"Bus flickor"

Under mitt fredags pass på jobbet, möttes jag av dessa två vackra flickor i receptionen. Sandra och Jessica. Att jobba helg med dessa två innebär bus gäde och skratt. Jag är övertygad om att detta smittar sig till våra kunder!Vackra som attan Sandra och Jessica!!

Och alltid glada och spralliga!!Förmånligt att ha dessa två omkring sig en dag på jobbet!! :)


Bus och mys

Väl hemkommen från en lördagseftermiddag hemma hos mamma. Morbror och moster från Götene var på besök och det vankades middag. Återkommer med bilder från middagen. Därefter blev det sminkninga av tjejerna. Nu är de på Halloween.party och vi vxna har dukat upp med mys i vardagsrummet. Det är bara att välja vad som vill intagas- Jag lovar här finns smakprov av det mesta denna afton.
NJut med ögat av våra läkerheter, du som inte är här..;)!!Nu är kaffet färdigt. Precis lagom till stundande "dansbandskampen" och småtjejernas hemkomst från Halloweenparty. En lördagskväll med blandning av bus och mys bland små som vuxna!!


En lördags tur till centrum

Selma och jag begav oss till Solkatten under förmiddagen. Solkatten bjöd på ansiktsmålning av duktga elever från Lerums gymnasium. Selmas mål var att bli en vampyr idag!!


Min lilla prinsessa blev läskigare och läskigare ju mer målad hon blev......och efter en stund var hon mer lik en vampyr en sitt vanliga prinsessaktiga jag..

Fantastiskt bra annordnat arrangemang, denna ansiktsmålning. Många målare, inga köer utan alla som ville hanns med. Solkattens ombyggnation blir kanon, tycker jag. Vi har ett trevligt centrum och ett bra utbud av affärer och sortement! Om vardagen är knapp, så ta dig en tur till Solkatten under helgen. En rundvandring i affärerna som har otroligt mycket i sitt sortement att erbjuda oss lerumsbor vad gäller god kvalité! Därefter en avslutande fika med en filt om bena ute på Baggestorg. Lockande  eller hur??!!

Dagens koncentration låg på  att hitta sprayfärg till tjejernas häxutklädnad, senare idag. Givetvis fann vi detta hos Face shop Parfymeri.
 


Som ni ser inhandlades det rosa sprayfärg och även en flaska trind, i helt ny förpackning! Trind är det bästa lack av nagelförstärkare som jag har prövat. Naglarna växer så det kanakar och blir starka och hårda. Trind finns som sagt i sortementet hos Face shop parfymeri på Solkatten!!
Affären är under ombyggnad som andra delar av Solkatten. Jag kan bara tänka hur bra det kommer bli ihop med den alltid trevliga personalen!!Selma hade gärna inhandlat fler saker än bara sprayfärgen. Face Shop parfymeri bjuder på ett stort och bra sortement!!Säg vem som inte hittar sin rätta färg här??!!

Dofter finns det gott om inne på Face shop parfymeri. Dennis som gjorde oss sällskap under vår förmiddag i Solkatten, inhandlade detta från BOSS.  Så nu är han redo för utgång även denna helg!! ;)


3 goa "grabbar" på turné denna kväll..

Här är de tre som kommer att göra sig sedda i Lerums uteliv denna fredagskväll. Roliga som attan och i rätt bra skick för sin ålder. . ;)
Det bjöds på många goa skratt under umgänget med dessa tre i kväll.  Medans grabbarna tre har fortsatt ut i Lerums natten är min kväll snart förbi. Kan undra vem som mår "bäst" imorgon..? ;)


Matilda och Winnerbäck

Återigen en påminelse och uppskattning till telefonen. Fick för en stund sedan ett fantastiskt smakprov av Winnerbäcks pågående konsert i Göteborg. Min Matilda är på plats avnjuter denna konsert och omtänksam som hon är, ringde hon mitt iallt och lät mig njuta av Winnerbäck live genom luren!! Tack, älskade unge!
                                                            
Min underbara Matilda!!Njut här av Winnerbäck och Miss Li. Och texten, mina vänner ja, texten..!!!

Music-time

Vilken massa härlig musik det kan spelas och njutas av på dessa prylar. Släng ett öga och bedåra mästerverken!!

