med att "hälsa på" vid graven. Hon pratar och funderar högt om allt där på kyrkogården. Hon är också otroligt duktig på att gå och uppföra sig lugnt och stillsamt. För mig är kyrkogården en plats till eftertanke. Här vilar lugn.Jag är övertygad om att min lilla prinsessa, här målad till vampyr, också gläder min mormor mmed sina tankar och funderingar. För Selma frågar och undrar MYCKET och min mormor, ja, hon skrattar varmt och gott där i sin himmel åt Selmas funderingar.

Titta så vackert dekorerat!!Sov gott, mormor och morfar så syns vi snart igen!

RSS 2.0