Kolla kolla!! En musikant bland alla instrument!!Ja, visst är det så att viss miljö påverkar lugnet och harmonin mer än andra. Att hälsa på i den musicerande världen är för mig ett sätt som påverkar mitt välbefinnande till det positiva!!


The high end of low- Marilyn MansonMusiken sprudlar ur högtalarna i denna eminenta miljö som jag befinner mig i för tillfället!! Nu är det Mansons röst som hörs och senaste albumet the high end of low. Sån tur att jag genom åren har matats med lovord om mansons musik och att jag gav honom en chans. Lyssna och knäck koden själva till att digga Mansons musik!! The high end of low är riktigt jäkla bra!!!

Fredagskväll

Jag har jobbat färdigt och har nu en stunds umgänge med massa, massa musik. I love it!!! Vad sägs om att ha närhet till Gibson Les Pauls standard och Gibson supreme..!!?? Livet leker och jag har hur kul som helst med dessa exklusiva musikinstrument och människorna i min närhet. Har ingen kamera sladd med dessvärre. Bilderna på alla vackra ting i denna miljö får komma senare. Kan avsluta med att bilder på underbart vackra Sandra och Jessica också kommer pryda min blogg imorgon. Vilka fantastiska arbetskollegor som jag har. Och vackra som tusan är de bägge två!! see you!

Uppskattande vardagsmaskiner

Sitter och väntar på tvättmaskinsreparatör. Tänk vad bra jag har det som har både diskmaskin och tvättmaskin. Dessa dagar med en icke fungerande tvättmaskin har gjort att jag definitivt uppskattar dessa maskiner i mitt hem..!! Ikväll blir det till att mata in maskin efter maskin för att plöja igenom tvättberget som jag och ungarna har skapat under dessa dagar.
 
Min älskade tvättmaskin, naturligtvis köpt hos Ljungs i Lerum!!

Läste förresten om någon på facebook som hade telefonhaveri. Vilket elände det blir av en icke fungerande telefon. Så låst tillvaron blir. Kommer jag dessutom inte åt min telefonlista-hm, ja då snackar vi panik!! För vem kan sina kontakters telefonnummer i huvudet numera??Min älskade 3 telefon. Värdefull som attan!!

Ibland kan det vara skönt att ha telefonen avstängd. Att skapa sig en stund i tillvaron av att bara vara, utan att vara tillgänglig- men den vill jag allt skapa själv-INTE pga telefonhaveri!!

Kolla in mystjejerna! Imorse blev det dusch och sen ett par timmars mys i soffan. Hela veckan har gått i ett lugn och avslappnat tempo här hemma. Underbart!!Mina älskade små hjärtan!!


Vackra flickor och varma hjärtan

Tänk att ett lång långt avstånd här i världen kan kännas både mycket närmre och lättare. Facebook gör en del underverk..;)! Aståndet som jag berörs av idag och många andra dagar är alla de mil norr över som det är till Norska Mosjön och allas vår underbara "norska prinsessa" Ine. För mig och många med mig är det mycket saknad av att inte ha henne här i vardagen, sen hon flyttat långt upp i norr. Hennes egenskaper och utstrålning är en gudagåva!! Jag blir glad av Ine. Visst håller ni med mig, ni som också har en saknad av "vårt norska yrväder" här i söder???

Det häftiga med Ine är att hennes vackra yttre är en spegling av hennes varma hjärta som finns på insidan! Njut och bedåra, vackra Ine!! :)

Tack vara Ine, har jag haft den äran att möta fler vackra flickor med fantastika varma hjärtan. Här är några av dem:Idah-Världens allra bästaste frisör!!!Marie- Världens allra bästaste PT!!!!!Sandra-Världens allra bästaste instruktör!!!!!
Åsa världens allra bästaste GNLD-säljare!!!!!!!!!!

Så visst blir allas vår längtan här nere i söder påtaglig emellanåt, efter vårt grannlands allra varmaste hjärta. Sån tur att vi då har stunder då du är "närmre" via facebook.


Världens allra vackraste Ine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kom snart tillbaks!! :)


Spindeln i nätet-JAG!

Kolla in vårt "läskiga" spindelnät som nu pryder vår kökslampa. Kolla också in spindlarna som "kryper" runt i nätet. Vilken skapelse det blev i vårat kök! På bordet under står orange halloweenljus och väntar på att tändas på och brinna upp under helgen.


Vad innebär det om vi liknar våra liv till att vara ett fantastiskt stort spindelnät som är till för att utforskas i varenda tråd. Och utforskarna, ja, det är vi själva- den stora spindeln- ägaren av varje nät.. Hm, känns rätt bra! :)


Halloween dekoration

Halloween helgen närmar sig. Lite inköp gjordes i dag på Ica kvantum och Leksaksaffären till denna helg. Häxdräkter och all möjligt pynt att dekorera inför helgen här hemma.

Jag ser med spänning fram emot hur dekorationen ska te sig här hemma!!

Här arbetsklädd och redo att bemöta Xtravaganza kunder!


Bokstund

Gårdagens avslutande kaneltee har nu bytts ut i koppen framför mig till det härligt doftande gröna tee. En härlig stund så här på förmiddagen. Tidigare ha jag lyssnat till 2 fantastiska rimsagor "Den skrytsamma grodan" och Ugglan som inte ville läsa".

Wilma har haft högläsning. Både hon och Selma har knäckt koden till läskonsten. De läser bägge två flytande och orden som de klipper blir svårare och svårare. Självklart var det lite klurigare att hitta rätt bland betoningarna så att rimmen satt som de skulle-Wilma klarade detta galant! Att ta sig den stunden varje dag med högläsning är mycket utvecklande och en övning i att vara närvarande för oss stressade föräldrar..
Nix, mitt tee är nu lagom varmt och det är dags för min egna stund.

Lugn och harmoni

Har precis kommit hem från jobbet och sitter nu ner med en avkopplande kopp varmt tee. Mitt kvällstee är ett Yogi Tea introducerat i mitt liv för ganska exakt 2 år sen under min coachutbildning i Falsterbo.

Under mörka studiekvällar nere i Skåne bjöd min underbara coachkollega och vän, Johanna, mig på detta och grönt tee. Sen dess är jag fast. Tänk vilken njutning och lugn en kopp avkopplande tee kan ge! Rutinen som jag idag har när jag tar mitt gröna tee, är att ta några minuter med djupa andetag och bara vara, ihop med denna kopp. Tack, underbara Johanna för att du bjöd mig på "dina" teer!! :)
Det var också under denna utbildning som jag knäkte nöten till vilket kraftfullt verktyg mental träning är. Vilken schuss mitt liv har tagit sedan dess! I precis den riktning som jag har velat. Visst är inte livet alltid en dans på rosor, men jag har skaffat mig ett verktyg till att förhålla mig till allt det som händer i livet. Och jag tar mig framåt till just det som känns rätt för mig. Jag älskar mitt liv idag! Så sant som det är sagt.
Min mentala träning består just nu av en alldeles ny cd för mig: OASEN

Genom mitt arbete som hälsokonsult inom Xtravaganza använder jag mig också utav Xtravaganzas mentala träning. Dessa cd är ett av verktygen som ingår i Xtravaganzas program. Ett mycket kraftfullt och användbart verktyg! Min känsla av lugn och harmoni förstärks för varje tillfälle som jag tränar.
Jag får idag ofta frågan från deltagare på mina program hur ofta som jag idag tränar mental träning. Och faktiskt-Så gott som varje dag. Jag vet idag vikten för mig och mitt välbefinnande att ta mig den kvarten varje dag!
 

Så för er som inte knäckt nöten om verktyget mental träning- ger er tid till att
introducera detta i era liv!! :)


Pugh Rogerfeldt till Dergårdsteatern

För er som letar efter en musikalisk upplevelse i höstmörkret. Förhöj din och andras tillvaro med att lyssna till Pugh Rogerfeldt när han besöker vår kommun och Dergårdsteatern den 28:e november. http://www.kottemanagement.se/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=10

 

Biljetter inhandlas på www.ticnet.se


Lindex fan!!


Selma i ny skarf och ansiktsmask från Lindex


Lilla fröken iklädd skarf och mask som inhandlasdes till Wilma på Lindex idag.

Det blev som sagt en påse med lite blandade ting inhandlat idag. Jag blir verkligen glad av ett besök inne på Lindex i Allum eller här i Lerum. Alltid trevlig personal som ger kanon bra service. Och framför allt ett super bra sortement numera. Man har definitivt kommit ikapp sig från tantvarningsstämpeln som man hade för några årsedan. Jag är definitivt ett stort Lindex fan och det gäller gadroberna för alla familjemedlemmar i den här familjen!! Sån tur att vi har någon av det manliga könet här hemma..;)2 fantastiska skarfar, handskar och ett coolt armband-ja vad kan mer lysa upp höstmörkret..Skulle väl va när det bärs av mig..;) Som sagt Lindex-en klippa att för att förgylla tillvaron för ung som gammal!!


Eftertanke på Lindex

Idag har jag lyssnat, lärt och tagit tid till eftertanke. Umgänge med fyra döttrar i förskoleåldern till övre tonåren, kan ge mycket feedback till livet och verkligheten. Vilken jäkla förmån jag har av att vara mamma dessa fyra enastående ungar!!
Lindex fick sig ett besök av Selma och mig. Paket till helgens Halloweenparty skulle inhandlas. Självklart blev det några fler saker.. Smakprov på vad man kan hitta hos Lindex denna höst kommer. Nu dags för husfruarna. På     5:an 

Lugn takt

En morgon utan måsten är till ända. Bestämde mig igår för att ta till vara denna morgon och förmiddag till att bara vara. Så denna morgon började utan både telefonens alarm och promenad. Jag slog upp ögonen helt av mig själv. Jag låg sedan kvar länge och bara kände in dagen. Jag tog med mig en underbar känsla innan jag gick upp för att sätta påmorgonkaffet. Ungarna vaknade en efter en och det vankades frukost. De två små springer fortfarande runt i pyamas. Matilda är också uppe om än något trött och fåordig.Vi bara är i nuet i denna stund. HÄRLIGT!!!!


HAVETS HUS!!!

Så var det då dags att ÄNTLIGEN gå in genom dörrarna till "HAVETS HUS" i Lysekil. Ett hus full av hav och allt som finns och lever där i. Ett fantastiskt hus att besöka för att lära sig mer om alla havets djur. www.havetshus.se


Här finns humrar hajar krabbor sjöstjärnor och en massa massa fler levande varelser som har sin hemvisit i havet.


Bland alla dessa akvarium gick vi både på skattjakt och poängpromenad med frågor om PIRATER!! Och mitt ibland oss gick det även runt pirater som ordnade både fiskdam, ansiktsmålning och berättade massa spännande saker om havets djur.


   

Vi intog också en god lunch i restaurangen. Där det serverades krabba kolja och pannkakor


Pirater och skelett fanns det gott om bland alla fiskar. Kolla in KIstan på akvariets botten!!Svårast att slita sig ifrån var givetvis avdelningen där man får känna på och ålla i djuren. Det var tom så att Selma vågade hålla i några!!


Vårt besök på Havets hus var nu till ända och vi hade haft en fantastisk dag tillsammans med havets djur! Tjejerna var jättenöjda och glada!!Vi passade på att njuta lite till av fantastiska Lysekil innan det var dags att säga hej och på återseende till havet!


Vi tog färjan tillbaks mot E6 och sen hem. En dag full av en massa njutning för både mig och tjejerna. Nu dags för umgäng med Matilda som precis kom innanför dörren.Lysekil!

Så var vi äntligen framme i fantastiska Lysekil. Vilken kontrast till att besöka denna underbara kuststad under sommarer. Inga svårigheter med att få parkeringsplats i centrum och ingen trängsel av båtar och människor i hamnen. Här är lugnt och stilla. En underbar liten stad att promenera och ladda batterierna, även så här års.

En härlig promenad för att "andas in" havet. Och bara vara en stund. Det var massa spring i benen som ville ut innan vi fortsatte vår dag med vårt stora utflyktsmål..


Vi är på havet

..Sån tur att regnet lagt sig medans vi åker färja..Visst är havet mäktigt?!

Helt vindstilla ligger det bara där med ett lugn och en styrka. En kraft och en mäktighet-HAVET

 
Tänk att årstiden bjuder på mildväder så att vi kunde avnjuta färgeturen och havets vågor utan vinterkläder på!! Snart är vi framme..


En längtan till havet blev en dag bland vatten och djur

Sitter med kopp nybryggt kaffe nyss hemkommen efter en helskön dag tillsammans med småtjejerna och havet innehåll denna dag. Havet står högt upp på listan av platser som har stor betydelse vad gäller batteri påfyllnad i mitt liv. Energin som havet ger är mäktigt oavsett årstid! Känslan för havet har jag fått av min mormor. Hon längtade alltid till havet om somrarna. Tack mormor för att du delade med dig av din kärlek och längtan till havet till mig. Jag förvaltar mitt arv och tillbringar gärna ledig tid vid havet med mina ungar.
Idag blev det till att bege sig iväg ganska tidigt.


Två morgonpigga förväntansfulla tjejer bak i bilen. Bägge var förväntasfulla över dagens utflyktsmål.
Här närnmar vi oss stora bron i Uddevalla.
  Och visst var det mysigt att fara fram i bilen högt ovanför havet med regnet smattrande mot rutorna. Här är det fortfarande en bra bit tills vi är framme..


Alla knep är tillåtna

En riktigt myskväll med småtjejerna har snart passerat. Wilma har haft uppträdande och vi har hört henne som hennes tre favoritartister i låtar som:Lena Ph i "på gatan där jag bor", Amy Diamond "Thank You" och Barbados "Fallit som en sten". Hur många gånger hon har haft upptrådande som detta vet jag inte, men känslan är lika underbar varje gång. Det hela filmades, men tekniken o jag...Hur får jag in filmen här..???? Hm..kan inte knäcka den nöten. Någon som är nyfiken på filmen och vill hjälpa till..;) Bjuder på en bild iallafall.

Min lilla singstar!!
Efter Wilmas eminenta underhållning blev det sammarbete i köket. Fruktsallad stod på menyn. Selma hade fått välja allt från frukterna i salladen till vilken kniv hon skulle skära med. Alla medel är nämligen tillåtna för att få min lilla prinsessa att äta något mer än banan i frukt och grönsaksväg.. Om dagens knåpande med att Selma och Wilma gjorde fruktsalladen fick ett lyckat resultat? Jo, den var supergod!! Vad gäller Selma så blev det bananbitarna som svaldes. De andra bitarna vände vid tungspetsen...
  
Mina små tjejer i sitt ihärdiga fruktskärande, tidigare under kvällen.

Mys och bus denna kväll

Söndagsmys

Och kolla en apelsinbit hittade till munnen!! :)


Så här blev kombinationen av Selmas händer och fruktskål istället-här är allt tillåtet vad gäller att få henne att skapa en relation med dessa nyttigheter..
  

Därefter blev det på storasyster  Wilmas inrådan ett skapande av en regelbok. En sida för skaer som man INTE får göra här hemma och en sida för vad man får göra. Och vilket samarbete av två syskon. Det verkligen sprudlade av vad man får och inte får. Aktiviteten avslutades med Wilmas ord till sin syster- "nu måste du komma ihåg det här också.."


Kloka lilla Wilmas skapelse-En regelbok på vad man inte får och också på vad man får


En härlig söndag är strax till ända!


Mitt i stunden av dagen

Nyss hemkommen från Ljungskile och en gudstjänstupplevelse. Matilda befann sig på Åh stiftsgård och konfirmationsläger. Jag deltog i gudstjänsten innan vi begav oss hem. Tog med mig en del från prestens predikan att fundera vidare på. Temat i predikan denna söndag var att leva tillsammans.  Bar ai den ord kombinationen finns mycket att funder över. Vad innenbär att leva tillsammans? Vidare kom orden syndoch förlåtelse upp i mina tankar under hemfärden. Vad är synd och vem avgör det? Om jag nu ska studera mig själv, tar det mig framåt att leta ett synd beteende hos mig själv? För att sedan be om förlåtelse för det..hm..Om jag istället kollar av hur jag vill va,hur jag är och hur jag kan förbättra?? Är det skillnad? För mig är det det. Det sistnämnda innebär utveckling och framåt anda av ett positivt tänkande det första föstätter mig på något sätt i något slags skuldtänkande. Finns ju inga rätt eller fel här. Precis som i mycket annat. Vad drivkraften att ta sig framåt är för människor är ju helt induviduelt.
Selma är hämtat från Hermans 6 årskalas och var återigen klädd som den underbara prinsessa hon är.


"Prinsessan" Selma redo för kalas, iklädd sin favorit av prinsessklänningarna

En timme till..

Jag var väl medveten under gårdagskvällen att klockan skulle sättas tillbaka under natten och vintertiden var åter. Fick en extra påminelse om detta av mamma också. Och vad hände..??? Ha, ha,.. Att sätta tillbaks klockan blev pånågot sätt det minst viktiga i det nuet som var. Detta resulterade att jag var hos mamma och lämnade Selma klockan åtta denna söndagsmorgon..En timme för tidigt!!!! Det var inte den gladaste mormor som vi väkte..! ;)
Nu slapp Wilma och jag komma med andan i halsen till fotbollsträningen istället! Vi kunde gå hem och ta det lugnt en timme till. Så nu sitter vi här framför morgontv och bara myser, hon och jag. Amanda ligger och stensover. Hon lär göra det i några timmar till efter en sen gårdagskväll. Utanför smattrar regnet mot rutorna och det är definitivt höst. Tänk att helt utan planering fick vi nu denna timme till att kunna mysa till det i värmeljusets sken. Snart ska vi ut igen. Först till fotbollen och lämna Wilma. Sen far jag vidare till Ljungkile föratt ta del av Matildas konfirmationsläger.

Sån tur att jag inte alltid har helt koll på alla måsten- det blev en extra timme till i nuet istället..;)


Amanda!

Se så vacker hon är, min älskade Amanda!
 
Idag kom hon hem till mamma och sina småsystrar för att sova över. Mysigt, om än att hon lär trilla in fram på småtimmarna..Hon är på fest under denna lördagskväll. Visst är hon ljuvligt vacker i sin festklädsel!?

Amanda bär tunika från Gina Trico

Lång och ståtlig på sina höga klackar med en stolt mamma!! :)

I det här ögonblicket visste hon inte om att denna kväll skulle börja med en fantastisk överraskning: Hennes och Nathalies bästa kompis sen årskurs 2, Cornelia, hade tidigare på dagen kommit hem från London för att tillbringa höstlovet med sina bästa kompisar. Jag njöt av känslan av att de tre skulle återförenas denna kväll, när Amanda gick iväg. Det var en överraskad och glädjegråtande dotter som jag pratade med i telefonen, en timme senare. Amanda, Nathalie och Cornelia är tre underbara tjejer med ett fantastiskt starkt band emellan sig- trots det nuvarande avståndet Lerum -London! Vilken känsla av stolthet jag bär av att vara mamma till fantastiska Amanda och hennes tre underbara systrar!!

Mitt i hösten och livet just nu! :)

Så är hösten här med all sin charm. Jo, jag kan allt tycka att denna årstid har ett stort attraktionsvärde. Om än inte alltid alla mornar innan jag tagit steget ut i friska luften.. Men i det stora hela så, ja, det finns ju kläder för alla väder...Och kläder det gillar vi alla i den här familjen, så ja, hösten är helt klart full av en massa charm! Precis som livet. Rätt påklädda kunde vi, Selma, Wilma och jag njuta av både alla färgerna på alla löv och de duggande regndropparna som kom under våran förmiddagspromenad.

Willmas och Selmas supercoola höstkängor med blommor och hjäran på skften
finns på Skopunkten. Vinterjackor present av farmor.


Idag blev det umgänge med Katarina och Evelina hela dagen. Två mammor och tre småtjejer-ja, hela dagen blev fulla va olika njutnongar denna höst dag.


Två "bästa" kompisar fulla med bus!! 

Fikabordet bestod av goda bullar och sockerkaka som vanns på höstpromenade som vi besökte under förmiddagen. Så läskande men ack så jobbigt att vänta tills det sägs varsegoda..;)!


Katarina och jag hade jättemysigt medans barnen lekte en massa olika lekar. Vi han med långa stunder utan att bli avbrutna av ordet mamma. En härlig dag helt enkelt!
  
En härliga middag och lite gott vin var det sedan dags för senare under eftermiddagen. När Katarina och Evelina bagav sig hem vid sjusnåret hade vi haft en härlig dag alla fem! Det bästa med Katarina förresten är att aöllt är så enkelt-vi syns när vi syns inte massa planerande. Och därför syns vi när vi syns och har det skitbra!


RSS 2.0